آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۷۲۵۱
غلامی:

نگاه به زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کشور جزو ضروریات است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امروزه نگاه به زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کشور جزو ضروریات مهم در این بازه زمانی است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در اولین کنفرانس ملی انجمن پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد ایران که صبح امروز به صورت مجازی و به میزبانی پارک علم و فناوری مازندران برگزار شد؛ منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروزه نگاه به زیست‌بوم نوآوری و فناوری در کشور جزو ضروریات مهم در این بازه زمانی است؛ گفت: هم‌اکنون ما در مرحله انتقال دستاورد‌های پژوهشی و یافته‌های علمی به سمت حل مسائل و مشکلات جامعه هستیم و این موضوع از هر نوع و دسته، به لحاظ دسته‌بندی‌های علوم، بسیار مهم است.


وی افزود: در یک نگاه جامع این موضوع هم در شرایط فعلی که لازمه‌اش توجه به بخش‌های مختلف علم و فناوری‌های منشا گرفته از علوم مختلف است و هم توجه به آینده به معنای آینده‌نگری در حوزه علم و فناوری و نوآوری اهمیت دارد.


وزیر علوم ادامه داد: جهان به ویژه در حوزه علوم و فناوری به سرعت در حال تحول است و هر روز هم شاهد تحولات و یافته‌های جدید در علوم و هم انتقال این یافته‌ها برای تکمیل، ارتقا و یا ایجاد و معرفی فناوری‌ها هستیم؛ لذا غفلت از این تحول، موجب عقب ماندگی‌هایی می‌شود که گاهی جبران آن به این آسانی میسر نیست و مستلزم صرف وقت، انرژی و هزینه زیاد خواهد بود، لذا قطعاً نگاه به آینده می‌تواند به عنوان یک استراتژی مهم در حوزه علم و فناوری محسوب شود.


غلامی اظهار کرد: این تحولی که در جهان در حال رخ دادن است، مقدمات آن از دهه‌های گذشته شکل گرفته است، اما هر زمان به سرعت آن اضافه شده است. ضرورت همکاری و تعامل بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به عنوان محیط‌های تولید علم و بخش‌های اجرایی، صنعتی، اقتصادی به عنوان بهره برداران از نتایج علم، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پارک‌ها و مراکز رشد را واسطه تسهیل تعامل بین منابع تولید علم و مراکز کاربست آن‌ها قلمداد و تاکید کرد: در این ارتباط، جایگاه پارک‌ها و مراکز رشد، جایگاه بسیار حساس و راهبردی است.


غلامی همچنین با اشاره به لزوم توجه به زمینه‌های مختلف علوم و فناوری‌ها که امروز در دنیا به عنوان نقاط و موضوعات کلیدی و توجهات راهبردی است؛ اظهار کرد: در حوزه‌هایی مثل هوش مصنوعی، ماشین‌های هوشمند و فناوری‌های زیستی آنچه که پیش‌بینی می‌شود حالت شگرفی است که در حیات انسان‌ها، مدیریت جامعه، راهبرد‌های موجود در مباحث سیاست‌گذاری اعم از حوزه‌های ملی و بین‌المللی، تاثیرات عمیقی برجا خواهد گذاشت؛ بنابراین هر جامعه‌ای ضرورتاً باید خودش را آماده رویارویی با تحولات پیش رو کند.


وی ادامه داد: طبیعی است که ما با داشتن توان علمی خوب در بین مجامع علمی دنیا، باید نقاط قابل توجه و ویژه را مورد دقت‌نظر قرار دهیم و برای تحقق آن تلاش کنیم.


غلامی با اشاره به موضوعاتی که در این کنفرانس مطرح می‌شود؛ تصریح کرد: همه این مباحث، یک بحث مقدماتی و کلی است که به دنبال آن حتماً نشست‌های بعدی در حوزه‌های تخصصی به صورت سمپوزیوم‌های تخصصی می‌تواند به ورود بیشتر مراکز علمی، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و به اشتراک گذاری تجربیات کمک کند.


وزیر علوم با اشاره به اینکه انجمن علمی پارک‌ها و مراکز رشد کار ارزشمندی انجام دادند و شکل‌گیری خود این انجمن، به عنوان یک مجموعه ذی‌قیمت سرمایه بزرگی در این راه است؛ افزود: در این مسیر علاوه بر نگاه به درون جامعه علم و فناوری، حتماً باید نگاه به جامعه و بخش‌های مختلف آنکه قرار است از این تعاملات، تحقیقات و تولید فناوری‌ها و نوآوری‌ها بهره‌مند شوند هم در دستور کار قرار گیرد.


وی یادآور شد: برخی مواقع لازم نیست که منتظر آمدن گروه‌ها و نهاد‌ها به سمت درخواست تولید فناوری یا تقاضا برای حل مسائل و مشکلات باشیم، بلکه با معرفی توانمندی‌ها می‌توان کمک بزرگی شکل داد که بخش اعظمی از نیاز‌های جامعه را برطرف کند.


وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پایان سخنان خود ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس، ابراز امیدواری کرد: ان شاء الله در برنامه‌های آتی، این فعالیت‌ها به سمت تعمیق و گسترش به ویژه با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی حرکت کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار