به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ * ۱۰ روزی از صدور حکم فسخ و ابطال قرارداد واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از سوی قوه قضائیه میگذرد و به موجب این حکم، این مجموعه از واگذاریهای معیوب رهایی یافت و به بیت المال بازگشت.
طبق رأی اعلامی قوه قضائیه، مالکیت این شرکت باید به دولت واگذار شود، اما با اینکه اواسط اردیبهشتماه اخبار صدور این حکم رسانهای شده، هنوز هم تیم مدیریتی جدید برای اداره کشت و صنعت نیشکر هفت تپه معرفی نشده و در شرکت مستقر نشدند و این در حالی بوده که همچنان عوامل کارفرمایان سابق هفت تپه (امید اسدبیگی و مهرداد رستمی چگنی) در شرکت حضور دارند و بر این مجموعه مدیریت میکنند.
معرفی هر چه سریعتر تیم مدیریتی جدید کشت و صنعت نیشکر هفت تپه یکی از خواستههای جدی کارگران این شرکت است و آنان با صدور بیانیهای اعلام کردند: «ما کارگران هفت تپه ضمن ابراز خرسندی از اقدام قوه قضاییه در اعلام خبر خلع ید مالک سابق این شرکت و مقاومت دستگاه قضا در برابر فشارهای غیرقانونی حامیان پیدا و پنهان ایشان، اعلام میکنیم که با توجه به آغاز فصل اورهال کارخانه و کشت نیشکر میبایست هر چه سریعتر نسبت به حراست از اموال شرکت، تعیین مدیریت جدید، تدارکات لازم جهت اورهال کارخانه و کشت نیشکر و تامین آب مورد نیاز مزارع اقدامات لازم صورت پذیرد».
بیشتر بخوانید:
در ادامه این بیانیه آمده است: «همچنین با چشمانی تیزبین و هوشیاری کامل تحرکات کارفرمای سابق و عواملش را رصد نموده تا از هرگونه اقدامات تنش آفرین ایشان، از مجاری قانونی جلوگیری بعمل آوریم. علاوه بر آن، بی صبرانه منتظر مجازات مفسدین هفت تپه هستیم تا به سزای اعمالشان برسند و با پرهیز از هرگونه حاشیه و تنش، تمامی اقدامات خود را همچون همیشه از مجاری قانونی پیگیری خواهیم کرد چرا که ما دلسوزان واقعی هفت تپه در این مقطع حساس رمز موفقیت این قطب صنعتی را آرامش و اتحاد همه جانبه میدانیم».
جدای از بحث معرفی تیم مدیریتی جدید، از زمانی که صدور حکم خلع ید شرکت رسانهای و اعلام شده، این مجموعه در زمینه تامین حقآبه مزارع نیشکر با مشکلاتی مواجه شده و طبق گفتههای کارگران این شرکت، به علت عدم پرداخت بدهیهای شرکت به وزارت نیرو از سوی کارفرمای سابق هفت تپه، سهم حقآبه مزارع نیشکر به این مجموعه اختصاص نیافته است. این در حالی است که هر ساله این سهم با وجود خشکسالی از سد دز به هفت تپه و سایر مزارع نیشکر استان خوزستان اختصاص مییابد و هر چند که به دلیل کمبود منابع آبی امسال از این سهم کاسته شده، اما بجز هفت تپه، سایر مزارع شرکتهای نیشکری استان در سال جاری از این سهم بهرهمند شدند و طبق اعلام وزارت نیرو، تا زمانی که بدهیهای شرکت پرداخت نشود خبری از اختصاص این سهمیه نیست. بنابراین، ضرورت دارد برای جلوگیری از خشک شدن مزارع نیشکر هر چه سریعتر حق آبه مزارع هفت تپه به آن اختصاص پیدا کند.
سهم حقآبه مزارع نیشکر هفت تپه تا پیش از این ۳۲ متر مکعب آب از سد دز بوده، اما امسال به دلیل بروز خشکسالی در استان خوزستان از این سهم کاسته شده و به موجب بدهیهای شرکت کاملا قطع شده و در حال حاضر فقط ۶ متر مکعب آب به مزارع چغندر شرکت که استیجاری هستند، آب تخصیص مییابد و مابقی مزارع (مزارع نیشکر) تشنه هستند و شرکت در شرایط بحرانی قرار گرفته که ادامه این روند باعث نابودی مزارع میشود چرا که کمتر از یک ماه تا زمان کشت نیشکر باقی مانده و در طی این مدت هم اصولا هر ۷ روز یکبار باید مزارع آبیاری شوند تا کشت صورت گیرد، اما اکنون هر ۲۹ روز یکبار مزارع آبیاری میشوند و هیچکدام از بوتههای نیشکر هفت تپه، قلمهای برای کشت ندارند.
جدای از آن، مزرعه بذری هفت تپه هم به دلیل عدم تخصیص این حقآبه، به صورت اصولی آبیاری نشده که شرکت را در فصل کشت با مشکلاتی جدی مواجه خواهد کرد. از این رو، ضرورت دارد که کارفرمای سابق شرکت هر چه سریعتر بدهیهای وزارت نیرو را پرداخت کند تا حقآبه مزارع نیشکری به هفت تپه اختصاص پیدا کند و تشنگی مزارع رفع شود.
علاوه بر بحث عدم معرفی تیم مدیریتی جدید هفت تپه و تخصیص نیافتن حقآبه مزارع نیشکری شرکت، کارگران این مجموعه در حال حاضر پیگیر بازگشت به کار چهار فعال کارگری اخراجی (اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، ایمان اخضری، سالار بیژنپور) هستند و با توجه به اینکه این افراد به دلیل مطالبهگریهای بحق، حق طلبی و فساد ستیزی از سوی کارفرمایان سابق شرکت اخراج شدند و پرونده امنیتی ندارند و پیش از این هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی وعده پیگیری بازگشت به کار آنان را داده بودند، لازم است که شرایط برای بازگشت به کارشان فراهم شود.
لازم به ذکر است که، یکی از فعالان کارگری کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در گفتگویی با خبرنگار ما در این باره اظهار کرد که منع قانونی برای بازگشت به کار چهار کارگر اخراجی شرکت وجود ندارد، اما با اینکه چندین بار برای تحقق این مطالبه کارگران به اداره کار شهرستان شوش مراجعه کردیم، این اداره همکاری لازم را با فعالان کارگری ندارد و خواستار رسیدگی مسئولان قضایی به این مسئله هستیم.
گفتنی است، خبرگزاری دانشجو مدتهاست که پیگیر حل مشکلات و مصائب شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و رسیدگی به مطالبات کارگران این مجموعه استراتژیک است و همچنان به پیگیریهای خود در این زمینه ادامه خواهد داد.