ابراهیم درستی؛ رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری، گوشی همراه و لوازم جانبی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه طرح افق به دلیل ایجاد شفافیت در بازار موبایل مورد تأیید اصناف است، گفت: متأسفانه برخی از دلالان و عمدهفروشان در زنجیره توزیع موبایل اخلال ایجاد کرده و سودهای غیرمتعارفی کسب میکنند؛ اما در نهایت انگشت اتهام به سمت مغازهداران و خردهفروشانی میرود که در فرآیند گران فروشی نقشی ندارند.
وی افزود: ایجاد شفافیت در زنجیره تأمین و توزیع گوشی تلفن همراه مزایای بسیاری دارد، با اجرای طرح افق مشخص میشود که واردکنندگان گوشیهای خود را به چه عمدهفروشانی فروختهاند و آنها نیز چه تعداد گوشی را در اختیار خردهفروشان قرار دادهاند، حتی مشخص میشود که گوشی به چه کسانی فروخته شده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل با اشاره به اهمیت اجرای کامل طرح افق اظهار داشت: ما به طور کلی با اجرایی شدن طرح افق موافق بوده و در طی هفتههای آینده در مورد چگونگی اجرای این طرح و کاهش ایرادات احتمالی جلسات مشترکی را با وزارت صمت برگزار خواهیم کرد.
درستی با بیان اینکه هدف اصلی طرح افق شفافیت زنجیره تأمین و توزیع گوشی تلفن همراه است گفت: با اجرای درست این طرح میتوان متخلفان را شناسایی کرده و از احتکار گوشی و بیثباتی بازار جلوگیری کرد پس بهتر است اجرای این طرح با دقت بسیار پیگیری شود.
وی با تأکید بر اینکه باید از حضور مخرب دلالان در بازار موبایل جلوگیری شود، گفت: با اجرای این طرح سود تمامی بازیگران بازار موبایل مشخص و مصوب میشود و هیچ کسی نمیتواند گوشی تلفن همراه را گرانتر از قیمت قانونی به مردم بفروشد.
درستی با اشاره به اینکه نباید فروشندگان موبایل را متهم اصلی گرانفروشی دانست، افزود: متأسفانه به دلیل عدم شفافیت بازار مشخص نیست که گوشیهای وارداتی به کدام یک از عمدهفروشان فروخته میشود و در بعضی مواقع بسیاری از گوشیهای به بازار عرضه نشده و توسط دلالان عمده احتکار میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان موبایل با بیان اینکه عرضه و تقاضا گوشی در شب عید ثبات نسبی دارد، گفت: درست است که قیمت گوشیها برای مردم گران به نظر میرسد اما موبایل به میزان کافی در بازار موجود بوده و تخصیص ارز مناسبی برای واردات گوشی در چندماه گذشته انجام شده است.
وی در پایان افزود: در حال حاضر تعداد شرکتهای واردکننده نسبت به گذشته افزایش یافته است؛ اما در هر صورت سازمان امور مالیاتی و دیگر نهادهای نظارتی میبایست بر فرآیند واردات گوشی توسط شرکتهای واردکننده نظارت مداوم داشته باشند.
به گزارش دانشجو، مطابق با اطلاعرسانیهای گذشته سامانه جامع تجارت، قرار بود طرح افق از اول فروردین ماه سال جاری اجرایی شود اما به دلایل نامعلوم این طرح تاکنون اجرا نشده است. خبرها حاکی از آن است که بلاخره پس از ماهها انتظار این طرح در اواخر اسفند به صورت پایلوت اجرایی میشود.
با اجرای طرح افق همه بخشهای زنجیره تأمین تلفن همراه (اعم از واردکننده، تولیدکننده، عمده فروش و خرده فروش) ملزم به ثبت خرید و فروش خود در سامانه جامع تجارت و صدور فاکتور الکترونیک خواهند بود. این مسئله میتواند رصد و بررسی بازار موبایل را برای نهادهای نظارتی تسهیل کند.