به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دستگاه ازن ژنراتور پلاسما از سوی عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد خرمآباد ساخته شد؛ افشین رومی، سازنده دستگاه ازن ژنراتور پلاسما در این باره گفت: این دستگاه یکی از انواع ازنسازهای خانگی است که با قیمتی مناسب و بهدلیل بدون ضرربودن بههنگام وجود انسان در محیط همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور و جهان مورد توجه مردم قرارگرفته است.
رومی افزود: دستگاه ضدعفونی پلاسما (ازن ژنراتور پلاسما) با اکسیژن فعال یا همان ازن کار میکند و بدون مصرف ماده اولیه، هوای اطراف خود را مصرف کرده سپس با استفاده از تکنولوژی تخلیه الکتریکی در مُد کرونا یا همان پلاسمای سرد، انرژی لازم برای شکستن پیوند مولکولی اکسیژن موجود در هوا را تأمین میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرمآباد مطرح کرد: دستگاه ازن ژنراتور پلاسما در یک فرآیند طبیعی، اتم اکسیژن را فعال و در محیط رها میکند و اکسیژن فعال بهسرعت آلودگیهای اطراف خود را جذب و ساختار مولکولیاش تجزیه میشود، به همین دلیل اتمهای اکسیژن باهم پیوند میخورند و مجدداً به اکسیژن تبدیل میشوند.
وی، مزیتهای دستگاه ازن ژنراتور پلاسما را عملکرد سریع، ایمنی، استفاده آسان، قابلیت جابهجایی، حذف معرفهای شیمیایی و بو، کمک به رفع بیماریهای تنفسی و آلرژی، نگهداری راحت و آسان افزایش راندمان گندزدایی و مصرف انرژی پایین عنوان کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرم آباد، حوزههای کاربردی این دستگاه را صنایع پزشکی، صنایع غذایی، صنایع کشاورزی، صنایع نساجی، صنعت بستهبندی، پلاستیک، لاستیک و پلیمر، تصفیه آب، تصفیه هوا و گاز صنعت، استرلیزاسیون و بسیاری دیگر از صنایع برشمرد.
وی ویژگیهای فنی ازن ژنراتور پلاسما را طراحی فشرده، بازدهی بالا، بدون صدا یا ارتعاش بودن و قابلیت فعالیت بهصورت شبانهروزی عنوان کرد و افزود: این دستگاه نیازمند گاز ورودی نیست و از اکسیژن هوا استفاده میکند و برای پالایش مخازن آب تا حجم ۲۵۰ لیتر یا جریان آب با دبی پنج لیتر در دقیقه مطلوب است.
رومی، غلظت ازن تولیدی دستگاه را حدود ۰.۷ ppm در دمای اتاق و دبی خروج ازن این دستگاه را حدود ۶ لیتر در دقیقه عنوان کرد و یادآور شد: توان الکتریکی مصرفی آن نیز حدود ۹ وات که با برق شهر کار میکند.