آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۷۶۲۵
گزارش |

رفع مشکل کم‌آبی بیرم در پیچ و خم طرح مطالعاتی / اقدامات بسیج دانشجویی فارس برای حل مشکل آب منطقه

مردم بیرم سال‌هاست که چشم انتظار آبی سالم و قابل شرب هستند و همکاری دستگاه‌های استان به ویژه آبفا و آب منطقه‌ای می‌تواند این چشم انتظاری را پایان بخشد؛ در حالی که اکنون به مانع اصلی تبدیل شده است.

گزارش عید1// بماند/// رفع مشکل کم آبی بیرم در پیچ و خم طرح مطالعاتی / اقدامات بسیج دانشجویی فارس برای حل مشکل آب منطقه

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ بیرم لارستان یکی از بخش‌های جنوبی استان فارس است که در منطقه‌ای گرم و خشک واقع شده و خشکسالی و کمبود آب یکی از بزرگترین مشکلاتش به حساب می‌آید. بسیاری از چاه‌های مورد استفاده آب شرب اهالی به علت پایین آمدن کیفیت از سرویس خارج شده است.

با شروع فصل گرما، در استان فارس همانند سال‌های گذشته مشکلات کم آبی مردم نیز افزایش یافت. معمولا مشکلات روستانشینان بیش از شهرنشینان است و آن هم به این دلیل که از امکانات کمتری نسبت به مردم شهر برخوردارند.

 

دست و پنجه نرم کردن مردم بیرم با بی آبی

بخش بیرم در تقسیمات کشوری چیزی حدود ۱۵هزار جمعیت دارد؛ در حالی که منطقه‌ تاریخی بیرم که بخشی از آن جزو شهرستان لارستان است و بخش دیگر جزو شهرستان لامرد است، چیزی در حدود ۷۰ هزار تا ۸۰ هزار جمعیت دارد که تقریبا تمام این جمعیت آب شرب ندارند و مجبورند با انواع مشکلات آبی دست و پنجه نرم کنند. این منطقه دارای دامداری بسیار باکیفیت و کشاورزی مرغوب به شرط اصلاح روش است.

 

 

در منطقه‌ بیرم آب‌انبار‌های فراوانی وجود دارد؛ اهالی روستا‌های مختلف باید چندین کیلومتر را با فرغون و گالن بیایند و با حلبی از آب‌انبار‌ها آب بکشند و بعد با دو گالن ۲۰ لیتری، به خانه برگردند، ساختار آب انبار به گونه‌ای‌ است که با بارش باران‌های فصلی، آب به زیر زمین رفته و طی فرایند از لابه‌لای خاک به سمت گودال آب‌انبار حرکت می‌کند؛ یعنی لازمه رسیدن آب به آب‌انبار رد شدن آن از زمین است که همین غیربهداشتی بودن آن را نشان می دهد.


گفته می‌شود حدود ۶ سال قبل مسئولان وقت استان فارس وعده دادند که با اجرای طرح آبرسانی از سد سلمان فارسی، مشکل آب شهر‌های شرقی و جنوب فارس برای همیشه حل شده و شهروندان ساکن این نقاط از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شوند، اما این مهم همچنان در پیچ و خم کوچه‌های تامین اعتبار مانده است.

 

 
کد ویدیو
 

پیگیری دانشجویان برای حل مشکل آب شرب بیرم

پیگیری‌های صورت گرفته از سوی تشکل‌های دانشجویی و اهالی منطقه برای حل مشکل آب شرب بیرم بی نتیجه مانده است؛ علی‌رغم
برگزاری جلسات متعدد برای برطرف کردن این مشکل همچنان سرنوشت آبرسانی به شهرستان لارستان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است. البته مشکل بی آبی و کیفیت پایین آب شرب فقط به بیرم ختم نمی‌شود و علاوه بر این منطقه مناطق علامرودشت، خیرگو، چاه‌رز دچار مشکل کیفیت نامطلوب و افت فشار آب هستند، این مناطق در یک محدوده ۹۲ کیلومتری از لارستان قرار دارند


مردم بیرم سال‌هاست که چشم انتظار آبی سالم و قابل شرب هستند و همکاری دستگاه‌های استان به ویژه آبفا و آب منطقه‌ای می‌تواند این چشم انتظاری را پایان بخشد در حالی که اکنون به مانع اصلی تبدیل شده است.

به گفته علی گرامی‌دوست، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس مردم این منطقه از سال ۹۳ تا امروز بار‌ها برای حل مشکلات خود دست به دامان مسئولان مختلف شدند، ولی متاسفانه هیچ نتیجه‌ای نگرفتند.

