به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «رضا سالمی» درباره وضعیت توزیع گوشت قرمز ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام برای متعادل شدن قیمت در بازار افزود: از امروز هر کیلوگرم گوشت گوساله منجمد گردن، سردست و ران به ترتیب با نرخهای ۷۰ هزار، ۷۷ هزار و ۸۰ هزار تومان برای مصرفکنندگان عرضه میشود.
وی اظهارداشت: همچنین با توجه به قراردادهای پیش خرید دامی در ازای تامین نهادهها با نرخهای مصوب که در ماههای گذشته توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام شد، اکنون در فاز اول گوشت گرم گوساله آماده عرضه در برخی صنوف منتخب نقاط جنوبی شهر تهران با قیمتهای بین ۹۵ هزار تا ۱۰۰ هزارتومان است.
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران با اشاره به ذخایر کافی شرکت در گوشت گوساله منجمد و گرم تصریح کرد: بخش عمده این تامین توسط بخش خصوصی انجام میشود و در بحث گوشت گرم و گوساله کمک میکنیم تا هر کجا قیمت افزایش یابد عرضه را بیشتر کنیم.
وی درباره درخواست اتحادیه گوشت گوسفندی برای توزیع گوشت ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: توزیع گوشت گوسفندی توسط اتحادیه متبوع و تولیدکنندگان عمده عشایری سامانددهی شده که در میادین میوه و تره بار و صنوف منتخب با نرخهای مناسب توزیع شود.
سالمی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام کشور ۱۰۰ درصد گوشت گرم و منجمد میادین و فروشگاههای زنجیرهای تهران بزرگ را تامین میکند، اما تلاش داریم برای صنوف منتخب و شهرستانهای استان تهران به دلیل مسافت گوشت منجمد توزیع کنیم.
وی با بیان اینکه توزیع گوشت گوساله منجمد در سراسر کشور انجام میشود، افزود: برای جلوگیری از هر گونه سوء استفاده و تخلفی نظارت بر توزیع و قیمت گذاری گوشت عرضه شده در میادین میوه و تره بار، فروشگاههای زنجیرهای و صنوف منتخب انجام میشود.
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران تصریح کرد: روزانه میزان توزیع گوشت گوساله منجمد و گرم با مشخصات واحد صنفی و مشخصات فرد دریافت کننده با هماهنگی بازرسی صنعت، معدن و تجارت و بازرسی اصناف انجام میشود و همچنین قرار است بسیج اصناف در بحث نظارت بر عملکرد این واحدها همکاری کنند.
گفتنی است بررسیهای میدانی نشان میدهد که هر کیلوگرم گوشت گوساله در بازار بین ۱۳۵ هزار تا ۱۵۰ هزارتومان، گوشت گوسفندی مخلوط ۱۵۳ تا ۱۷۰ هزارتومان است.
این درحالیست که به تازگی علی اصغر ملکی رییس اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرده بود قیمت هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی را بین ۵۵ هزار تا ۶۰ هزار تومان و شقه گوشت گوسفندی با دنبه بین ۱۲۵ هزار تا ۱۳۰ هزار تومان به مغازهداران و قصابیها تحویل داده میشود.
طبق برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی تا پایان سال ۹۹ تولید گوشت قرمز به ٨٨٠ هزار تن پیش بینی شده بود، این درحالیست که تولید گوشت قرمز در سال ۹۲ حدود ۷۵۵ هزارتن بوده که طی سالهای اخیر تولید گوشت قرمز ۲.۵ درصد رشد را نشان میدهد.
سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران نزدیک ۱۲.۵ کیلوگرم برای هر نفر تخمین زده شده است.