آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۱۷۶۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

سیستان؛ بهشت طرح‌های نیمه تمام است / لزوم ورود دستگاه قضا به ترک فعل‌های صورت گرفته!

دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل گفت: سیستان، بهشت طرح‌های نیمه تمام ایران است؛ چرا که عده‌ای به اسم محرومیت‌زدایی در این منطقه اقدام به اجرا و افتتاح طرح‌هایی ناقص می‌کنند.

امین کمالی، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص افتتاح طرح‌های نیمه تمام در استان سیستان و بلوچستان گفت: سیستان بهشت طرح‌های نیمه تمام ایران است؛ چرا که همواره عده‌ای به اسم محرومیت زدایی در این منطقه با تخصیص بودجه‌های کلان اقدام به اجرا و افتتاح طرح‌هایی می‌کنند و این طرح‌ها نیمه تمام رها می‌شوند.


کمالی افزود: طرح‌های نیمه تمامی که در سیستان و بلوچستان کلید خوردند و رها شدند از ابتدا با هدف منفعت طلبی کلنگ زنی شدند و متاسفانه با ترک فعل‌هایی که در این بخش صورت گرفته، برخوردی جدی صورت نگرفته؛ از این رو همواره شاهد تکرار این اتفاق در استان هستیم که نیاز است جلوی آن گرفته شود.


دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ شاهد بودیم که سه کارخانه کاشی، کاغذ و لاستیک در استان کلنگ زنی شدند و قرار بود این طرح‌ها سریعا به مرحله افتتاح و بهره برداری برسند، اما با وجود اینکه آن زمان خبری از تحریم نبود و بودجه مطلوبی هم به آن‌ها اختصاص یافت، این طرح‌ها بعد از گذشت ۵ سال هنوز هم به مرحله افتتاح نرسیدند و تکلیفشان مشخص نیست.

 

مهاجرت سیستانی‌ها؛ ماحصل افتتاح نیمه تمام طرح‌های آبرسانی

وی ابراز کرد: اقتصاد سیستان و بلوچستان وابسته به آب است و در حال حاضر که در استان با مشکل بی آبی مواجه هستیم و افغانستان هم آب را به روی ایران بسته، تکلیف کشاورزان و دامداران و صیادان سیستانی که ۷۰ تا ۸۰ درصد آنان در شمال سیستان مستقر هستند نامشخص است و افتتاح نیمه تمام طرح‌های آبرسانی به دشت سیستان و چاه نیمه‌ها چاره‌ای جز مهاجرت برای اهالی این منطقه نگذاشته و این مهاجرت هم ابعاد امنیتی و خطرناکی برای استان به دنبال داشته است.

 

بیشتر بخوانید:




کمالی افزود: همه مسئولان استان به این موضوع واقف هستند که اقتصاد سیستان وابسته به آب است و در این منطقه آبی پایدار وجود ندارد، با این حال اقدام خاصی برای حرکت در دو مسیر تامین آب پایدار و اقتصاد غیروابسته به آب (یا اقتصاد کم آب) انجام ندادند و از طرفی تغییری در زمینه الگوی کشت و روش‌های نوین آبیاری انجام نشده و طرح آبرسانی به دشت سیستان هم که بر اساس تغییر الگوی کشت و آبیاری پایه ریزی شده بود را هم نیمه تمام افتتاح کردند و سرانجامی نداشته است.

 

وی بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که باید الگوی کشت در سیستان و بلوچستان تغییر پیدا کند به این نحو که مردم بجای کشت هندوانه، خربزه، گندم و جو که صرفه اقتصادی ندارند و آب زیادی مصرف می‌کنند، به سمت کشت گیاهانی که آب کمتری مصرف می‌کنند و با شرایط استان همخوانی دارد، بروند و جهاد کشاورزی به وعده‌هایی که در این زمینه داده عمل کند و نواقص طرح آبرسانی به دشت سیستان که اخیرا افتتاح شده را رفع و گره‌ای از مشکلات مردم و کشاورزان منطقه باز کنند.


دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل اظهار کرد: این اولین بار نیست که طرح‌های سیستان و بلوچستان نیمه کاره افتتاح و رها می‌شوند و در گذشته هم منوال همین بوده است؛ در طرح نیم لوله‌های سیمانی که با هدف انتقال آب از چاه نیمه‌های سیستان به زمین‌های کشاورزی با حداقل نفوذ آب اجرایی شد هم شاهد بودیم با وجود اختصاص میلیارد‌ها تومان بودجه، این طرح نیمه تمام افتتاح و رها شد و هیچکدام از مسئولان پاسخگوی علت رها شدن و بی سرانجامی این طرح نشدند.

 

سوءاستفاده از بیت‌المال با افتتاح طرح‌های ناقص

وی خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان، عده‌ای منفعت طلب با آگاهی از اینکه هیچکس نگاهی ویژه به عملیاتی شدن طرح‌ها و نتیجه بخش بودن آن‌ها و ترک فعل‌های صورت گرفته ندارد، به سوء استفاده از بیت المال می‌پردازند و طرح‌هایی را با هدف رفع محرومیت در استان اجرایی و بودجه‌های کلانی دریافت می‌کنند، اما لازم است که یکبار برای همیشه مقابل این افتتاح‌های ناقص بایستیم و مانع تکرار آن شویم و مطالبه بررسی ترک فعل‌های صورت گرفته در اجرای این طرح‌ها را داشته باشم تا حق مردم استان بیش از این پایمال نشود.


کمالی یادآور شد: جنبش عدالتخواه دانشجویی استان سیستان و بلوچستان پیگیری‌هایی در زمینه رسیدگی به علل افتتاح ناقص طرح‌های سیستان و بررسی ترک فعل‌های صورت گرفته در اجرای این طرح‌ها انجام داده و قول‌هایی برای رسیدگی به این امور به این جنبش داده شده که امیدواریم تحقق پیدا کنند و نتیجه بخش باشند. اگر مطالبه گری‌ها در این زمینه به صورت جدی و هدفمند و ادامه دار باشند، قطعا می‌توانیم تکلیف طرح‌های نیمه تمام استان را مشخص کنیم و مانع تکرار آن شویم.

 

دستگاه قضا به شناسایی و مجازات عاملان افتتاح ناقص طرح‌های سیستان بپردازد

وی تاکید کرد: لازم است که دستگاه قضایی همانگونه که به مقابله با فساد پرداخته، به مسئله افتتاح طرح‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان ورودی جدی داشته باشد و با ترک فعل‌هایی که در استان صورت می‌گیرد برخوردی قاطعانه داشته باشد و عاملان آن را شناسایی و مجازات کند تا این رویه اصلاح شود و از هدر رفت اعتبارات کلان با اسم محرومیت زدایی در استان جلوگیری شود.


دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی دانشگاه زابل اذعان کرد: سیستان و بلوچستان بیش از هر منطقه‌ای در کشور، زمینه لازم برای تحقق شعار سال (تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها) را دارا است و اگر دستگاه قضا در این بخش به یاری مطالبه گران استان بیاید و به مانع زدایی در افتتاح طرح‌های اثربخش بپردازد، تحولی عظیم در اقتصاد منطقه و کشور ایجاد می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار