کد خبر:۹۱۷۹۳۲
ظهره‌وند در گفتگو با دانشجو:

کرونا به تنهایی مدال بهترین و بدترین خبر سال ۹۹ را به گردن آویخت / کووید ۱۹ بی‌عدالتی بهداشتی در انگلیس را نمایان کرد

سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه کووید ۱۹ محصول روابط ناسالم در روابط بین الملل بوده است، گفت: مثلا کشور‌هایی مانند برزیل و آمریکا ...

ابوالفضل ظهره وند، سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص بهترین و بدترین اتفاقات سال گذشته گفت: به اعتقاد من حضور کرونا به تنهایی یکسری گزاره‌های مثبت در کنار روند گزاره‌های منفی و مرگ و میر داشت.

وی افزود: جنبه‌های مثبت کرونا توانست پرده از روی ناکارآمدی دولت‌ها و حوزه حکمرانی کشور‌ها بردارد و بدین ترتیب نابرابری اجتماعی را نمایان کند.

ظهره وند تصریح کرد: بر این اساس کرونا ثابت کرد شکاف طبقاتی در حقیقت تعارض بین طبقات برخوردار و نابرخوردار است که یک بحران به سادگی آن را نمایان کرد.

سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه کووید ۱۹ محصول روابط ناسالم در روابط بین الملل بوده است، گفت: مثلا کشور‌هایی مانند برزیل و آمریکا که از فساد اخلاقی، اجتماعی و ساختاری در کشور رنج می‌برند کرونا نشان داد مردم این کشور‌ها در زمان بروز بحران‌هایی نظیر کرونا تا چه اندازه بی پناه هستند.

وی افزود: به عنوان مثال انگلیس به عنوان ششمین کشور پیشرفته در جهان در ایام کرونا بی عدالتی درمانی به شدت در این کشور ظهور و بروز پیدا کرد بر این اساس هر چه عدالت اجتماعی در کشور‌ها بیشتر بوده است مهار کرونا نیز موفق‌تر بوده است.

ظهره وند ادامه داد: آمریکا علی رغم توسعه یافتگی در عرصه دارو و درمان بیشترین تلفات را در زمان کرونا داد و در این دوره کشور‌های پیشرفته دچار مشکلات عدیده‌تر شدند، تولید ناخالص داخلی شان کاهش یافت، اما ثروتمندان در همین کشور‌ها از شیوع کرونا سود بیشتری کردند و با این حساب کشور‌های پیشرفته مانند آلمان، فرانسه، بریتانیا و اسپانیا متوسل به استقراض و چاپ یورو شدند و با این روند بازار مصرف جهانی و اقتصاد جهان کوچکتر از گذشته شد.

سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه کرونا نشان داد نابرابری اجتماعی محصول رشد توسعه است، گفت: همه این‌ها نشان دهنده اهمیت اندیشه تفکر اسلامی است این در حالی است که اگر شیوع کرونا در این سطح فراگیر نبود ما در غرب آسیا امروز شاهد جنگ بودیم در حالی که این روز‌ها نظام سرمایه داری بیش از هر جامعه دیگری در مواجهه با کرونا متضرر شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس اگر آمریکایی‌ها یک رقم چند تریلیون دلاری در غرب آسیا هزینه کردند مطمئن بودند کمپانی‌های اسلحه سازی آن‌ها متضرر نخواهد شد و این در حالی است که جریان محافظه کاری علیه ملت‌های غرب عمل می‌کند.

ظهره وند با بیان اینکه روند فراگیری کرونا مسیری برای بیداری جهانی شد، گفت: اگر کرونا یکی دو سال دیگر ادامه یابد جهان صاحب یک انقلاب جهانی خواهد شد.

سفیر سابق ایران در ایتالیا و افغانستان با بیان اینکه کرونا نیز مانند ترامپ و تحریم‌ها برای ایران فرصت بود، گفت: ترامپ نیز به دنبال نوع جدیدی از حکمرانی در جهان بود و اساسا هیچ گاه به دنبال جنگ نبود، اما دموکرات‌ها نقطه مقابل او هستند و پایبند به هیچ چارچوبی نمی‌باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اتفاقات یک سال اخیر واقعا عجیب بود کرونا بسیاری از آموزه‌های مذهبی را نیز به هم ریخت و امروز کارکرد آموزه‌های مذهبی نیز روشن شده است و با وجود کرونا رفتار مصرفی مصرف کنندگان تنظیم شده و این روز‌ها در مواجهه با کرونا در شرایطی هستیم که با کمبود تقاضا روبرو شدیم و جامعه جهانی چاره‌ای جز استفاده عاقلانه ندارند. کرونا حتی روی رفتار سیاستمداران نیز اثر گذاشت و سفر پاپ به عراق نشان داد هماهنگی‌ها و هویت غرب مانند گذشته از ابهت برخوردار نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار