به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «پیام دهکردی» بازیگر سینما و تئاتر گفت: ما در حوزه فرهنگ کار نکردیم و جامعه به سمت سطحی شدن رفته و از سوی دیگر جریانات نفوذ نیز کار خود را کرده است. انسان نیازمند غذا است که این غذا یا جسمانی یا روحانی است که غذای روحانی همان غذای فرهنگی اعم از فیلم، سریال و رسانه است که اینها را مردم ندارند یعنی ما کمکاری کردیم و شاید کاری به آن معنا انجام ندادیم. محتوایی که مردم میخواهند را برایشان فراهم نکردیم یا محتوای بد ارائه دادیم، اما مردم گرسنه بودند. بهعنوان مسئولان و تصمیمگیرندگان، هنرمندان و همه ما در یک گناه دستهجمعی سهیم هستیم.
وی افزود: در این شرایط جریان نفوذ کار عملیاتی خود را اجرایی و تفکر خود را پیاده میکند. تفکر جریان نفوذ در تضاد کامل و قطعی با اندیشههای ناب ملی، مذهبی و هویتی ما است. جریان نفوذ ذرهای دغدغه این وطن را ندارد، دغدغه فروپاشی این وطن را دارد، ولی دغدغه انسجام و یکپارچگیاش را ندارد. وقتی ما کاری انجام نمیدهیم دیگران برای ما محتوا، رسانه، سریال، فیلم و موسیقی تولید میکنند و جریان نفوذ در بستههای زیبای هنر که روی جامعه تأثیرگذار است کار خود را عملیاتی میکند.
این هنرمند ادامه داد: پس از آن ما شاهد این معضل میشویم که زبان فارسی در سطح جامعه کمرنگ میشود و از هر ۱۰ کلمه نیمی از کلمات انگلیسی میشوند، زبان بدن جامعه تبدیل به زبان بدن خارجیها میشود، دیگر کسی موسیقی ملی را دوست ندارد و محتوای آثار به سمت خشونت، انزوا و مسائل جنسی حرکت میکند. اینها نشأتگرفته از کلاسها، آموزشگاهها و دانشگاههایی است که جریان نفوذ از طریق رسانه، فیلم، سریال و موسیقی برای ما تأسیس کرده و ما ناخودآگاه در آنها تحصیل کردهایم.
دهکردی تأکید کرد: جریان نفوذ، لذت بردن از یک پدیده را مقابل چشمان ما آفتابی میکند یعنی به ما نشان میدهد فردی با سبک زندگی خارجی از زندگی خود لذت میبرد، در نتیجه آن سبک زندگی، سبک زندگی ما میشود. ما تغییر میکنیم و هرگز به آن لذت نمیرسیم، اما سبک زندگیمان تغییر کرده است...