به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی شبکه پنج سیما، قاضی زاده هاشمی در این برنامه با اشاره به اخلال در تصمیم گیری ها بیان کرد: با وجود این واقعیت که بیماری کرونا در کشور وجورد دارد، در همسایگان به صورت گسترده وجود دارد به علاوه اینکه در داخل کشور هم اینطور نبود که کرونا ریشه کن شده باشد و فقط تعداد مبتلایان کاهش پیدا کرده بود، وقتی ما پروتکل ها را کاهش میدهیم و عادی انگاری میکنیم، برنامه های موفقی که داشته ایم مثل طرح شهید سلیمانی را به هر دلیلی ضعیف میکنیم، برای مردم ما هم عادی میشود و برخورد قاطعی با قرنطینه شکنان نداریم این اتفاق ناخوشایند خواهد افتاد، ما 150 هزار مبتلی داشتیم که باید قرنطینه میشدند اما قرنطینه را شکستند و ما هیچ قاطیعتی با پروتکل شکن ها نداشتیم.
فرآیند اعمل تصمیم در ستاد ملی مبارزه با کرونا چگونه است؟
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا دو بازو دارد، یکی وزارت بهداشت که کارهای علمی و پژوهشی و درمانی را انجام میدهد و اداره دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان ها با او است و یکی قرارگاه عملیاتی است که آنرا وزیر کشور برعهده دارد، در حقیقت این قرارگاه نقش اجرایی ستاد را برعهده دارد.
نایب رئیس مجلس در رابطه با سفرهای نوروزی گفت: در ستاد درباره این موضوع بحث شد که محدودیت ها و تعطیلی ها ایجاد شود اما مخالفت شد، تحت عنوان اینکه شرایط مدت زیادی است که مناسب شده و بیماری کنترل شده است، مردم خسته شدند و نیاز به تفریح دارند، اقتصاد باید رونق بگیرد و غیره اجازه مخالفت جدی داده نمیشد.
وی درباره فرآیند تصمیم گیری درستاد گفت: در ستاد موضوعات به بحث گذاشته میشود و توسط رئیس جمهور جمع بندی میشود، لذا رای گیری به آن معنا وجود ندارد.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: این تجریه تلخ به ما نشان داد که ذره ای اهمال و ساده سازی به خاطر حتی یک دلیل خوب نباید صورت بگیرد، یک گزارش از شهر تالش به ما دادند که یک خانواده تهرانی که 2 نفر بودند به آنجا رفتند و کرونا انگلیسی داشتند و همان ها باعث شدند کل شهر قرمز شود.
وی افزود: اینکه ما اصلاح را بگذاریم به عهده مردم و خودمان فقط توصیه کننده باشیم به نظر من این یک فرار از مسئولیت است.
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: رابطه بین نظام تصمیم گیری و قدرت اعمال هم بحث دیگری است، اینکه برای تصمیمی که میگیریم توانایی اعمال هم داریم یا خیر موضوع مهمی است، مثلا نیروی انتظامی خیلی وقت است که میگوید کمبود نیرو دارد، وزیر بهداشت هم همین را میگوید.
کرونا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
قاضی زاده هاشمی بیان داشت: بعضی از دوستان ما فکر میکنند در دوسه ماه آینده بتوانند مسئله کرونا را کاملا حل و فصل کنند اما برخلاف حرف هایی که زده میشود مهم ترین مسئله در میانمدت جهان این است که حداقل تا 3 الی 5 سال آینده کرونا باقی میماند، یعنی تا 3 الی 5 سال آینده میتوانیم بگوییم حتما کرونا است، بعد از آن تازه مشخص نیست.
وی افزود: بنده معتقد هستم با اصلاح بعضی از نظامات مثل کارهایی که بعضی از کشورهای مقتدر مثل ویتنام که طبق گزارشات توانسته بیش از 90 درصد کنترل کند یا مثل چین انجام دادند اعمال شود میتوان این بیماری را کنترل کرد.
وقتی که در یک دولت اختلال در تصمیم گیری وجود دارد، بین تصمیمات نظری و اجرایی فاصله است و عدم هماهنگی سیستمی وجود دارد نتیجه آن بد عمل کردن خواهد شد.
نایب رئیس مجلس در رابطه با تجریه کشورهایی مثل کره و ژاپن گفت: در مورد کره و ژاپن داشتن سیاست های ثابت و محکم مثل پروتکل های ثابت و انجام واکسیناسیون گسترده میتواند درس آموز باشد.
در رابطه با چند وقت اخیر خب مردم یک زندگی ساده ای را داشتند و سپری میکردند، ما این را به هم زدیم و الان یک ماه مردم باید در سختی باشند، علاوه بر آن آثار روانی ناشی از مرگ و میر زیاد هم وجود دارد، بعضی از نظرها میگوید احتمال دارد مرگ و میر به بیش از 500 نفر هم برسد، ما این زندگی ساده و را به هم زدیم و پروتکل ها را آزاد گذاشتیم و حالا مجبور هستیم سخت گیری های شدید را اعمال کنیم.
وی افزود: ما اگر یک حد معمول را رعایت کنیم و مورد دوم برخورد قاطع با قرنطینه شکنان را انجام دهیم مردم میتوانند زندگی ساده خود را ادامه دهند.