گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- امیر قشقایی، کمتر از یک هفته به ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری زمان باقیمانده و در این مدت کوتاه حرف و حدیثهای بسیاری مبنی بر کاندیدشدن گزینههای محتمل جناحهای سیاسی بوجود آمده است. اما هنوز مهمترین احزاب کشور که شامل اصولگرا و اصلاحطلب میشود، گزینههای قطعی خود را انتخاب نکردهاند.
آیتالله رئیسی، نزدیکتر از همیشه به انتخابات
آیتالله رئیسی که از اوایل امسال بهعنوان مهمترین و اصلیترین کاندید اصولگرایان مطرح شده است هنوز حضور خود در انتخابات را نه رد کرده و نه تأیید. اما در همین یک هفتهای که تا ثبتنام انتخابات زمان باقی مانده، گویا آیتالله رئیسی چراغ سبز مهمی را برای حضور در انتخابات دریافت کرده است و شانس حضور ایشان بیش از پیش افزایش یافته است.
ابراهیم رییسی، دوشنبه دو هفته قبل مجوز مهمی دریافت کرد که منابع خبری بسیار نزدیک به ایشان آن را مجوز ورود به انتخابات میدانند.
«نیمه محرمانه» از منابع مختلف خود تلاش کرد تا جزئیات دقیق و موثق از افطاری رهبر انقلاب با آیت الله رییسی را دریافت کند که بالاخره به آن دست یافت.
در جلسه افطاری، رهبر انقلاب صرفا میزبان بودند و آیت الله رییسی نیز از مطرح کردن مستقیم حضورش در انتخابات آتی ریاست جمهوری از باب حیا امتناع میکند.
بعد از اتمام جلسه هنگام خروج از دفتر معظم له، ابراهیم رییسی خطاب به حجت الاسلام حجازی میگوید که برنامه من برای حضور در انتخابات چیست؟ شما نکته و توصیه ای دارید؟ چه کنم؟
حجت الاسلام علی اصغر حجازی میگوید که مانند سال ۹۶ حضور پیدا کنید در انتخابات و مسأله ای نیست. بعد از این دیدار، رییسی به جمع بندی قطعی برای حضور در انتخابات رسیده است.
گفته میشود سه نفر نامزد ریاست قوه قضاییه شدهاند و مدتی است آموزش های خود را شروع کردند.
دو نفر از نامزدهای ریاست قوه قضاییه هم اکنون در این مجموعه مسئولیتهای مهمی دارند.
اقبال عمومی از کاندیداتوری رئیسی
همچنین محمدجواد محمدنوری، عضو هیئت اجرایی شورای وحدت، تقریباً حضور آیتالله رئیسی را قطعی اعلام کرد و در ادامه گفت: بر اساس آخرین ارزیابیها و قرائن موجود، گویا حضور آیتالله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ قطعی است و این حضور میتواند باعث شکلگیری وحدت میان اضلاع اصولگرایی در کشور شود.
عضو هیئت اجرایی شورای وحدت با اشاره به تلاش شورای وحدت برای راهاندازی کمیتههای تخصصی در استانها، اظهار کرد: این امر فرصتی برای احیا فعالیت همه علاقمندان به جمهوری اسلامی است و توجه به ظرفیتهای موجود در سطح شهرها و بخشهای مختلف کشور هم مورد توجه شورای وحدت برای شکلگیری یک جریان موفق تشکیلاتی است.
هفته گذشته نیز جمعی از نمایندههای مجلس با ارسال نامهای به سید ابراهیم رئیسی خواستار حضور او در انتخابات شده بودند. با توجه به اقبال عمومی که از حضور رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ شده است و همچنین تأکید مقام معظم رهبری بر حساسبودن و اهم بودن قوه مجریه، به احتمال خیلی زیاد رئیسی به طور رسمی کاندیداتوری خود را اعلام کند چرا که از شانس پیروزی بالایی نیز برخوردار است. این شانس آن قدری زیاد است که قبلاً گفته شده بود شرط علی لاریجانی برای کاندیدشدن در انتخابات، عدم شرکت آیتالله رئیسی است.
در اردوگاه انتخاباتی اصلاحطلبان چه میگذرد؟
اصلاحطلبان هنوز به اجماع دستجمعی بر شخص خاصی نرسیدهاند. آنان کار سختتری نسبت به اصولگرایان در پیش دارند. مشابه حال و روز اصولگرایان در انتخابات ۹۲.
جهانگیری، ظریف و محسن هاشمی، سه گزینه محتمل اصلاحطلبان هستند که بین این سه، محمدجواد ظریف در چند روز اخیر شانس حضور بیشتری یافته است. هرچند که او دوهفتهای سخت را گذرانده و پیرامون صوتی که از او انتشار یافت و اظهارات جنجالی که داشت، با انتقادهای فراوانی مواجه شده، اما هنوز از کارزار انتخاباتی خارج نشده است. بلکه احتمال حضورش نیز شدت یافته است.
ظریف میآید؟
محمدجواد ظریف در کنار سیدابراهیم رییسی از جمله چهره های مطرح در میان رسانه ها به شمار می روند که با وجود عدم تمایل به حضور در انتخابات، همچنان گمانه زنی ها و تحلیل های سیاسی در خصوص حضور آنها و نقش این ۲ نفر در تعیین و تکمیل معادلات سیاسی انتخابات ۱۴۰۰ مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد. یک کانال تلگرامی با انتشار گزارشی از روزنامه شرق با عنوان «چالشهای انتخاباتی ظریف» آورد:حامیان ظریف در ورود به انتخابات که با نرمش بیشتری با موضوع مواجه میشوند میگویند اگر قرار باشد از ظریف حمایت شود، او باید تعهد دهد از اصول اصلاحطلبی تخطی نکند.
فراخوان ملی از وزیر امور خارجه برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری ١۴٠٠ به شدت بالا گرفته است گرفت. از سوی جبهه اصلاحات با بیشترین رای در صدر است اما مطابق نظرسنجیها ، قشرهای و نحلههای مختلف فکری خواهان به صحنه آمدن او هستند.
اسماعیل گرامیمقدم، عضو نهاد اجماعساز از حضوریافتن ۱۴ کاندید معرفی شده اصلاحات در جلسات نهاد خبر داد و گویا ظریف بیشترین رای را در این اجماع دارد. حال باید دید که آیا امروز ظریف برای بیان نظرات خود درباره ریاست جمهوری به نهاد اجماعساز میرود یا خیر؟
البتهمحمدجواد ظریف درباره حضور در انتخابات ریاستجمهوری خرداد سال جاری در اینستاگرام اعلام کرده است : علت تصمیم بنده برای نامزد نشدن نگرانی از سبد رأی نیست که برای بهبود آن از سیاست خارجی و یا انسجام ملی هزینه کنم. نگرانی من از رأی آوردن است نه رأی نیاوردن، بر عزم خود برای نامزد نشدن استوارم .
با این که ظریف مورد انتقاد رهبر انقلاب نیز در سخنرانی اخیرشان واقع شده است اما اصلاحات هنوز او را به عنوان گزینه محتمل خود میدانند و یا به نوعی باقی گزینهها شانس پیروزی چندانی نخواهند داشت و این به نوعی دست خالی اصلاحات را در انتخابات پیش رو نشان میدهد.
انتهای پیام/