به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «محمد مشکینفام» در حاشیه دیدار از مراحل ساخت طرح پایانه نفتی جاسک، فرآیند پیشرفت این طرح در بخشهای خشکی و دریایی را مطلوب ارزیابی کرد و ضمن قدردانی از تلاش تیمهای اجرایی در بخش کارفرما و پیمانکاران توانمند داخلی در شرایط سخت تحریمی و محدودیتهای فعالیت در دوره مواجهه با همهگیری ویروس کرونا، اظهار کرد: به دلیل تجربه و تخصص در اجرای طرحهای فراساحلی، احداث این پایانه نفتی به شرکت نفت و گاز پارس سپرده شد و این طرح به پیشرفت قابل ملاحظهای رسیده است.
وی با اشاره به تلاشهای انجامشده و روند اجرای کار اظهار کرد: با بهرهبرداری از فاز نخست این پایانه صادراتی به عنوان آخرین حلقه از طرح راهبردی انتقال نفت خام از گوره به جاسک در خردادماه سال جاری، ایران به موقعیتی ویژه در خارج از حوزه خلیج فارس دست یافته و با هدف کاهش وابستگی به تنگه هرمز و امکان دسترسی آسانتر به مشتریان خارجی، برای نخستین بار از دریای عمان نفت صادر میکند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اعلام ارسال نفت خام از مبدأ گوره به سمت جاسک توسط شرکت ملی نفت در روزهای اخیر گفت: مطابق با برنامهریزیهای انجام شده از هماکنون برای دریافت، انتقال و بارگیری نفت خام توسط نفتکشهای صادراتی از سواحل مکران آماده هستیم.
گفتنی است طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک با احداث خط لوله هزار کیلومتری در دست انجام است که میتواند نفت خام تولیدی از خوزستان و به ویژه میادین غرب کارون را برای صادرات به خارج از خلیج فارس منتقل کند.
با آغاز صادرات نفت خام از جاسک در دریای عمان، علاوه بر کاهش مسیر نفتکشها برای بارگیری نفت خام، ایران این فرصت را دارد تا با تنوع در پایانههای صادراتی خود، صادرات نفت را با امنیت بیشتر و پایدارتر به انجام برساند.