کد خبر:۹۳۴۵۱۰
یادداشت دانشجویی |

دیپلماسی یا میدان

چطور می‌توان دیپلماسی را از میدان جدا کرد؛ در حالی که دنیای امروز همچون جنگل و دنیای غلبه قوی بر ضعیف است.

دیپلماسی یا میدان

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی اسماعیلی؛ امروز که مواجه شده‌ایم با یک دوقطبی سازی جدید از طرف جناحی که سال ها است به دنبال جلب عنایت از ابرقدرت‌ها می‌باشد، جا دارد یادی کنیم از این جمله بسیار مهم. در روزگار جناب مرحوم هاشمی وقتی این جمله مطرح شد جنجال هایی به پا شد. این تقابلی که امروز نمایان بر کشور شده جدید نیست. ممکن است شکل و شمایل یک تفکر تغییر کند اما اصل ثابت است. اصلی که در طی سال ها به گونه های مختلف تغییر شکل داده تا بر چاه عمیق ناکارآمدی‌اش سرپوشی مزوَّر قرار دهد. روزی با قرار دادن موشک در مقابل گفتمان و روزی با تقابل میدان در برابر دیپلماسی.

 

اگر مذاکره‌ای انجام می‌شود به علت قدرت طرف مقابل است. به دلیل اینکه فرد رو به روی ما در مذاکره در میدان اعمالی انجام می‌دهد که تمام کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد. چطور می‌توان دیپلماسی را از میدان جدا کرد در حالیکه دنیای امروز همچو جنگلی است و دنیای غلبه قوی بر ضعیف است. هر ضعیفی که قوی بخواهد مورد توجه قرار می گیرد و هر کسی که نخواهد زیر چکمه های قدرت له می‌شود و احدی هم نگران نمی‌شود. حقیقت امر این است که در دنیای امروز قاتلین در لباس افراد متمدن به قتل های خود می‌پردازند و جنایت ها می‌کنند و عده‌ای ساده لوح هم باور می‌کنند. دنیای امروز همان دنیای قتل و غارت و فساد قبلی است و شاهد ما آن کودک افغانستانی است که خاکی و خونی از انفجار مدرسه‌اش فرار می‌کند و احدی از این انسان های متمدن با او کاری ندارند. و ما سال ها است با اندیشه‌ای مواجهیم که توهم عدالت طلبی و صلح طلبی این نظام جهانی را می‌زند.

 

این فکر خراب در هر کدام از جنجال های کشور چهره‌ای به روز و مدرن به خود می‌گیرد و رفتارش را عقلانی جلوه می‌دهد تا افرادی که دوست‌دار عقلانیت هستند و دغدغه‌مند برای پیشرفت وطنشان می‌باشند، فریب رویش را بخورند. و وقتی با گذر زمان بوی تعفن و ناکارآمدی‌اش بلند می‌شود، آن مردم دلسوزی که امیدی داشتند برای رونق به خاک سیاه یاس بنشینند و به این نتیجه برسند که خانه از پایبست ویران است. در حالی که خانه‌ی این تفکر مفتضح است که از پایبست ویران است نه خانه‌ای که اکنون در نعمت امنیت آن به سر می‌برند. مصیبت و اندوه این قصه نسبت داده شدن همه‌ی این مشکلات به اسلام و انقلاب است. و چه خون دل ها خورد علی از این اندیشه عاشق دشمن پرور به ظاهر عقلانی و صلح‌طلب.

 

حال با گذر زمان و مجرّب شدن افراد و رغبت مردم به تشییع مالک اشتر علی، بارقه هایی از نجات عوام از حیله ها را می‌بینیم. نقطه‌ای که در این مسیر رسیده‌ایم حاصل تلاش هزار ساله‌ی معصومین و خواص و افرادی بود که خواهان ریشه دواندن تفکر صحیح در همه‌ی آحاد بودند و امروز نشانه هایی از آن تحول فکری موجود است. بسیاری به سمت یاس می‌روند اما افراد با بصیرت هستند که وعده‌ی پیوستن روم و ایران را در حال کلنگ زدن بر سر سنگ بزرگِ خندق می‌فهمند و افراد با ایمان هستند که خود را آماده‌ی این فتوحات می‌کنند. سنگ بزرگی جلوی ملت ایران است اما کسی که بزرگی را فقط از آن خدا بداند، درک می‌کند که صبح نزدیک است.

 

محمدمهدی اسماعیلی _ نماینده جامعه‌ اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار