به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، با حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری و وزیر نفت، پارک نوآوری و فناوری نفت گشایش یافت تا نیازهای این صنعت با توانمندیهای فناورانه داخلی و محصولات ایرانساخت تامین شود.با حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری و وزیر نفت، پارک نوآوری و فناوری نفت گشایش یافت تا نیازهای این صنعت با توانمندیهای فناورانه داخلی و محصولات ایرانساخت تامین شود.
در مراسم افتتاحیه این پارک، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت با تاکید بر این که ایجاد پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت اقدامی مهم بود که باید زودتر انجام میشد، ادامه داد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها باید خیلی جدیتر و زودتر صورت میگرفت و چنین پارک فناوری و نوآوری میباید حداقل ۳ سال زودتر از الان احداث میشد. اما خوشبختانه این روند آغاز شده است و شاهد توسعه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها تا تکمیل چرخه فناوری نفت خواهیم بود.
وی با بیان اینکه مهمترین لازمه توسعه صنعتی کارآفرینان هستند، عنوان کرد: آنانکه میتواند موفقیت یک مجموعه را رقم بزند جوانان کارآفرین هستند که رویکردی آیندهمحور دارند. نیروی انسانی روحیه تغییر، تحول و خلاقیت داشته باشد و اندیشمندانه و حساب شده صورت بگیرد.
وزیر نفت، با بیان اینکه نخستین گام در تحول صنعت نفت، تحول آموزش بود که با تربیت نیروی انسانی در آن به خودکفایی رسیدیم، افزود: خوشبختانه صدها نیروی انسانی دانش آموخته به کشور ارائه شده است که در این زمینه توانمند و بی نیاز هستیم.
زنگنه، گام اصلی در مسیر تحول صنعت نفت را توسعه فناوری با نگاه به حوزه کسب و کار دانست و گفت: برای توسعه فناوری باید از ایدههای جدید که سالها در دنیا مورد بهره برداری بود استفاده میکردیم و این کار باید زودتر آغاز میشد.
وزیر نفت، آینده کشور را در گروی رشد شرکتهای دانشبنیان، خلاق و استارتاپها دانست و گفت: آمادگی دارم بخش عمده فعالیتم را به عنوان یک فرد دارای تجربه و منتور به توسعه استارتاپها و فعالیتهای نوآورانه اختصاص دهم، زیرا معتقدم باید در این حوزه مفاهیم و رویکردها به طور جدی اصلاح و آگاهیهای لازم ارائه شود.
وی ادامه داد: در فناوریها و خدمات فناورانه حوزه چاهها ضعفهای جدی داریم که تنها راه خودکفایی در آن، بلوغ و رشد شرکتهای مستقر در مراکز رشد فناوری و ایجاد شرکتهای دانشبنیان است؛ اگرعزم جدی وجود داشته باشد، میتوانیم ظرف کمتر از یک دهه در شمار برترین کشورهای صادرکننده فناوری این حوزه باشیم.
زنگنه، حوزه بهینه سازی مصرف انرژی را یکی از ظرفیتهای قابل شکوفایی به دست شرکتهای دانشبنیان و فناور دانست و گفت: با کمک شرکتهای فناور میتوانند وارد شوند و تحولی ایجاد کننند. این حوزه میتواند دهها هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کنند که از حوزه تولید و سیاستگذاری تا مصرف کننده همه برنده این فرآیند هستند.
فناوری بومی استقلال واقعی صنعت نفت را ممکن میکند
در این مراسم همچنین علی آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه خودکفایی صنعت نفت مهم پوشش کاملی صورت گرفته است، افزود: با تغییر فناوریها و ورود نوآوریها، همگام شدن صنعت نفت کشور نیازمند تلاشهای جدی بود و ورود رقبای جدید در تولید چالش دیگری در مسیر ادامه فعالیت این صنعت به شمار میرود. در حالیکه مصرف رو به کاهش گذاشته است باید در مسیر رویکرد تازهای اتخاذ شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه استقلال واقعی صنعت نفت متکی به نیروی انسانی جوان و خلاق است ادامه داد: تا ۳۰ سال آینده کشوری جوان هستیم که این ظرفیت نیروی انسانی را باید به بهترین نحو مورد استفاده قرار دهیم. برای این که به کشوری ثروتمند تبدیل شویم باید از این ظرفیت بالقوه بهره ببریم.
آقامحمدی با بیان اینکه طرحهای نوآورانه در این حوزه توسعه را در آینده رقم میزند به شرط آن که به توسعه ملی تبدیل و به حوزههای فناورانه تزریق شود، ادامه داد: در چنین رویکردی، تولید نفت مساوی با خام فروشی نبوده و تمامی چرخه صعت نفت از اکتشاف تا تولید با فناوری بومی انجام میشود. بخشی ازاین اقدامها آغاز شده است و جلوگیری از خام فروشی نفت، بخشی از چرخه این صنعت است و بخشی از درآمدها در توسعه این صنعت هزینه میشود.
امضای موافقتنامههای همکاری در راستای رونق فناورانه صنعت نفت
موافقتنامههای همکاری میان صنعت نفت و مراکز نوآوری و صنعت نفت با حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، وزیر نفت، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، رئیس هیأت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی وزیر نفت، سرپرست پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت، به امضا رسید
این موافقتنامهها با موضوع اعطای گرنت فناورانه با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ایجاد پردیس مشترک با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ایجاد مرکز رشد مشترک در دانشگاه صنعتی شیراز، ایجاد مرکز نوآوری مشترک با دانشگاه علم و صنعت، ایجاد مرکز نوآوری مشترک با دانشگاه صننعتی امیرکبیر به میزبانی پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت منعقد شد.