به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پایگاه رتبهبندی کیو اس (QS) یازدهمین دوره رتبهبندی موضوعی دانشگاههای جهان را منتشر کرده است و مهندسی و فناوری با ۷ موضوع از جمله موضوعات مهم این رتبهبندی است.
رتبهبندی کیو اس یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی است که توسط مؤسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت میگیرد. این رتبهبندی بر اساس چهار شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت میپذیرد و این شاخصها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، بهترین دانشگاهها را معرفی میکنند.
بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبهبندی موضوعی کیو اس از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجیها به دست میآید.
رتبهبندی کیو اس در سال ۲۰۲۱ میلادی دانشگاههای برتر دنیا را در ۵۱ حوزه موضوعی در قالب ۵ حیطه کلی علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبهبندی قرار داده است.
در حوزه مهندسی برق و الکترونیک ۸ دانشگاه ایرانی صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، شیراز، خواجه نصیرالدین طوسی و فردوسی مشهد در جمع ۵۰۳ دانشگاه برتر دنیا در این حوزه موضوعی قرار دارند.