به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سهشنبه 21 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده درخواست کننده تحقیق و تفحص از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و فعالیتها و عملکرد آن مرکز و نیز عملکرد وزارت امور خارجه در حفظ اطلاعات محرمانه کشور اظهار داشت: این تحقیق و تفحص از مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری مشمول از سال 92 تاکنون میشود تا مشخص شود در این تاریکخانه چه اتفاقی افتاده است.
وی افزود: در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری باید مسائل راهبردی همچون مسائل اقتصادی، معیشت و خنثی سازی و بیاثر کردن تحریمها مورد بررسی قرار گیرد اما شاهد هستیم مسائل دیگری در اولویت هستند.
عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: به نظر میرسد پروژهای که آنجا اتفاق افتاده علیه امنیت کشور بوده است اما مجلس نسبت به همه مسائل کشور حساس است و مسئله امنیت از اهمیت ویژهای برای نمایندگان برخوردار است لذا در این تحقیق و تفحص باید مشخص شود اعتبار چند 10 میلیاردی که به این مرکز اختصاص داده شده، در اختیار چه کسانی قرار گرفته است؟ آیا مردم راضی هستند بیتالمال در اختیار افرادی قرار گیرد که علیه مردم رفتار میکنند؟
حاجی دلیگانی خاطرنشان کرد: معتقدیم که نفوذ که بارها و بارها به خصوص در سال 94 که مقام معظم رهبری درباره آن هشدار داد در سطح تصمیمسازان کشور دیده میشود و با تحقیق و تفحص ابعاد آن بیشتر مشخص خواهد شد. بین افرادی که در تهیه، تدوین و اجرای برگزاری حدود 26 مصاحبه (قرار بوده 30 مصاحبه انجام شود) نقش داشتهاند و شرکتکردهاند و باید بررسی کنیم از بین معاونین ریاست جمهوری و وزرایی که شرکت کردهاند مطالب آنها از چه جنسی بوده و مبادا تاریخ مجددا در این رابطه تکرار شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس اضافه کرد: همچنین باید بررسی شود افرادی که سوء سابقه امنیتی داشته و سابقه بازداشت داشتهاند در این پروژه چه میکردند؟ چرا در این مصاحبه آنها تعزیهگردان کار بودند؟ لذا باید ابعاد این مسائل بررسی شود، همچنین باید بررسی کنیم چرا در این تحقیق و تفحص به جای تاریخنگاری، تاریخسازی صورت گرفته است هر چند روزی این مسائل روشن خواهد شد.
حاجی دلیگانی تأکید کرد: زمانی که ما نمایندگان دولت را ملزم کنیم تمامی مذاکرات مربوط به برجام و غیربرجام را در طول این 8 سال منتشر کند و شفافسازی شود، از طرفی رایزنیها و اقدامات دیپلماسی که سردار دلها، شهید سلیمانی انجام داده، منتشر شود، مشخص میشود مردترین مرد میدان دیپلماسی نیز شهید سلیمانی برای کشور بوده است و مشخص میشود این افراد چگونه در مقابل با آنهایی که مذاکره میکردند، موضعگیری داشتند و اینها فقط با شفافسازی مشخص خواهد شد و در ادامه مشخص خواهد شد حتی افرادی که در بحث دیپلماسی با نوع مذاکراتی که به صورت غیرقدرتمندانه انجام شد، الفبای دیپلماسی را هم نمیدانستند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: باید تحقیق کنیم به جز مطالبی که از وزیر امور خارجه منتشر شده اگر مطالب دیگری هم وجود دارد، دارای چه جهت و مسیری هستند، همچنین باید بررسی کنیم چه کسانی نفوذ کردهاند و زمینه نفوذ را فراهم کردهاند. همچنین باید تحقیق کنیم حلقه شمس کجای این پروژه قرار دارد. همچنین باید مشخص کنیم چگونه این مطالب دست به دست شده و به دست رسانههای بیگانه رسیده، همچنین وضعیت دوتابعیتیها در این مسئله نیاز به بررسی دارد.
وی با بیان اینکه این مرکز در وارد شدن خسارت محض به کشور چه مقدار راهبرد و جهتدهی داشته است، گفت: باید بررسی شود به چه دلیل با نهادهای امنیتی هماهنگی نکردهاند و دستگاههای امنیتی باید به مردم گزارش دهند آیا با آنها هماهنگی لازم انجام شده بوده یا نه و باید روشن شود چرا به تذکر یکی از دستگاههای امنیتی که گفت این کار را نکنید، توجه نکردند.
عضو هیأت رئیسه مجلس ادامه داد: باید روشن شود دلیل این همه حسادت به مردان مرد در این مصاحبه چه دلیلی دارد، مگر جز این بوده است که این عزیزان همچون سردار دلها جان خود را برای دفاع از وطن و جلوگیری از حمله داعش تقدیم کردهاند و آیا باید گفته شود که ما ناراحتیم که مردم ایران این همه تجلیل از سردار دلها کردهاند.
وی از قوه قضائیه که در جریان این ماجرا 20 نفر را ممنوعالخروج کرده است قدردانی کرد.