به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چند روزی است که در فضای مجازی اعلام شده که احتمال حضور پیروز حناچی شهردار تهران در کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ وجود دارد. احزاب اتحاد و کارگزاران سازندگی، در حال تهیه برنامه ای هستند که پس از منتفی شدن کاندیداتوری سیدحسن خمینی و تاکید محمدجواد ظریف بر عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، از ظرفیت مدیران اجرایی فعلی استفاده کنند وحناچی با توجه به سابقه شهرداری تهران یکی از گزینه های این دو حزب محسوب می شود.
شهردار تهران در بهمن سال گذشته: برنامه ای برای انتخابات ندارم
با وجود اینکه چند روزی است این اخبار در شبکه های مجازی دست به دست می شود اما پیروز حناچی شهردار تهران در بهمن سال گذشته تاکید کرد که تلاش میکنیم اداره امور شهر را از مسایل سیاسی دور نگه داریم و برنامهای برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ ریاستجمهوری ندارم.
البته برخی از اعضای شورای شهر هم این موضوع را تکذیب کردند و حجت نظری عضو شورای شهر تهران قبلا دربارهی احتمال آمدن یا نیامدن پیروز حناچی شهردار تهران در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به عنوان کاندیدا گفت: خیر نمیآید و برنامهای هم برای حضور ندارند. او شهردار است و قرار نیست که شهرداری را رها کند.
چند ماه بیشتر به پایان عمر مدیریت فعلی شهرداری تهران نمانده است و البته شورا خواستار ارائه گزارش عملکرد شهرداری در این مدت بوده است.
میرلوحی: تذکرات زیادی به شهرداری تهران داده ایم
البته محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران گفته است ما تذکراتی زیادی به شهرداری تهران داده ایم که نتیجه هم از آن نگرفتیم البته به نظر من، شاید تعداد زیاد تذکرات باعث کم اثری آن شده است.
وی ادامه داد: در قانون ذکر شده که شورا حق مداخله در امور اجرایی را ندارد، اما به نظر بنده، زمانی که شورا اعلام کند که روش یا قانون موجود کفایت نمیکند، سنگ روی سنگ بند نمیشود.
چند وقتی است که فعالیت های انتخاباتی به صورت چراغ خاموش در شهرداری تهران انجام می شود هر چند که مدیران تاکید دارند که این کار صورت نمی گیرد اما امروز سخنگوی شورای شهر تهران در این باره تذکری به شهرداری داد.
شهردار به شیوه اشتباه و با تحلیل غلط به استقبال زودهنگام انتخابات رفته اند
علی اعطا عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت که اخیراً مطلع شدم که با دستور شهردار تهران با دستاویز شائبه تبلیغات انتخاباتی در انتشار مباحث صحن شورا از قبیل برخی نطق ها و تذکرها در برخی روزنامه، محدودیتهای اعمال شده است.
وی تاکید کرد: طبیعی است که آنچه شورا در ماههای پایانی در قالب نطق های انتقادی، تذکر و پیگیری مطرح خواهد کرد، به این منظور است که نتیجه اقدامات، تلاشها و تغییر رویهها در اداره امور شهر را بررسی و دنبال کند.
در ماههای پیش رو مباحث انتقادی در صحن شورا بیشتر می شود/ایجاد محدودیت در انعکاس محتوا و مطالب صحن با بهانه انتخابات
وی گفت: حتماً در ماههای پیش رو مباحث انتقادی در صحن شورا بیشتر می شود و آنچه طی چهار سال توسط اعضای شورا دنبال شده است با جدیت بیشتری و با ادبیات منتقدانه و دغدغه مندی های بیشتر در صحن، مطرح خواهد شد تا شاید بتوان از اجرا و تحقق مصوبات پارلمانی مانع زدایی کرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه همشهری رسانه شهر و مدیریت شهری است و ایجاد محدودیت وقتی در انعکاس محتوا و مطالب صحن با بهانه انتخابات، ۲ برداشت ایجاد می شود، گفت: خوشبینانه این است که شهردار به شیوه اشتباه و با تحلیل غلط به استقبال زودهنگام انتخابات رفته اند.
مگر نتیجه بررسی صلاحیت ها مشخص شده که افراد، رسماً وارد رقابت انتخاباتی شده باشند
وی افزود: مگر نتیجه بررسی صلاحیت ها مشخص شده است که افراد، رسماً وارد رقابت انتخاباتی شده باشند تا به این بهانه در مسیر انعکاس مباحث صحن در روزنامه مدیریت شهری مانع ایجاد شود؟
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در مطالب ماه های پایانی شورا، جهت پیگیری نتایج ۴ ساله نکات بسیار مهمی می توان یافت، اظهار داشت: در حدی که در طرح پیشنهادی که اخیراً به تصویب شورا رسید ه است، شهردار تهران ملزم به ارائه گزارش عملکرد چهار ساله در صحن علنی شورا در ماههای پیش رو شده اند.
