رئیس گروه دارویی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: در نظرسنجی انجام شده ۷۵ درصد مردم ایران اعلام کردند واکسن برکت را تزریق میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا جمشیدی، رئیس گروه دارویی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا در نشست خبری اظهار داشت: فاز اول واکسن کوو ایران برکت با موفقیت انجام شد.
وی افزود: امروز فاز دو و سه این واکسن آغاز شد، اما این پلتفرم ویروس غیرفعال است. پروسه تولید را جلو بردیم و ۸۴ درصد از پروژه ساختمانی خط تولید در بخش صنعتی انجام و نیمه صنعتی صد در صد آمادگی تولید داریم و واکسنی که امروز تزریق شد در مجموعه نیمه صنعتی تولید شد.
جمشیدی با بیان اینکه در نظرسنجی انجام شده ۷۵ درصد مردم ایران اعلام کردند واکسن برکت را تزریق میکنند، گفت: در بخش نرم افزاری یعنی تحقیق و توسعه کار خوب پیش میرود. تولید واکسن دی انای هم درحال پیشرفت است و مطالعات آن روی حیوان انجام شده است.
وی با بیان اینکه پروژهای که ۴ سال پیش آماده کردیم امروز با پروژه دی انای هماهنگ شد و در پایان فروردین امکان تولید آن وجود دارد، گفت: تحقیقات روی واکسن ام آرای ان که مانند فایزر است خوب پیش میرود. پروپوزال تستهای انسانی به سازمان غذا و دارو دادیم.
جمشیدی بیان داشت: تهیه واکسن از سلول مزانشیب انجام شد که نتایج آن روی موش و میمون نتیجه بخش بود و ما امروز توانایی تولید میلیونها دوز واکسن در ماه داریم.
در ادامه نشست خبری مینو محرز، متخصص بیماریهای عفونی اظهار داشت: مرحله اول روی ۵۸ نفر بدون عارضه انجام شد و مجوز برای مرحله دوم گرفتیم و امیدوارم فاز دو و سه ادغام شود تا بتوانیم به زودی با امکاناتی که داریم در ماه میلیونها دوز واکسن تولید کنیم و زودتر از خیلی کشورها مردم را واکسینه کنیم.
وی گفت:ما انواع موجود واکسن در دنیا را میتوانیم بسازیم. فاز اول این واکسن از نظر ایمنی گذراندیم. در ۵۶ نفر میزان آنتی بادی با توجه به آزمایشات نتیجه بخش بود. امیدواریم در فاز ۲ هم این اثر بخشی ادامه داشته باشد. میزان اثربخشی واکسن در آنتی بادی ۱۰۰ درصد و دی انای بیش از ۹۰ درصد اثر داشت.
در ادامه، محمدرضا صالحی مجری کارآزمایی واکسن ایرانی کرونا عنوان کرد: عوارض این واکسن به نسبت واکسنهای دنیا بسیار کم بوده است و زحمات محققان در حوزه تولید نشان میدهد واکسن ایمن است و به زودی در فاز تولید انبوه قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: در فاز دو میخواهیم در تعداد جمعیت بزرگتر نشان دهیم آنتی بادی تولید شده از لحاظ پزشکی بالا است و در فاز سوم با جمعیت بیست هزار نفری رو به رو هستیم و از روی تعداد بیمار شدن یا نشدن اثربخشی واکسن را بررسی میکنیم.
صالحی گفت: در شش بزرگ تهران، کرج، بوشهر، اصفهان مشهد و شیراز تزریق واکسن روی ۲۰ هزار نفر آغاز میشود و در صورت موفق بودن واکسن به صورت اورژانسی وارد بازار میشود و با لطف خدا انتهای اردیبهشت نتایج فاز دو مشخص میشود و وارد فاز سه خواهیم شد.