به گزارش خبرگزاری دانشجو، ملیحه بنانی حقوقدان و پژوهشگر نوشت: معنای عدالت علی(ع) در حکومت اسلامی این است که برای پیشرفت و تعالی همه افراد جامعه امکانات به صورت مساوی فراهم شود وهرکس به آنچه استحقاق دارد دست یابد، در وضع قوانین و اجرای آن، مساوات رعايت شود و بر کسی تبعیضی روا داشته نشود،تفاوت و امتیازات بر مبنای صلاحیت و استحقاق باشد." العدل و یضع المور مواضعها ".عدل هر چیزی را در جای خود قرا رمی دهد.شرط بقای نظام ها و حکومت ها رعایت عدالت است.
استاد مطهری بزرگوار رحمت الله علیه دراین باره گفتند: از نظر علی (ع) آن اصلی که میتواند تعادل اجتماع را حفظ کند و همه را راضی نگهدارد، به پیکر جامعه سلامت و آرامش بدهد عدالت است. احقاق حقوق عامه مردم با رعب و وحشت در دل عامه ی مردم با به تصویر کشیدن کسانی که رخ فاسدان اقتصادی هستند حل نخواهد شد. رعایت حق و عدالت امروز در جامعه ما امری ضروری است چرا که بسیاری از مردم از جمله جامعه کشاورزان جامعه رانندگان و کامیون دار؛ جامعه زاگرس نشینان و مرزنشینان ما حتی پول نان ندارند به چه کسی بگویم به داد این ملت گرسنه در واقع ثروتمند برسید.
در واقع وارثین این انقلاب جوانان دهه پنجاه به بعد هستند ولی هم قدرت و هم ثروت ما از نهضت انقلاب اسلامی غصب شده است و امروز ما حقوق دانان و روان شناسان جامعه باید تمام بار غصه و غم ملت ایران را به دوش بکشیم تا زمینه های خدشه دار شدن نهضت انقلاب اسلامی امام خميني ( ره) را که سوء استفاده کنندگان و دشمنان داخلی انقلاب به دنبال آن هستند از بین ببریم.
متاسفانه برخی از مسوولین فرمایشات مقام معظم رهبری و فرمایشات امام راحلمان رحمت الله علیه را نادیده می گیرند و برای کسب صندلی های قدرت یکی را بعد از دیگری خراب میکنند از امکانات دولتی و از سمت ها و امتیازات خود سواستفاده می کنند، روندی که منجر به کاهش اعتماد مردم به مسوولین و به دولت می شود.
طبق اصل بیست و نهم برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی, بیکاری, پیری, از کار افتادگی, بی سرپرستی, درراه ماندگی, حوادث و سوانح نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به صورت بیمه و غیره, حقی است همگانی، دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهاي عمومی و درآمد های حاصل از مشارکت مردم خدمات و حمایت های مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تامین کند. مگر این ملت از شما رییس قوه مقننه, رییس قوه مجریه چه خواسته اند؟ چگونه باید رییس قوه ی قضاییه خود به این استان و آن استان برود و کشف مشهود کند و از حقوق تضییع شده ی عامه مردم مطلع و نسبت به احقاق آن اقدام کند؟!
اصل سی و یکم از قانون اساسي داشتن مسکن متناسب با نیاز حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت الویت برای آنها که نیازمندترند بخصوص روستاییان و کارگران زمینه ی اجرای اصل را فراهم کند. حالیا! در کدامیک از دول اصلاح طلب و اصولگرا و جبهه مستضعفين که کرسی های قدرت را از ریز تا درشت گرفته اند , توانسته اند پایبند و ملتزم به قوانین اساسی باشند؟
تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعات کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی, فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی,سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار را داشته باشد.
تاکید بر افزایش تولیدات کشاورزی دامی صنعتی که نیازهای عمومی را تامین می کند و کشور را به مرحله خودکفایی برساند و از وابستگی برهاند با دقت به فقط سه اصل در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه م یرسیم که دول ادواری ریاست جمهوری از دوران خاتمی, احمدی نژاد و روحانی هیچیک التزام عملی به قانون اساسی نداشته اند می بایست طبق ماده هشت اعلامیه جهانی حقوق بشر که اشعار می دارد : هرکس در برابر اعمال ناقص حقوق بنیادینی که قانون اساسی یا هر قانون دیگری است به او عطا کرده است از حاکم صالحه علی حق دادخواهی دارد.و اصل چهل و سوم قانون اساسی برای تامین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد با حفظ آزادگی اواقتصاد جمهوری اسلامی ایران براساس ضوابط زیر استوار است
به شرح خلاصه، تامین نیازهای اساسی : مسکن, خوراک, پوشاک, بهداشت و درمان, آموزش و پرورش وامکانات لازم برای تشکیل خانواده ، تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسائل کار در اختیار همه ی کسانی که قادر به کارند ولی وسائل کار ندارند در شکل تعاونی, از راه وام بدون بهره با هر راه شروع دیگر که نه به تمرکز و تعادل ثروت در دست افراد و گروه های خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای لذا امروز ما بعنوان آگاهان جامعه در تعلمان اسلامی و علم سیاست و حقوق با استطاعات از پروردگار قادر متعال و با فرمایشات گوهربار مولا علی (ع) اجرای عدالت را یک تکلیف و وظیفه الهی بلکه یک ناموس الهی می داند و هرگز روانمی دارد که یک مسلمان آگاه به تعالیم اسلامی چه اهل سنت چه اهل تشیع فرقی نمیکند کلام مولا علی (ع )اطلاق بر مسلمان بودن دارد روانمی دارد که تماشاچی صحنه های تبعیضی باشد.
جناب ریاست محترم قوه قضاییه آقای رئیسی امروز بعضی خواهر و برادر مسلمان ما دراستانهای کردستان و لرستان و سیستان و بلوچستان و مناطق جنوبی, جنوب شرقی و جنوب غربی, تهران پایتخت جهان اسلام از فقر با شکم گرسنه می خوابند و کارگران ما با دستمزد دو میلیون و پانصد هزار تومان حتی نمیتوانند اجاره مسکن خود را پرداخت کنند . تقاضای ما این است به دنبال مفسدان بزرگ بگردید مفسدان در دولت فعلی و قبلی جمهوری اسلامی ایران را محاکمه کنید.