به طور طبیعی تذکرات به جناب شهردار و مدیران ارشد شهرداری، احتمالاً افزایش خواهد داشت
اعطا با اشاره به برداشت دوم از محدودیت انتشار اخبار صحن شورای شهر در روزنامه همشهری عنوان کرد: برداشت دیگر این است که در شرایطی که در ماههای پایانی به دلیل اهمیت پیگیری تلاشها و نتایج مصوبات شورا، به طور طبیعی تذکرات به جناب شهردار و مدیران ارشد شهرداری، احتمالاً افزایش خواهد داشت و مطالبه دستاوردها جدی تر مطرح خواهد شد، تاب انعکاس مطالب منتقدانه در روزنامه همشهری وجود ندارد.
به بهانه انتخابات قرار است مانع جریان آزاد اطلاعات شویم؟
وی تاکید کرد: آیا به بهانه انتخابات قرار است مانع جریان آزاد اطلاعات و مباحث مهم ماههای پایانی در رسانه اصلی شهر شویم؟
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این که دستاورد شورای پنجم دستاورد کلیات مدیریت شهری است، اظهار داشت: اما اگر مصوبهای بر زمین مانده است باید توضیحات شفاف در خصوص آن ارائه شود.
البته یکی از گزینه های که بارها در مورد آن مباحثی مطرح شده است محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران است. البته وی برای ورود به عرصه انتخابات شروطی گذاشته بود.
شروط آقای رئیس برای حضور در انتخابات
کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران در این باره گفته است که آقای محسن هاشمی ظرفیت خوبی از نظر اجرایی دارند منتها برای حضور دو شرط مطرح کرده که به نظر من معقول هم است، این دو شرط این بود که خود را به عنوان کاندیدای منفرد و مستقل مطرح نمیکند و اصلاحطلبان بخواهند که بیاید و دوم اینکه مشکلی در بحث صلاحیت نداشته باشد. ایشان اکیدا معتقد است که به خاطر حضوردر یک کرسی فضا دو قطبی و اختلاف نشود.
امیدوارم برای کاندیداتوری ریاست جمهوری گول نخورم
البته خود محسن هاشمی هم تاکنون در این باره اظهار نظرهای داشته و حتی یک بار در شورای شهر گفت برای شرکت در این دوره شورای شهر ثبت نام نکردم و امیدوارم برای کاندیداتوری ریاست جمهوری گول نخورم.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه سال آینده بازنشسته میشوم، خاطرنشان کرد: باید ببینم که نظام جمهوری اسلامی من را به کار بر میگرداند تا خدمت کنم؟
شوخی آقای رئیس برای رئیس جمهور شدنش
و البته ماجرای انتخابات به صحن علنی شورا هم کشیده شد. محسن هاشمی در جریان رای گیری اساسنامه های سازمان ها و شرکت ها درخواست فرصت تا پایان خرداد ماه را داد و به شوخی گفت تا آن زمان هم ما ،یعنی من رییس جمهور شدم ! شما هم وزیر شدید ، با خنده همه ما دچار توهم هستیم .
رسولی خطاب به هاشمی ادامه داد ما به انتخابات چه کار داریم باید کار شهر را انجام دهیم .
و هاشمی در جواب رسولی گفت فعلا که شما از همه سرگرم تر هستید تنها کاندیدای شما تایید صلاحیت می شود ما که سرمان خلوت است .
گزینه های پنهانی برای انتخابات چه کسانی هستند؟
البته اصلاح طلبان در مصاحبه های اعلام کردند که گزینه های پنهانی برای انتخابات دارند.حسین مرعشی، سخنگوی کارگزاران در این باره گفته است: ما شخصیتهای زیادی داریم و هنوز باید درباره آنها بحث شود. ما هنوز در حزب در حال بررسی آنها هستیم و بعد پیشنهاداتمان را به جبهه ارائه خواهیم کرد. هنوز شخصیتهایی مانند دکتر جهانگیری، دکتر ظریف، دکتر علیاکبرصالحی، مهندس محسن هاشمی، دکتر عباس آخوندی، دکتر عارف، دکتر پزشکیان و دکتر صدر وجود دارند. اگرچه هنوز معلوم نیست همه اینها ثبتنام کنند اما به هرحال شخصیتهای مطرح در جبهه اصلاحات هستند که میتوانند وارد این عرصه شوند.
وی ادامه داد: در غیراین صورت ما کاندیدا به اندازه کافی داریم. من هنوز از برخی از کاندیداهای پنهان نام نبردهام. ما کسانی را داریم که ممکن است در دقیقه نود رونمایی کنیم.در مورد اصلاحطلبان واقعیت این است که تشکیل نهاد اجماعساز با کمی تاخیر انجام شد ولی الان سعی میکنیم زمان از دست داده را جبران کنیم.
بر اساس این گزارش، اخباری مبنی بر کاندیداتوری حناچی و همچنین حضور محسن هاشمی برای انتخابات پیش رو دست به دست می شود و حتی موضوع انتخابات و محدودیت ها در انتشار مطالب شورا از سوی شهرداری باعث اعتراض برخی از اعضا قرار گرفته است و حال باید دید آیا آقای شهردار کاندید می شوند یا خیر.