به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کاملینا یکی از گیاهان دانه روغنی است که در شرایط کمآبی، سازگاری خوبی از خود نشان میدهد. این گیاه برای اولین بار در کشور توسط دانیال کهریزی عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه مورد بهنژادی قرار گرفت و حاصل نتایج تحقیقاتی این عضو هیئت علمی، با تایید شورای ملی معرفی رقم کشور منجر به ثبت ملی اولین رقم کاملینا به نام «سهیل» در سال ۱۳۹۶ به شماره ثبت ۲۰۰/۵۴۹۰ و کد رقم ۱.۲.۷.۱ شد.
دانیال کهریزی در این خصوص اظهار کرد: هماکنون این رقم در سطح ۷۰۰ هکتار در اراضی کشور کشت شده و هدف وزارت جهاد کشاورزی، کشت این گیاه در سال آینده زراعی در سطح ۱۰ هزار هکتار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: از ۶ سال پیش مکاتبات این دانشگاه با سازمان ملی استاندارد جهت تدوین استاندارد ملی روغن و کنجاله کاملینا انجام شد و پس از ۵ سال آزمایش و آنالیزهای مختلف و دقیق در پژوهشگاه ملی استاندارد کشور و همچنین دانشگاههای علوم پزشکی، مشخص شد که روغن این گیاه قابلیت خوراکی برای انسان دارد و هیچگونه حساسیت، سمیت و یا عوارض سوئی را به دنبال ندارد. همچنین قابلیت وارد کردن کنجاله این گیاه در رژیم غذایی دام، طیور و آبزیان هم توسط تیمهای مختلف تحقیقاتی در دانشگاه رازی و مراکز تحقیقاتی به اثبات رسید.
کهریزی بیان کرد: خوشبختانه در اردیبهشت ۱۳۹۹ استاندارد ملی روغن خوراکی (با کد ICS: ۶۷.۲۰۰.۲۰) و کنجاله کاملینا (با کد ICS:۶۵.۱۲۰) در دو کمیته مختلف تدوین شد و در نهایت شورای ملی تدوین استاندارد هر دو را تایید کرد.
وی یادآور شد: در حال حاضر رقم «سهیل» تنها رقم ثبت شده کاملینا در کشور است که جزو اولویتهای وزرات جهاد کشاورزی جهت کشت در زراعت دیم و ستاد ملی توسعه زیست فناوری برای تحقیقات است. پیشبینی میشود که تیم تحقیقاتی در سال ۱۴۰۰ دومین رقم کاملینا را ثبت و معرفی کند.