کد خبر:۹۲۴۷۷۱
صبوری در گفتگوی تصویری با دانشجو:

برجام؛ برگ برنده دولتی‌ها برای انتخابات / چرا باید محور انتخابات صرفاً سیاست خارجه باشد؟ + فیلم

خبرگزاری دانشجو در پی زمزمه‌های مجدد احیای برجام و برگزاری جلسات کمیسیون مشترک، به صورت تصویری به گفتگو با محمدحسین صبوری، دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی پرداخت.

برگ‌برنده دولتی‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری با مذاکرات مجدد برجامگروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به بهانه زمزمه‌های احیای برجام و جلسات و مذاکرات پیرامون آن در کمیسیون مشترک برجام و همین طور احتمال بازگشت آمریکا به برجام، خبرگزاری دانشجو، اقدام به برگزاری چندین گفتگوی تصویری با افراد سابق و فعال حاضر در تشکل‌های دانشجویی پرداخت که در این جلسه به سراغ گفتگو با محمدحسین صبوری، دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی رفتیم.

 

محمدحسین صبوری، در  گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در پی زمزمه‌های مجدد احیای برجام به بررسی سیر چندین ساله این توافق پرداخت و گفت: تقریبا از سال ۹۱ فرآیند آماده‌سازی جامعه و اجماع بر روی بحث مذاکره با غرب شروع و انجام شد و عینیت و نمود خارجی آن، در انتخابات سال ۹۲ خود را نشان داد و بسیاری از رجال سیاسی، تحلیلشان بر این بود که خواست عوام جامعه و مردم به خاطر فشار‌های اقتصادی، بر مذاکره است. غالب صحبت‌ها و گفتگو‌ها در انتخابات سال ۹۲ بر روی این موضوع بود و به نوعی یک وحدت گفتمانی بین همه شکل گرفته بود و به طور زنده نیز در رسانه ملی پخش می شد و با صراحت و شجاعت، شخصیت‌های مختلف نظام این حرف را تکرار می‌کردند و بر این نظر بودند که به هر شکلی شده، باید این وحدت به نتیجه برسد. به عبارتی مذاکره با غرب، به عنوان حلال مشکلات و بهترین راه حل مطرح شده و عموم جامعه نیز این را پذیرفتند و در این معیار، بهترین فرد برای اینکار با دولت متبوع، توسط مردم انتخاب شد.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر، بعد از هشت سال، نتیجه‌ این مذاکرات در فضای بین‌المللی و دیپلماسی عمومی و فضای مشکلات داخلی، کاملا مشخص و واضح است و همه به آن رسیده‌ایم. این نتیجه، حاصل مسیری بوده که می‌توانیم به آن تجربه بگوییم. اگر این مسیر شکست هست، باید دیگر بحثی بر روی آن وجود نداشته باشد و اگر روزنه‌های امیدی هنوز به آن وجود دارد، می‌توان روی آن صحبت کرد و حرف افرادی که هنوز بر روی این مسئله ایده دارد، شنیده شود.

صبوری اظهار کرد: با آمدن بایدن و جریانی که درآمریکا سرکار آمدند، حجم بالای تبلیغات برای آمدن او در ایران انجام شد و بسیار بر روی مردم تأثیر بسزایی گذاشت. من این مسئله را اینگونه تحلیل می‌کنم که دولت از این مسئله به وجود آمده، علیه مردم و برای بازی‌های سیاسی در حال سواستفاده است.

 

وی ادامه داد: مسئله دیگری که در حال حاضر مطرح است، موضوع تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که موافقان و مخالفانی دارد و حواشی زیادی بر روی آن همچنان بعد از چندین سال وجود دارد. دولتی‌ها سیاست خارجه را در گرو انتخابات داخلی گذاشتند و با فضاسازی‌های مختلف در مورد مذاکره مجدد و FATF ، آن‌ها را اهرم و برگ برنده‌ای برای انتخابات قرار می‌دهند. به عبارتی این مذاکرات مجدد، یک خیمه شب بازی‌ای است که می‌خواهند آن را به انتخابات ریاست جمهوری متصل کنند. دیگر اسم این مسئله یعنی رفتن سراغ مذاکره مجدد را نمی توان حافظه کوتاه تاریخی نامید و واقعا اهرم فشاری برای باقی ماندن در قدرت است.

دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی، با تأکید بر آیند برجام و انتخابات پیش رو گفت: آینده برجام بستگی زیادی به اتفاقات داخلی خصوصا انتخابات پیش رو دارد. به عبارتی باید گفت آیا سیاست خارجه فقط در روابط با آمریکا محدود می‌شود و با کشور‌های دیگر رابطه‌ای نخواهیم داشت؟ به نظر بنده در انتخابات پیش رو به جای بحث بر روی سن و تیپ کاندیدا‌ها و بحث‌های فرعی، باید پرسید که کاندیدا‌های موردنظر، موضعشان در مورد برجام و سیاست خارجه و مسائل داخلی چیست و بر روی آنان بحث صورت گیرد. در حال حاضر به جای اینکه سطح بحث‌ها رشد کند و بر روی اختلاف نظر‌ها بحث شود و به موضوعات و مسائل اصلی پرداخته شود، روی موضوعات سطحی مثل ظاهر و سن کاندید و وحدت بحث می‌شود که آورده‌ای برای جمهوریت و کشور ندارد. تمام شدن انتخابات فقط با پیروزی در انتخابات نیست و با وحدت حول یک گفتمان خاص، آن پیروزی اصلی حاصل می‌شود.

باید به این برسیم که سیاست خارجه را صرفاً در تعامل با چند کشورندانیم و بر اساس نگاه تمدنی و ایدئولوژیک خود، باید با کشور‌ها و مردم دنیا ارتباط برقرار کنیم. فقط کشور آمریکا و چند کشور اروپایی دیگر هستند که نگاه استعمارگرایانه دارد و معتقدند که باید فرهنگ، سیاست، حکومت و... تمام کشورهای دنیا طبق خواسته آنان باشد. به عبارتی آمریکاست که میخواهد تمام کشور‌های دنیا را زیر تمدن خود بگیرد و کشور‌های دگیر مثل چین یا ... این نگاه را ندارد و متناسب با منافع ملی نگاه  و عمل می‌کنند.



محمدحسین صبوری مطرح کرد: باید به این برسیم که سیاست خارجه را صرفاً در تعامل با چند کشور ندانیم و بر اساس نگاه تمدنی و ایدئولوژیک خود، باید با کشور‌ها و مردم دنیا ارتباط برقرار کنیم. فقط کشور آمریکا و چند کشور اروپایی دیگر هستند که نگاه استعمارگرایانه دارد و معتقدند که باید فرهنگ، سیاست، حکومت و... تمام کشورهای دنیا طبق خواسته آنان باشد. به عبارتی آمریکاست که می خواهد تمام کشور‌های دنیا را زیر تمدن خود بگیرد و کشور‌های دگیر مثل چین یا ... این نگاه را ندارد و متناسب با منافع ملی نگاه  و عمل می‌کنند.

وی در پایان گفت: باید طبق بیانات مقام معظم رهبری، بدین نحو عمل کنیم که آمریکا، باید تمامی تحریم‌های خود را بردارد و سپس ما راستی‌آزمایی کنیم و برای بازگشت به برجام تصمیم بگیریم. اینجا صرفاً بحث رفع تحریم نیست و بحث بی‌اثر کردن آنان به صورت کامل است. ولی خب ما مشاهده می‌کنیم که باز هم مسئولین دولتی زیاد بر روی این امر و صحبت‌های رهبری جدی نیستند و حرف ایشان بار‌ها زمین خورده است.

 

فیلم کامل این گفتگوی تصویری را می‌توانید در زیر مشاهده کنید:

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار