کد خبر:۹۴۳۰۴۵

افت نسبت تعداد چک‌های برگشتی به مبادله شده به کمتر از ۹ درصد

بر اساس گزارش بانک مرکزی، در یک ساله منتهی به انتهای اردیبهشت ۱۴۰۰، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله شده به ۸.۸ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، چک­های برگشتی همواره از معضلات مهم بر سر راه کسب و کار‌ها بوده است. در همین رابطه تا قبل تصویب قانون جدید چک، حجم بالای چک­های برگشتی موجب بی اعتباری چک در معاملات و کاهش تمایل صاحبان کسب و کار به انجام معامله از طریق چک شده بود.

طبق آمار بانک مرکزی در سال ۱۳۹۶، تعداد چک­های برگشتی برابر با ۱۷.۲ میلیون فقره به ارزش ۱۶۱.۲ هزار میلیارد تومان بوده است. در واقع نسبت تعداد چک­های برگشتی به کل چک­های مبادله شده در این سال برابر با ۱۵ درصد و نسبت ارزش چک­های برگشتی به کل چک­های مبادله شده، برابر با ۲۱.۵ درصد بود.

در این شرایط قانون جدید چک در اواسط سال ۱۳۹۷ با هدف کاهش چک‌های برگشتی به تصویب مجلس رسید که از تاثیرات مهم اجرای این قانون بر روند معاملات از طریق چک، کاهش قابل ملاحظه آمار چک­های برگشتی و افزایش اعتبار آن در معاملات است.

بر اساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی در اردیبهشت ۱۴۰۰ حدود ۷.۵ میلیون فقره چک به ارزش ۱۹۴.۳ هزار میلیارد تومان مبادله شده که ۶۷۰ هزار فقره چک به ارزش ۲۳.۲ هزار میلیارد تومان برگشت خورده است. براساس آمار‌های مذکور، تنها ۸.۹ درصد تعداد چک­های مبادله‌ای برگشت خورده­ و ارزش چک­های برگشتی نیز حدود ۱۱.۹ درصد کل چک­های مبادله‌ای است.

با در نظر گرفتن آمار بانک مرکزی مربوط به یک ساله منتهی به انتهای اردیبهشت ۱۴۰۰، تعداد چک­های مبادله شده برابر با ۱۰۲.۳ میلیون فقره به ارزش ۲۳۴۲.۲ هزار میلیارد تومان و تعداد چک­های برگشتی در این بازه زمانی برابر با ۹.۱ میلیون فقره به ارزش ۲۵۸.۲ هزار میلیارد تومان است؛ بنابراین درصد تعداد چک­های برگشتی به مبادله شده برابر با ۸.۸ درصد و درصد ارزش چک­های برگشتی به چک‌های مبادله شده نیز برابر با ۱۱ درصد است.

بر این اساس مقایسه آمار منتشر شده از چک‌های برگشتی و مبادله شده در طی یک سال منتهی به آخر اردیبهشت ۱۴۰۰ با سال ۹۶ نشان می‌دهد که تعداد و ارزش چک‌های برگشتی به مبادله شده به ترتیب ۴۱ و ۴۹ درصد افت داشته است که نمایانگر تاثیر اجرای قانون جدید چک در کاهش تعداد و ارزش چک‌های برگشتی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار