به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی مهرآمیزی، عضو هیئت مدیره صاحبان صنایع داروهای انسانی درمورد راهکارهای رشد متوازن صنایع مواد اولیه دارویی و چالشهای پیش رو با برنامه «دارونامه» مصاحبه کرد.
مهرآمیزی همکاری دو صنعت مواد اولیه دارویی و صنعت تولید محصول نهایی دارویی را برای ایجاد یک زنجیره تأمین مناسب ضروری دانست و گفت: باید در زنجیره ارزش یک اعتدالی ایجاد کنیم تا منابع هر دو طرف در آن دیده شود.
وی افزود: اکثر شرکتهای تولیدکننده محصول از مواد داخلی استفاده میکنند و در مدارک خود برای صادرات ارائه میدهند و به صادرات هم موفق میشوند.
مهرآمیزی با بیان اینکه سرعت رشد صنایع مواد اولیه دارویی در ده سال گذشته خیلی بالاتر از رشد شرکتهای تولیدکننده محصول بوده است، گفت: از طرفی قیمتهای داروها تحت کنترل است، اما از طرف دیگر، بخشی از مواد اولیه دارویی از ارز حمایتی استفاده میکنند و مبانی آنها با هم یکسان نیست.
عضو هیئت مدیره صاحبان صنایع داروهای انسانی خاطرنشان کرد: عدم انطباقها و مشکلات در این حوزه کمتر از ۱۰ درصد است که این هم در هر حوزهای نرمال و طبیعی است.
وی با بیان اینکه از ۶۰ شرکت تولید کننده مواد اولیه دارویی، ۱۰ شرکت بودجه محور هستند و نیازهای سال خود را از مصرف کنندگان میپرسند، ادامه داد: اصولاً یا تأمین کننده مواد اولیه نمیتواند به موقع تأمین کند یا تولیدکننده عدد بیشتری را مطرح میکند و معمولاً اختلاف و تعارض منافع در همین حوزه وجود دارد.
مهرآمیزی گفت: بیشترین موضوعی که در سندیکا به ما منعکس میشود بحث قیمت است و ما درمورد کیفیت مشکل چندانی با تولیدکنندگان نداریم.
عضو هیئت مدیره صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: قیمت محصولات داروهای تولیدی توسط وزارت بهداشت ثابت میماند، اما قیمت مواد اولیه دائماً در حال تغییر است و بالا میرود و لذا تناسب این زنجیره ارزش رعایت نمیشود.
مهرآمیزی تأکید کرد: وزارت بهداشت و هر دو سندیکا باید درمورد این مباحث به توافقی برسند تا رشد متوازنی در هر دو مجموعه اتفاق بیفتد.