به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه سازندگی در گزارشی نوشت: از فروردین ۹۷ که جهانگیری نرخ دلار را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد، اقتصاددانان هشدار دادند که ارز ۴۲۰۰ تومانی فسادزا و رانتزاست و کمکی به اقتصاد و مردم نمیکند. اما دلار ۴۲۰۰ تومانی دیگر رفته بود و بازنگشت. طی این سالها گزارشهایی هم از فساد ارز ۴۲۰۰ تومانی یا همان ارز ترجیحی منتشر شد. هرچند وقت یکبار هم بانک مرکزی اسامی افراد و شرکتهایی را که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته بودند منتشر کرد. اما حالا با تمام این صحبتها و گزارشهای چندساله، معاون اول رئیسجمهوری معتقد است ارز ۴۲۰۰ تومانی موفق بوده است.
او اخیرا در جلسه کارگروه تنظیم بازار در وزارت صمت اعلام کرد که سیاستهای دولت در تعیین ارز با نرخ ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی در مجموع موفق بود. یکی از سیاستهای دولت تعیین ارز با نرخ ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی بود تا اقلام و کالاهای مورد نیاز مردم با قیمت مناسب در اختیار آنها قرار گیرد. این سیاست در مجموع موفق بود؛ البته هر سیاستی ممکن است با حواشی یا سوءاستفادههایی همراه باشد.
روزنامه سازندگی میافزاید: به گفته کارشناسان، انحراف منابع ارزی تخصیصی و استفاده از پایه پولی جهت تامین منابع مالی این بخش، از جمله مهمترین دلایلی بود که زمینه افزایش قیمت کالاهای اساسی، تورم، فساد و رانت را فراهم کرده است. موضوعی که عادل آذر، رئیس سابق دیوان محاسبات را فروردین ۱۳۹۷ به مجلس شورای اسلامی کشاند و او گفت: «مجموع ارزی که در سال ۹۷ به صرافیها و واردکنندگان کالاهای اساسی و غیراساسی داده شده ۳۱ میلیارد دلار بوده است که از این رقم، حدود ۴/۸ میلیارد دلار مابهازای واردات کالا نداشته است.»
یادآور میشود اسحاق جهانگیری در گذشته از اعضای کارگزاران بوده و روابط نزدیکی با سران این حزب دارد و حتی گفته میشود او ممکن است نامزد مورد حمایت این حزب در انتخابات باشد.