به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزارى دانشجو، پارکهای علم و فناوری با هدف کلی توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش محور تشکیل شدند و سالهاست که دانشجویان، فارغالتحصیلان و صاحبان ایده با مراجعه به این مراکز و ارائه ایده فناورانه و نوآورانه خود، اقدام به پرورش این طرحها میکنند و شرکت دانش بنیان تشکیل میدهند.
در استان بوشهر همچون سایر استانهای کشور، پارک علم و فناوری در زمینه پذیرش و پرورش ایدههای فناورانه و نوآورانه عملکرد خوبی داشته و واحدهای فناور بسیاری در خود جای داده است.
حسن حبیبی، سرپرست پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر در این باره گفت: پارکهای علم و فناوری، مراکز و یا سازمانهایی هستند که وظیفه آنان، ایجاد بستر برای نخبگان و صاحبان ایده است.
حبیبى افزود: ایدههاى ارائه شده به پارکها باید دارای چند ویژگی از قبیل نوآوری، فناوری، قابلیت تبدیل شدن به ثروت باشند. به طور معمول، افرادی برای فعالیت در قالب واحد فناور وارد پارکها میشوند که صاحبان ایده هستند و بعد از ورود به پارک، با همراهی مشاوران و کارشناسان شروع به پرورش ایده مربوطه میکنند و سعی دارند آن ایده را به مرحله تجاریسازی و ورود به بازارهای داخلی و خارجی برسانند.
سرپرست پارک علم و فناوری خلیج فارس استان بوشهر ابراز کرد: واحدهای فناور مستقر در پارک ها، همواره از تسهیلات ویژهاى برخوردار مىشوند و این تسهیلات به صورت بدون سود به آنان ارائه میشود که در پارک علم و فناوری خلیج فارس هم این مهم محقق شده است. علاوه بر آن، صاحبان ایده با عضویت در پارک، مشاورههایى براى هدایت به سمت تجاریسازی محصول و تبدیل شدن به شرکت دانش بنیان دریافت مىکنند.
وى بیان کرد: در مجموعه مراکز رشد و پارک علم و فناوری استان بوشهر، ۱۴۲ هسته فناور (شرکت) مستقر هستند که در مراکز رشد شهرستان هاى دشتستان، کنگان، دشتی، بوشهر و گناوه فعالیت دارند. البته در منطقه عسلویه هم قرار است مرکز رشدى براى فعالیت در حوزه نفت و گاز ایجاد شود و هستههاى فناور مربوطه در آنجا مستقر شوند. ناگفته نماند که حدود ٣٠ مورد از هستههاى فناور مذکور (شرکتها) در حال حاضر دانش بنیان هستند.