آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۲۶۴۶
در گفتگو با مسئولان بسیج دانشجویی مطرح شد

هفت‌تپه آغاز یک راه طولانی / لزوم بازنگری جدی در اصل ۴۴ قانون اساسی

هفت‌تپه یکی از مصادیق خصوصی‌سازی رانتی و بدون ضابطه بود که با استقامت جریان دانشجویی و کارگری به خلع ید مسئول آن ختم شد. جریان دانشجویی باید هوشیارتر از همیشه به دنبال یافتن راهی برای جلوگیری از فرایند خصوصی‌سازی رانتی باشند.
محمدجواد سمیعی

هفت تپه آغاز یک راه طولانی/ لزوم بازنگری جدی در اصل ۴۴ قانون اساسی

 گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ چهار سال مقاومت در برابر تمام قدرت‌هایی که میخواهند در یک اتاق خاموش هر امکاناتی را که دلشان می‌خواهد برای خود مصادره کنند، زمان کمی نیست! ولی رویای این روز و اعلام حکم خلع ید اسدبیگی‌ها، این مقاومت را شیرین تر از همیشه می‌کرد. جریان دانشجویی که در این چهارسال پا به پای کارگران هفت تپه برای گرفتن حق و حقوق بدیهی کارگران و رشد اقتصادی کشور تلاش شبانه روزی کردند این روز‌ها شاید با شنیدن خبر خلع ید مالک هفت تپه خوش‌حال ترین افراد باشند. خالی از لطف نیست که پای حرف‌های این جوانان مطالبه گر بنشینیم. در ادامه گفتگویی کوتاه با مسئول سیاسی بسیج دانشگاه امام صادق، مسئول سیاسی بسیج دانشگاه تهران و مسئول بسیج دانشگاه امیرکبیر داشتیم.

 

ما همچنان پیگیر هفت‌تپه‌ها هستیم و نمی‌نشینیم

ارشا نامدار، مسئول‌ بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در این رابطه گفت: مسئله بازگشت هفت تپه به بیت المال در درجه اول یک خدا قوت دارد به تمام آن افرادی که برای این هدف تلاش و کار شبانه روزی کردند؛ اما برای کسانی که به اصلاح ایران در لایه‌های مختلف فکر می‌کنند هم یکسری درس‌ها دارد؛ اولین درسی که هفت تپه برای ما داشت، این مسئله بود که مهمترین فاکتور و عامل تعیین کننده برای موفقیت یک طرح و یک کار، این است که افرادی که به اصلاح بزرگ در سطح کشور فکر می کنند همیشه پای کار باشند و زود خسته نشوند.

 

وی ادامه داد: این مسئله مهمتر از تمام عوامل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ...  است؛ یعنی در واقع همه این ظلم‌هایی که اتفاق می‌افتد، نفس شان به این شکل است که روند اصلاحشان را کند کنند؛ اگر در هر جایی که می‌خواهیم تغییر ایجاد کنیم استوار بمانیم و خسته نشویم، موفقیت قطعی است. نکته دوم این است که پیگیری و حضور ما یک حضور منطبق بر منطق بود نه یک حضور احساسی صرف. همیشه در تمامی جریانات و اتفاقات برد با آن طرفی است که بتواند احساسات خود را کنترل کند.

 

مسئول‌ بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر افزود: ما یکسری مسئله را در کشور می‌بینیم که باید در لایه‌های مختلف و نهادها و ارگانهای مختلف پیگیری شود تا به حل آن مشکل ختم شود. خود مسئله هفت تپه یک مسئله ای است که مدت‌ها فضاهای مختلف مطالبه گرایانه در مورد آن شکل گرفته بود و علاوه بر پای کار آمدن فضای رسانه‌ای، اکثر نهادهای ناظر از جمله قوه قضاییه نیز به آن ورود کرده است. این یعنی اینکه که اگر می‌خواهیم با این اژدهای هفت‌سر مبارزه کنیم، نیازمند همه پتانسیل خود هستیم.

 

نامدار تصریح کرد: نکته آخر اینکه برخی می‌گویند، هفت تپه یک مثال و یک مصداق بیش نیست. اما باید گفت که اولا مصداق‌های کوچک در زندگی‌های بسیاری که شاید از بالا خیلی به چشم نیایند، تاثیرات به شدت زیادی دارد و نکته دیگر اینکه این مصداق‌ها و مثال‌های کوچک درواقع عمق ماجرا را به ما نشان می دهد و  ما را از سطح به عمق مسائل می‌برند. ما همچنان پیگیر هفت‌تپه‌ها هستیم و نمی‌نشینیم. این یک موفقیت کوچک در مسیر طولانی ما بود.

 

هفت تپه آغاز یک راه طولانی/ لزوم بازنگری جدی در اصل ۴۴ قانون اساسی

امثال اسد بیگی‌ها تحویل مقامات قضایی شوند

همچنین علی راستی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با خبرنگار ما در این خصوص گفت: خبر خلع ید، خبر خوبی بود ولی دل تمام ما و کارگران را خون کرد. شنیدن این خبر نباید انقدر طول می‌کشید. این خبر خوب زمانی تکمیل می‌شود که آن افراد ذی نفوذی که باعث قدرت گرفتن امثال اسد بیگی‌ها شده اند، تحویل مقامات قضایی شوند که از قضا خیلی‌هایشان در دولت و نهادهای مهم و اساسی مشغول هستند. در درجه دوم این خبر زمانی تکمیل می‌شود که به سایر خصوصی سازی‌ها هم با عینک باز بینی و اصلاح نگاه شود.

