فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای منبع خبری شبکه پرس تی وی در وین مبنی بر اینکه دستورالعمل آمریکا در مذاکرات وین صرفا تعلیق تحریم و نه لغو کامل آنهاست، گفت: به نظر میرسد آمریکاییها دنبال تعلیق تحریمها باشند ضمن اینکه آن تعلیق هم شبهه ناک است بر این مفهوم که آیا همه تحریمها را تعلیق میکنند؟ یا تحریمها را به صورت گزینشی به مرحله تعلیق خواهند رساند؟
ی مسئله دوم را زمان تعلیق تحریمها دانست و یادآور شد: مسئله دوم این است که آمریکا چه زمانی این تعلیق را انجام خواهد داد یعنی ممکن است آمریکائی ها،پولهای بلوکه شده ایران در فلان بانک را آزاد کند آن هم به دلیل نزدیکی به انتخابات در ایران منتهی این کار هم تعلیق تحریم نیست، چون مجوز وزارت خزانه داری آمریکا را میخواهد.
ایزدی ادامه داد: آمریکا در این مسیر سه اقدام میتواند انجام دهد اقدام اول لغو تحریم هاست که به نظر میرسد این کار را انجام نمیدهد اقدام دوم تعلیق تحریم هاست که به نظر میرسد تعلیق کامل تحریمها را هم در دستور کار نخواهد داشت و به دنبال آن است که با وجود دعواهایی که بین تیم خودشان وجود دارد تنها بخشی از تحریم را به مرحله تعلیق برساند و مثلا اعلام کند فلان پول بلوکه شده ایران در فلان کشور آزاد خواهد شد. به این ترتیب اگر قانون تحریم لغو نشود پولهای ایران دوباره میتواند بلوکه شود به این ترتیب که یک پولی قبل از انتخابات آزاد شود و چند برابر آن بعد از انتخابات دوباره بلوکه شود.
این کارشناس مسائل آمریکا افزود: بر اساس این روند، چون اصل قانون تحریم لغو نشده و حتی به صورت تعلیق هم درنیامده فرض کنید بخشی از طلب ایران از کره جنوبی یا عراق آزاد شود و بعد از انتخابات ایران دوباره به عراق برق بفروشد، از آنجا که قانون تحریم لغو و یا تعلیق نشده چند برابر پولهای آزاد شده میتواند دوباره بلوکه شود.
وی اقدام سوم آمریکاییها را ماندن قانون تحریم بدون لغو آن دانست و ادامه داد: آمریکاییها در اقدامی دیگر میتوانند کاری کنند که قانون تحریم بماند، اما نه لغو شود و نه به صورت تعلیق درآید.
ایزدی در خصوص خبرهایی مبنی براینکه در مذاکرات وین موضوع پذیرش گام به گام یا مرحلهای تحریمها نیز مطرح شده گفت: بحث گام به گام و پیشرفت مرحلهای مذاکرات نیز موضوع مهمی است و به نظر میرسد در حال حاضر به جای استفاده از اصطلاح گام به گام یا مرحله به مرحله از اصطلاح دیگری به نام «ترتیبات» استفاده میشود و میگویند در مورد ترتیبات عملی در حال مذاکره هستیم که همان مذاکره گام به گام یا مرحله به مرحله باشد.