دانشجویان بسیجی در این رابطه و برای حل مشکل آب شرب مردم بیرم نشست‌هایی با مسئولان مختلف برگزار کردند. همچنین جلسات متعددی با سازمان برنامه بودجه و آبفای استان برگزار کردند که منجر به مصوب شدن مبلغ یک میلیارد و ششصدمیلیون تومان جهت رفع موقت مشکل آب شرب مردم بیرم شد. همچنین با حضور میدانی دانشجویان در بیرم مستندی تهیه شد که این مستند مشکلات مردم را به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید:


 

طبق بررسی‌های که قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی فارس در مورد مساله کم انجام دادند، مشخص شد که علاوه بر EC بالای ۱۰۰۰ آب و شور بودن آن و همچنین غیر قابل شرب بودن، این آب حتی برای مصارف شست و شو نیز مناسب نبوده و بسیاری از امراض پوستی و گوارشی را برای مردم این منطقه به ارمغان آورده است و نهاد‌های سلامت استان نیز این امر را تایید کردند.


با پیگیری‌های صورت گرفته مشخص شد که آب شرب این منطقه از طریق حفر چاه‌های موجود تامین می‌شود که یکی از علت‌های بروز این مساله حفر چاه‌های متعدد و متاسفانه کشت محصولات پرآب همچون ذرت و گندم بوده است و این سطح از بی مدیریتی و عدم اهتمام مسئولین جهت اصلاح الگوی کشت در سالیان دراز سبب بروز افت سطح آب در چاه‌ها، آب موجود نیتراته و املاح فراوان آن موجب شده که دیگر برای مصارف خانگی قابل بهره برداری نباشد.

 

مردم بیرم با بیش از ۷ سال پیگیری مستمر در زمینه تامین آب شرب و بیش از ۵۰ نامه به مسئولین مختلف سرانجام در سال ۹۸ در بازدید رحیمی استاندار فارس از منطقه بیرم، موفق به گرفتن دستور برای تخصیص بودجه می‌شوند که با تامین اعتبار دولتی، خط ۲ آبرسانی از سد سلمان فارسی راه اندازی شود و مردم نیز با شنیدن این خبر خوشحال شدند، منتهی این پایان مساله نبود. با گذشت زمان و شروع سال جدید و پس از پیگیری‌های انجام شده مشخص شد که این بودجه به مردم محروم بیرم تعلق نگرفته و این هم گویا وعده‌ای بوده همچون سایر وعده ها.

 

کد ویدیو


برای حل مشکل آب شرب بیرم حول سه زمان کوتاه مدت، میانمدت و بلندمدت مطرح است که علاوه بر حل موقت مشکل آب شرب از طریق کف شکنی و حفر گالری، در میان‌مدت هم از خط یک آبرسانی از سد سلمان فارسی نیز انشعابی به طول ۶۶ کیلومتر احداث شود و بخشی از مشکلات مردم منطقه از طریق این اقدام حل شود و در ادامه اداره مربوطه پیگیر تامین اعتبار برای احداث این پروژه و همچنین اجرای خط ۲ آبرسانی از سد سلمان فارسی جهت حل پایدار مشکل آب منطقه محروم بیرم شود.


شنیده‌ها حاکی از این است که زمانی بیرم با کیفیت‌ترین آب را در بین سایر مناطق لارستان و حتی استان فارس داشت و به لحاظ آزمایش‌های شیمیایی و میکروبی کیفیت آن با آب شیراز نیز برابری می‌کرد. اما به هر دلیلی امروز بیرم با مشکل آب شرب سالم مواجه شده و خواسته مردم این است که هرچه زودتر برای حل این مشکل تصمیم گیری و اجرا شود.

حسین حسین‌زاده، نماینده مردم شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش و اوز معتقد است بهترین، کوتاه‌ترین و سریع‌ترین راه برای حل این مشکل این است که از خط یک سد سلمان فارسی، انشعابی برای آبرسانی به این مناطق گرفته شود. با انجام این طرح علاوه بر شهر بیرم، مشکل آب ۳ شهر علامرودشت، خیرگو و چاهورز از حوزه انتخابیه لامرد هم برطرف خواهد شد.

 


به گفته وی این طرح ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت با ۱۹۱.۵ کیلومتر لوله‌گذاری، که آبفای کشور نیز طرح مطالعاتی آن را آغاز کرده و استانداری فارس نیز متقبل شده که برای شروع لوله‌گذاری از خنج ۱۰ میلیارد تومان اعتبار قرار دهد.

شنیده‌ها حاکی از این است که طرح آبرسانی به بیرم از خط یک سد سلمان در مرحله طرح مطالعاتی است و اتمام آن به همت مسئولان آب منطقه‌ای و آبفای استان بستگی دارد.

مشکل کم آبی در بیرم و نبود آب شرب سالم مسئله‌ای نیست که امروز و دیروز به وجود آمده باشد و مردم مدت‌هاست که به دلیل شرایط آب و هوایی منطقه درگیر این مشکلات هستند، اما امروز آنچه بیش از همه مردم بیرم را رنج می‌دهد، افت فشار، قطعی‌های مکرر و عدم دسترسی مناسب مردم است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار