کد خبر:۹۲۸۰۷۰
گزارش |

سرانجام طرح کمربند سبز اهواز چه شد؟

طرح کمربند سبز اهواز قرار بود از سال ۱۳۹۰ در برنامه‌ای ۵ ساله با هدف مهار پدیده گرد و غبار و کاهش میزان آلودگی هوا در این شهر اجرایی شود؛ اما هنوز این طرح به سرانجام نرسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* کمربند سبز یکی از راهکار‌های مهار پدیده گرد و غبار بوده و با هدف ایجاد اکوسیستم طبیعی و مقابله با ریزگرد‌ها در شهر‌های بزرگ اجرایی می‌شود.


با توجه به اینکه اهواز جزو شهر‌های با بیشترین میزان آلودگی هوا است و اصلی‌ترین علت‌های این آلودگی، پدیده گرد و غبار و حمل و نقل شهری و وجود کارخانه‌ها در این منطقه است، در سال ۱۳۹۰ تصمیم بر این شد که طرح کمربند سبز در اهواز اجرایی شود و تا سال ۱۳۹۵ به پایان برسد؛ به این منظور هم اعتبارات کلانی به طرح مذکور اختصاص یافت تا پروژه به خوبی اجرایی شود.

 

وعده اجرای طرح در برنامه‌ای ۵ ساله

طبق اعلام اداره فضای سبز شهرداری اهواز، بنا بود این طرح در یک برنامه ۵ ساله به پایان برسد و در مساحت ۷ هزار و ۲۰۰ هکتار (به طول ۷۲ کیلومتر و به عرض ۱۰۰۰ متر در دو طرف جاده‌های کمربندی شهرستان اهواز) اجرایی شود که بر اساس تقسیم بندی صورت گرفته، سهم شهرداری اهواز از این مقدار، یک هزار و ۲۰۰ هکتار بوده است. این طرح تا سال ۱۳۹۴ پیشرفت چندانی نداشت و فقط بخش ناچیزی از آن اجرایی شده بود؛ این در حالی بود که در سال ۱۳۹۴ حدود ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری به منظور پیشبرد طرح کمربند سبز و برای هزینه کردن کاشت و نگهداری درختان پیش بینی شده بود و جدای از آن، اعتبارات دیگری در طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴ به این طرح اختصاص یافته بود که هیچ آورده‌ای در اجرای کمربند سبز نداشت.

 

//سرانجام طرح کمربند سبز اهواز چه شد؟


بررسی‌ها نشان می‌دهد که اجرا نشدن طرح به علت کمبود بودجه و اعتبارات نبوده چرا که طی این سال‌ها به دفعات، اعتباراتی برای اجرایی شدن آن اختصاص یافته، اما دستگاه‌های متولی عزم چندانی برای اجرای کمربند سبز نداشتند و همین امر باعث شده این طرح به سرانجام نرسد و با اینکه اکنون حدود ۹ سال از آغاز اجرای آن می‌گذرد، خبری از اعلام پایان اجرای کمربند سبز اهواز نیست.

 

آغاز فاز دوم احداث کمربند سبز اهواز در اواخر سال ۱۳۹۷

طی این سال ها، حتی پروژه تعطیل شد و کارشکنی‌هایی از سوی دستگاه‌های مختلف صورت گرفت و مجددا کار آغاز می‌شود و این روند همچنان ادامه داشت تا اینکه اواخر اسفندماه سال ۱۳۹۷ خبر آغاز فاز دوم احداث کمربند سبز اهواز شامل کاشت ۱۰۰۰ هکتار از اراضی کمربند سبز رسانه‌ای شد و کتانباف شهردار وقت اهواز در این آیین گفت: مطالعه و طراحی کمربند سبز اهواز در سال ۱۳۷۳ به پایان رسید. مقرر شده بود از همان سال این کار انجام شود، اما تا سال ۱۳۹۰ کاری نشد. در سال ۱۳۹۰ با اعتبارات شهرداری اهواز کار کشت و نگهداشت یک هزار هکتار از کمربند سبز آغاز شد که اکنون در محدوده جاده کمربندی ۸۰۰ هکتار آن ماندگار است و کیفیت بخشی از آن مناسب است، اما به دلیل شرایط اقلیمی و خاک شرایط بخشی دیگر مانند مابقی درختان مناسب نیست.

 

//سرانجام طرح کمربند سبز اهواز چه شد؟


شهردار وقت اهواز با بیان اینکه جهت توسعه یک هزار هکتار کمربند سبز اهواز مبلغ یک صد میلیارد تومان مورد نیاز است، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۶ مجددا برای توسعه و تکمیل کمربند سبز از طریق سازمان حفاظت محیط زیست اقداماتی انجام شد. از محل صندوق ذخیره ملی مبلغی برای مقابله با ریزگرد‌ها اختصاص یافته است که در پی آن برنامه‌ای ارائه کردیم و از این محل برای توسعه یک هزار هکتار، مبلغ ۱۵ میلیارد تومان اعتبار مشخص شد که در حال طی مراحل قانونی است و در حال حاضر کار در شرق و غرب اهواز آغاز شده است.


کتانباف عنوان کرد: هر دستگاهی که محیط را آلوده می‌کند از جمله شرکت‌های نفتی، شرکت‌های ذوب آهن، شهرک‌های صنعتی، سازمان آب و برق و برق منطقه‌ای در این زمینه مسئولیت دارند، اما تاکنون کاری انجام نداده‌اند. امروزه کارشناسان و دانشمندان در خصوص تغییر اقلیم کره زمین و تبعات آن هشدار داده اند و اگر تدابیر لازم را در این خصوص انجام ندهیم در کشور و استان بحران‌های بی سابقه محیط زیستی اتفاق می‌افتد. از سازمان پارک‌ها توقع می‌رود که این کار را با همان جدیتی که در سال ۱۳۹۰ داشتند پیگیری و به انجام برسانند.

 

وضعیت اجرای طرح کمربند سبز اهواز معلوم نیست

با اینکه بیش از ۲ سال از آغاز فاز دوم احداث کمربند سبز اهواز گذشته همچنان معلوم نیست که این طرح در چه وضعیتی قرار دارد و اجرای آن چه زمانی به پایان می‌رسد. هر چند که از جزئیات اجرای طرح که از ابتدا وعده داده بودند طی برنامه‌ای ۵ ساله به سرانجام می‌رسد (سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵) هم خبری در دست نیست.

 

//سرانجام طرح کمربند سبز اهواز چه شد؟


با اینکه از ابتدا، این طرح به منظور حل معضل ریزگردها، بیابان زدایی و مهار پدیده گرد و غبار در شهر اهواز اجرایی شد، اما گویی آورده خاصی نداشته چرا که مردم این منطقه در فصل گرما همچنان با مشکل گرد و غبار و آلودگی هوای ناشی از آن دست و پنجه نرم می‌کنند و نفسشان به تنگ آمده است.


امیدواریم هر چه سریعتر آخرین وضعیت اجرای طرح کمربند سبز اهواز از سوی مسئولان اعلام شود و شفاف سازی‌هایی درباره اعتباراتی که طی سال‌های گذشته به اسم اجرای طرح در فاز‌های مختلف به این پروژه اختصاص یافته، صورت گیرد و مشخص شود که کدام ارگان‌ها و نهاد‌ها در اجرای طرح کمربند سبز اهواز کم کاری کردند و کارشکنی داشتند؛ همچنین مشخص شود که چه مقدار از پروژه هنوز اجرایی نشده و چه زمانی این طرح به طور کامل به اتمام می‌رسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار