به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباس عسکری ندوشن، رئیس اداره نظارت بر چاپ و نشر این دانشگاه یزد با اعلام این خبر گفت: مجوز نشریههای «پژوهشهای نظری و کاربردی هوش ماشینی» و« تدوام و تغییر اجتماعی» که به ترتیب به صورت فصلنامه و در زمینه تخصصی کامپیوتر به زبان فارسی و دوفصلنامه در زمینه تخصصی علوم اجتماعی به زبان فارسی- انگلیسی، از سوی هیئت نظارت برمطبوعات کشور صادر شده است.
عسکری با بیان اینکه نشریات علمی، یکی از مهمترین نماگرهایی هستند که نقش و میزان اثرگذاری یک مرکز علمی را در توسعه علم و فناوری نشان میدهند، بیان کرد: که تعداد و توسعه کمی و کیفی نشریات علمی میتواند نقش اساسی و مهمی را در ارتقاء وجهه و اعتبار ملی و بینالمللی دانشگاه داشته باشد. بر اساس همین رویکرد، در نیمه دوم سال گذشته تلاش گردید که سیاستها و اقداماتی در جهت بهبود کیفی نشریات دانشگاه پیگیری شود.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه یزد در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه کمی نشریات علمی گفت: هماکنون اداره نظارت بر چاپ و نشر دانشگاه در راستای سیاستهای حوزه معاونت پژوهشی از توسعه کمی نشریات دانشگاه حمایت و پشتیبانی میکند. وی با اعلام اینکه از هرگونه حرکت پردیسها و دانشکدههای دانشگاه در راستای راهاندازی نشریات علمی استقبال خواهد شد و آمادگی برای حمایتها و پشتیبانیهای لازم وجود دارد. بنابراین، چنانچه در رشتهها و حوزههای علمی مختلف دانشگاه، ظرفیت و پتانسیل لازم برای راهاندازی نشریات علمی وجود دارد، دعوت میشود که به این حرکت اهتمام ورزند.
وی در ادامه بیان داشت: نشریه "Journal of Statistical Modelling: Theory and Applications" نیز پس از دو شماره انتشار، اخیرا به منظور دریافت رتبه علمی، درخواست ورود آن به فرآیند ارزیابی اعتبار علمی ثبت شده که توسط کمیسیون نشریات علمی کشور در دست بررسی است و چنانچه شرایط لازم را احراز کند، به زودی به جمع نشریات علمی دانشگاه اضافه خواهد شد. بگفته دکتر عسکری ندوشن، در حال حاضر نشریه "Algebraic Structures and Their Applications" دارای اعتبار بینالمللی Scopus است و با توجه به چشمانداز نشریه، امیدواریم که در آینده بتواند به جمع نشریات ISI بپیوندد.
وی ادامه داد: از تعامل مثبت و سازنده و نیز تمامی تلاشهای جمعی و فردی تمامی دستاندرکاران انتشار نشریات دانشگاه اعم از مدیران مسئول، سردبیران، اعضای گروه دبیران، مدیران داخلی و کارشناسان نشریات دانشگاه سپاسگزاری و ابراز امیدواری نمود که برآیند این تلاش جمعی بتواند بر شتاب حرکت رو به رشد و اثرگذاری علمی هرچه بیشتر دانشگاه کمک کند.