به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه دنیای اقتصاد با بررسی آمار تورم در سال ۱۳۹۹ نوشت: تورم سال گذشته، در قله تورمی طی دهه ۹۰ بود.
تورم سالانه در سال پایانی دهه ۹۰ به بالاترین سطح خود در دهه ۹۰ رسید. تورم مذکور در سال ۹۹ برابر ۳۶/۴ درصد ثبت شده است. آمارها از اختلاف ۱۴/۴ واحد درصدی با تورم هدفگذاری شده (معادل ۲۲ درصد) دلالت دارد. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تا اردیبهشت سال جاری وعده هدفگذاری بانک مرکزی محقق نشود.
بررسیهای رسمی نشان میدهد نرخ تورم سالانه اسفندماه برای خانوارهای کشور به میزان ۳۶/۴ درصد رسیده که نسبت به همین شاخص در ماه قبل معادل ۲/۲ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین بنابر آمارهای رسمی نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب به میزان ۳۶/۲ درصد و ۳۷/۷ درصد گزارش شده است که برای خانوارهای شهری ۲/۱ واحد درصد افزایش و برای خانوارهای روستایی ۲/۷ واحد درصد افزایش داشته است.
این شاخص در سال ۹۲، معادل ۳۲/۸ درصد بود.
همچنین روزنامه همشهری در گزارش اقتصادی خاطرنشان کرد: کشور در سال ۱۳۹۹ بالاترین نرخ تورم سالانه را پس از نرخ تورم ۴۹ درصدی ۱۳۷۵ تجربه کرد و اصلیترین چالش پیشرو در سال ۱۴۰۰ این است که آیا دوباره ارتفاع تورم بیشتر خواهد شد یا اینکه روند صعودی میانگین قیمت سبد کالاها و خدماتی مصرفی مردم در شهر و روستا متوقف خواهد شد؟ مسئله مهمتر در سطح کلان این است که آیا باید سیاست بانک مرکزی مبنی بر اتخاذ سیاست نرخ تورم هدفگذاری شده را که خرداد سال گذشته از آن رونمایی کرد، شکستخورده بدانیم و در مسیر دیگری گام برداریم؟ پاسخ به این پرسشها با در نظر گرفتن ۳ شاخص نرخ تورم ماهانه، نقطهبهنقطه و سالانه اسفندماه سال ۹۹ و کسری بودجه احتمالی سال ۱۴۰۰ هرچند سخت و پیچیده است، اما روشن است که دستکم در فصل بهار امسال روند صعودی قیمتها هرچند با درجه نوسان متفاوت، ادامه خواهد داشت.
مرکز آمار ایران در نخستین روز فروردین ۱۴۰۰ و در شرایطی که ایرانیان روز نخست نوروز خود را جشن میگرفتند، رسما اعلام کرد که نرخ تورم سالانه در پایان سال ۱۳۹۹، به ۳۶/۴ درصد رسیده است.
این نرخ تورم همانگونه که روزنامه همشهری در دوم اسفندماه پارسال پیشبینی کرده بود، بالاترین نرخ تورم سالانه ایران در ۲۵ سال گذشته به حساب میآید.
اقتصاد کشور بهویژه مردم در انتظار باز شدن شیرهای تخلیه تورم هستند، اما با بودجه به شدت انبساطی ۱۴۰۰ با چاشنی منابع ناپایدار و هزینههای پایدار، باز کردن شیرهای تخلیه تورم، سخت و پیچیده است.
یادآور میشود اشاره روزنامه همشهری به رکورد تورمی ۲۵ سال قبل، مربوط به تورم سال ۷۴ در دولت کارگزاران سازندگی (هاشمی) است.