به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، امروزه افزایش جمعیت و به تبع آن نیاز روز افزون به مسکن، صنعت ساخت و ساز را به اصلی ترین مصرفکننده انواع مقاطع فولادی، تبدیل کرده است. استفاده از فولاد، قدم بزرگی در جهت افزایش استحکام و مقاومت ساختمان در مقابل تنشهای برشی، کششی، فشاری و همچنین کاهش آسیب به آن در مواجهه با برخی بلایای طبیعی از قبیل سیل، طوفان و زلزله بوده است.
از مهمترین کاربردهای فولاد در ساختمان سازی، میتوان به مسلح کردن بتن با استفاده از میلگرد اشاره نمود که به منظور افزایش مقاومت بتن در مقابل تنشهای کششی وارد بر آن صورت میگیرد. به این نوع بتن، بتن آرمه نیز گفته میشود. چرا که مخلوط ماسه، سیمان و آب، به تنهایی دارای استحکام فشاری بالایی است، اما ضعف بسیار بزرگی در مقابل تنشهای کششی دارد. برای حل این مشکل، از میلگردهای آجدار به عنوان یک تقویتکننده در بتن استفاده میشود.
کاربرد مقاطع فولادی در ساختمان سازی، فقط به میلگرد اختصاص ندارد و از بسیاری محصولات دیگر نیز در بخشهای مختلف آن استفاده میشود. بنابراین هر فردی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت دارد، قطعا با خرید آهنآلات سروکار خواهد داشت.
انتخاب بهترین منبع برای تهیه این محصولات، از چالشهایی است که همواره افراد با آن روبرو هستند. شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا با برند تجاری آیرومارت ، ازجمله تامین کنندگان انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی در بهترین کیفیت و قیمت در بازار آهن میباشد که با ارائه بهترین خدمات به مشتریان، جایگاه بسیار مناسبی را بین سایر بنگاهها، کسب نموده است. اما کدام مقاطع به طور مستقیم با غیر مستقیم در ساختمان سازی کاربرد دارد؟
میلگرد در دسته پرکاربردترین مصالح فولادی مورد استفاده در ساختمان سازی است و به همین دلیل نیز تولیدات گستردهای در سراسر کشور دارد. در حالت کلی دستهبندیهای مختلفی برای میلگرد در نظر گرفته میشود که مهمترین آن، بر اساس شکل ظاهری میباشد. بر این اساس ، میلگرد در دو نوع کلی آجدار و ساده قرار می گیرد.
میلگردهای تولیدی در داخل ایران، اغلب بر اساس استاندارد روسی تولید می شوند و در 4 گروه کلی A1، A2، A3 و A4، قرار میگیرند. در این بین، نوع A1، میلگرد ساده، و سه نوع دیگر در دسته آجدار جای دارند.
استاندارد میلگرد، تعیینکننده نوع آج، خواص مکانیکی، جنس، نوع کاربرد و همچنین قیمت میلگرد است. میلگرد مورد استفاده در ساختمان سازی، در ساخت ستونها و سقف بوده و اغلب از نوع آجدار میباشد. با توجه به نوع کاربرد، میلگردها را تحت فرایندهای ثانویه مانند خمش، کشش، برش و رزوهزنی قرار داده و به صورت سنجاقک، خاموت و رکابی، مورد استفاده قرار می گیرند. تمامی این خدمات مربوط به میلگرد، در بهترین کیفیت، توسط بازرگانی فولاد آیرومارت قابل انجام است.
یکی از پرکاربردترین مقاطع مورد استفاده در ساختمان سازی و در ساخت اسکلت ساختمان، تیرآهن میباشد. کاربرد حساس این مقطع در بخشهای مختلف ساختمان موجب شده تا انتخاب نادرست آن، تاثیر بسیاری بر ایمنی و استحکام سازه داشته باشد. انواع تیرآهن بر اساس استاندارد تولید و نیز شکل ظاهری آن، در سه گروه اصلی زیر قرار می گیرد:
تیرآهن IPE دارای سطح مقطعی به شکل حرف I انگلیسی است و از پرمصرف ترین و پرتیراژترین انواع تیرآهن در ایران محسوب میشود.
این نوع تیرآهن دارای سطح مقطعی به شکل حرف H انگلیسی است و در مقایسه با سایر انواع تیرآهن، میزان مقاومت و تحمل بار بیشتری دارد. در ایران، کارخانههای کمی هستند که به تولید این مقطع میپردازند و اغلب به عنوان کالایی وارداتی محسوب میشود.
تیرآهن بال باریک شیبدار مانند تیرآهن IPE، به شکل حرف I انگلیسی است، با این تفاوت که دارای ضخامت ثابتی در سراسر طول بال نمی باشد.
نوع کاربرد و قیمت تیرآهن با توجه به استاندارد تولید آن، متفاوت است. تیرآهن موجود در بازار ایران اغلب از انواع IPE و هاش بوده که برخی در داخل کشور تولید شده و برخی نیز از کشورهای دیگر، وارد می شود. تیرآهن در انواع و سایزهای بسیار متنوعی، توسط پیشرو صنعت نفت آسیا، قابل تامین می باشد.
یکی از فرایندهای ثانویه متداول در خصوص مقطع تیرآهن، شبکه کردن آن و تولید تیر لانه زنبوری یا CPE است که در جهت کاهش وزن سازه، تولید شده و در مواقعی که به وزن کم و مقاومت خمشی بالا نیاز باشد، مورد استفاده قرار میگیرد. برای شبکه کردن تیرآهن خود، میتوانید با کارشناسان آیرومارت تماس حاصل نمایید
در بازار آهن و فولاد ایران، به مقاطع فولادی چهارگوش تو خالی، پروفیل یا قوطی گفته می شود که از طریق فرایند فرمینگ ورق، قابلیت تولید دارد. با توجه به نوع کاربرد، پروفیل را میتوان در دو گروه صنعتی و ساختمانی جای داد.
پروفیل ساختمانی آیرومارت در مقایسه با نوع صنعتی، از ورق با ضخامت کمتری تولید شده و در نتیجه استحکام کمتری دارد. نوع و برند ورقی که در تولید این مقطع فولادی استفاده می شود، بر کیفیت و در نتیجه قیمت پروفیل تاثیرگذار است.
انواع پروفیل آیرومارت، کاربرد گستردهای در ساختمانسازی دارد که از آن جمله میتوان به ساخت چارچوب، درب و پنجره اشاره نمود. بسته به نوع، شرایط و محیط کاربرد، از نوع گالوانیزه آن نیز ممکن است استفاده شود.
موارد استفاده ورق در ساختمان سازی، به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم است. این محصول فولادی، به طور مستقیم در ساخت سقف مورد استفاده قرار میگیرد. اما کاربرد غیر مستقیم این محصول فولادی در ساختمان سازی، مربوط میشود به تمامی مقاطعی که از ورق، قابلیت تولید دارند.
از جمله ورقهای پرکاربرد در تولید انواع پروفیلهای مورد استفاده در ساختمان سازی، ورق تولید شده با استفاده از فرایند نورد گرم یا ورق سیاه است. در نتیجه کیفیت و قیمت ورق سیاه،کیفیت و قیمت محصولات تولید شده از آن را تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از انواع ورقهای پرکاربرد در ساختمان سازی، ورق گالوانیزه میباشد.
ورق گالوانیزه به نوعی از ورق فولادی گفته میشود که به منظور محافظت در مقابل خوردگی و افزایش مقاومت در محیطهای خورنده، با پوششی از فلز روی، آبکاری می شود. گالوانیزه کردن ورق با دو روش گالوانیزه گرم و سرد، انجام می گیرد. روش اعمال پوشش، از عوامل موثر بر کیفیت و همچنین قیمت ورق گالوانیزه است.
ویژگی مقاومت به خوردگی، طول عمر بالا و مقرون به صرفه بودن، کاربرد زیادی را برای این نوع ورق فولادی، در بسیاری صنایع از جمله صنعت ساخت و ساز، رقم زده است. از روق گالوانیزه عمدتا در ساخت سقف ساختمان، خصوصا در مناطق مرطوب، استفاده میشود. علاوه بر این، برخی از لوازم خانگی که در معرض رطوبت قرار دارند، مانند کابینت آشپزخانه، کانال کولر، پوشش سقف و ...نیز با استفاده از ورق گالوانیزه ساخته میشود.
نبشی به شکلی مشابه با حرف L و ناودانی به شکل حروف U و C تولید می شود. مهمترین دسته بندی انواع نبشی و ناودانی آیرومارت، بر اساس روش تولید آنها میباشد که در دو نوع پرسی و فابریک جای می گیرند. نوع فابریک از این مقاطع، به صورت مستقیم از نورد شمش فولادی تولید می شود و نوع پرسی، از طریق پرس ورق فولادی قابل تولید است.
کیفیت نبشی و ناودانی فابریک از نوع پرسی بیشتر بوده و دارای قیمت بالاتری نیز میباشد. این دو نوع مقطع فولادی، کاربرد بسیاری را در بخشهای مختلف ساختمان مانند ستون، تیر، نمای ساختمان و خرک کاربرد دارد. از نبشی معمولا به منظور استحکامدهی و در نبشی کشی ساختمان، استفاده می شود.
این مقطع با نام پروفیل T نیز شناخته می شود و در مواردی از قبیل ساخت در و پنجره و در برخی از بخشهای اسکلت ساختمان کاربرد دارند.
لوله فولادی از مقاطع بسیار پرکاربرد جهت انتقال سیالات مختلف، مانند نفت، گاز، آب، مواد شیمیایی و دارویی است و بنابراین گاها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. این مقطع از نظر روش تولید در دو نوع درزدار و بدون درز قرار می گیرد. نوع درزدار، با استفاده از شکلدهی ورق فولادی و سپس جوشکاری درز آن، تولید می شود. اما لوله بدون درز که در بازار با نام مانیسمان نیز معروف است، از طریق شکلدهی شمش فولادی تولید میگردد.
لولهها در انواع مختلف، در ساختمان سازی، در بسیاری موارد برای انتقال آب و گاز و در برخی موارد به منظور استحکام بخشی در بخش های مختلف سازه کاربرد دارد.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، تنوع بالای محصولات آهنی موجب شده تا در بخشهای مختلف ساختمان، متناسب با خواصی که از آن انتظار میرود، مورد استفاده قرار گیرند. اما باید به این مورد نیز توجه داشت که هر کدام از انواع مقاطع ساختمانی، توسط برندهای مختلفی در داخل و خارج از کشور تولید می شوند. در نتیجه کیفیتهای متفاوتی از آنها نیز در بازار موجود است. تشخیص محصول باکیفیت، در برخی موارد، فقط با توجه به ظاهر کالا نیست و نیاز به دانش و تخصص دارد.
در این خصوص، پیشنهاد میشود چنانچه قصد خرید هرکدام از مقاطع فولادی را داشته باشید، جهت دریافت مشاوره رایگان، با شماره 45306-021 تماس گرفته و از راهنمایی کارشناسان و متخصصان آیرومارت برای انجام بهترین خرید خود، بهره ببرید.