 

وی ادامه داد: اتفاقی که باید در گام بعدی این جریان رخ دهد، این است که باید در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ یک بازنگری عمیق ایجاد شود. ما به اسم مردمی سازی اقتصاد و به اسم چابک سازی اقتصاد دولتی و این قبیل اهداف،  آمدیم خصوصی سازی را آغاز کردیم؛ اما چیزی که دیده شد، فاصله زیادی با این عناوین داشت. بسیاری از این شرکت‌هایی که واگذار شدند اصلا به دست مردم نرسیدند و به اطرافیان و به اصطلاح نورچشمی‌های مسئولان رسیدند. مسئله هفت تپه برای ما از یک جایی به بعد ناموسی و حیثیتی شده بود؛ چون به یک نماد تبدیل شد. موارد اساسی تر از هفت تپه هم وجود داشتند؛ اما به هر دلیلی ما نتوانستیم آن‌ها را رسانه ای کنیم و طبیعتا ما مجبور بودیم تمام توان خود را متمرکز کنیم روی این یک مصداق و یک نماد بسازیم به اسم هفت تپه. در بسیاری از مصادیق خصوصی سازی رانتی وجود دارد که به علت ضعف رسانه ای و با پای کار نیامدن رسانه‌ها و حتی صدا و سیما از آن‌ها غافل ماندیم.

 

علی ریاحی پور، مسئول واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، نیز در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در چند سال گذشته جنبش دانشجویی و تشکل‌های مختلف دانشجویی اعم از بسیج دانشجویی، جنبش عدالتخواه و غیره بر اساس رسالت انقلابی مکتبی و مردمی که داشتند یکی از مسائل  مهمی که روی آن دست گذاشتند و حول آن کن شهایی ترتیب دادند و پای کار آن تا انتها ماندند، مسئله خصوصی سازی‌های افسار گسیخته، واگذاری‌های بی ضابطه و نابخردانه ای بود که خصوصاً در طول هشت سال گذشته ما شاهد آن بودیم.

هفت تپه آغاز یک راه طولانی/ لزوم بازنگری جدی در اصل ۴۴ قانون اساسی

 

وی افزود: این واگذاری‌ها نمونه‌های متعددی دارد، از ماجرای هفت تپه استان خوزستان گرفته تا ماشین سازی تبریز و هپکو اراک و مصادیق متعددی که حاصل فرآیند اشتباهی بود که دولتمردان ما چه در این دولت و چه در دولت‌های قبلی آن را طی کردند. خصوصاً در این دولت که در آن شاهد نگاه نئو لیبرال در عرصه اقتصاد هستیم. دولتی که قائل به خصوصی‌سازی است اما نه آن خصوصی سازی که در اصل ۴۴ به آن تاکید شده است و دارای ضابطه‌های  معینی در بحث فروش و واگذاری است.

 

در مسئله هف تپه شاهد حمایت‌های بی سابقه دولتی و حتی قضایی از مدیران نالایق بودیم!

ریاحی افزود: یکی از آن مصادیقی که در سال‌های گذشته بسیار سر و صدا در فضای رسانه ایجاد کرد، همین مسئله هفت تپه بود. بعد از آن که شرکت به آقای اسد بیگی واگذار می‌شود که البته این واگذاری دارای تخلفات گوناگونی از جمله قیمت واگذاری و عدم کارآمدی مدیریت شرکت است، این شرکت دچار رکود و بحران می‌شود که مشکلات زیادی را برای کارگران به وجود می‌آورد. از آن‌جا بود که ما شاهد اعتراضات گسترده کارگری به مدت چندین سال بودیم. از سال ۹۷ جریان دانشجویی بر اساس رسالت‌هایی که برای خود تعریف کرده بود به این ماجرا ورود می‌کند و وارد این مصداق بزرگ شد. ورود جریان دانشجویی با انواع اقدامات مختلف همراه بود، از تجمع تا بیانیه و نطق‌های کوبنده و همچنین تجمعات مفصل و چندین گانه مقابل سازمان خصوصی سازی کشور و وزارت دادگستری و پیگیری‌های حقوقی از مراجع قانونی مجموعه اقداماتشان بود. البته در این ماراتنی که هم کارگران و هم دانشجویان درگیر آن بودند سنگ اندازی‌ها و برخورد‌های زشت و غیر انقلابی با کارگران و حتی دانشجویان نیز صورت گرفت. که خدارو شکر با مقاومت جریان دانشجویی و کارگران ماجرا به آنجایی ختم شد که موجب تعریف و تمجید رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان شد که در آن‌جا ایشان اشاره مستقیم به مسئله هفت تپه و ماشین سازی داشتند.

 

مسئول واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: در مسئله هف تپه ما شاهد حمایت‌های بی سابقه دولتی و حتی قضایی از مدیران نالایق و تا حدی فاسد شرکت بودیم. اما با پیگیری‌هایی که شخص رئیس قوه قضاییه، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و برخی نمایندگان مجلس داشتند این مسئله به یک سرانجام مطلوب رسید. مسئله هفت تپه علاوه بر این مسئله خلع ید، پرونده دیگری را هم به همراه دارد که معروف است به پرونده ارزی شرکت هفت تپه که متاسفانه مدتی است به دلایل نا مشخص تعطیل شده است و باید جریان دانشجویی به این مسئله ورود کند. ما نباید در یک مصداق بمانیم، هفت تپه مثالی از ده‌ها مثال و یک نمونه از ماحصل‌های رویه غلط خصوصی سازی است که باید مبنایی به آن پرداخته شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار