به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید طلوعیان، رئیس اندیشکده مطالعات شهر و انسان گفت: مهمترین نکته درباره دوره مدیریت ۴ ساله اصلاح طلبان در شورای شهر و شهرداری تهران عدم ثبات مدیریتی در این دوره است. اصلاحطلبان در یک دوره ۴ ساله ۲ سرپرست و سه شهردار عوض کردند و در عرض ۴ سال، ۵ بار سکاندار مدیریت شهری را تغییر دادند.
طلوعیان با انتقاد از سیاسیکاریهای همواره اصلاحطلبان ادامه داد: تحلیل من این است که در دوره پنجم شورای شهر کار تخصصی اداره شهر بازیچهی رقابتهای سیاسیِ درون جناحی اصلاح طلبان شد.
وی در ادامه عنوان کرد: یک انتقاد کلی که همواره به جریان اصلاح طلبی و به طور خاص شورای اول و شورای پنجم و شهرداران اصلاحطلب تهران وارد است سیاسی کاری است. اوج این سیاسیکاری را در دوره اول شورای شهر شاهد بودیم که در نهایت توسط رئیس جمهور و رئیس مجلس اصلاحطلب منحل شد.
رئیس اندیشکده مطالعات شهر و انسان با انتقاد از اولویت رفتار سیاسی بر رویکردهای تخصصی در حوزه مدیریت شهری توسط اصلاحطلبان اظهار کرد؛ متاسفانه رویه اصلاحطلبان زمانی که وارد مجموعهای میشوند سیاهنمایی و تخریب دورههای قبل است. وجه منفی این سیاهنمایی هم تکیه بر آن، برای فرار از پاسخگویی و ارایه برنامه در زمانی است که مسئولیتها را بر عهده دارند.
سعید طلوعیان دبیرکل جمعیت ایران فردا بیان کرد: مشابه همین موضوع را در دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی شاهد بودیم. کل ادبیات دوره اول ریاست جمهوری ایشان و مسئولان دولت در برابر مطالبات به حق افکار عمومی طی ۴ سال تکرار این کلیشه بود که ما در حال آواربرداری خرابیهای سالهای گذشتهایم.
طلوعیان با تاکید بر کارنامه ضعیف اصلاحطلبان در مدیربت شهری عنوان کرد؛ در شهرداری تهران هم همین گونه بود و شورای شهر و ۳ شهردار اصلاح طلبی که آمدند بجای پاسخگویی و ارائه کارنامه، دوره قبلی را تخریب کردند و نسبت به دوره قبل سیاسی کاری و سیاه نمایی کردند.
رئیس اندیشکده مطالعات شهر و انسان بیان کرد: این موضوع در عملکرد اقای حناچی نیز به وضوح قابل مشاهده است. اصلاحطلبان پس از روی کارامدن در دوره پنجم شورای شهر تلاش کردند با عملیات رسانهای گسترده، تهران ساخته را تهران سوخته جلوه دهند، اما نتیجه انتخابات شورای شهر تهران نشان داد مردم سیاسیکاری را پس زده و مدیریت جهادی را طلب کردند.
طلوعیان با بیان اینکه نفر اول لیست جمهور که مورد حمایت همه اصلاحطلبان و خاتمی بود ۳۶ هزار رای آورد عنوان کرد این میزان رای یک نه قاطع از سوی مردم تهران به کارنامه مدیریت شهری اصلاحطلبان بود.
طلوعیان اظهار کرد متاسفانه اصلاحطلبان در ۴ سال گذشته روند پیشرفت عمرانی تهران را متوقف کردند. در این ۴ سال تقریبا هیچ بزرگراه شهری جدیدی احداث یا تکمیل نشد. این درحالی است که این شورای شهر و شهرداری منتقد کارنامهی قالیبافی است که نیمی از بزرگراههای شهری تهران در دوره او احداث شده است.
طلوعیان با انتقاد از عملکرد شهرداری در حوزه مترو عنوان کرد؛ در حوزه مترو که به عنوان مهمترین وسیله نقلیه انبوهبر، یکی از ضروریات شهر تهران است اصلاحطلبان کارنامه ضعیفی رقم زدند. با این حال با پررویی تمام و سیاسیکاری صرف از عملکرد دورهای انتقاد میکنند که نزدیک به ۱۷۰ کیلومتر از مترو تهران در آن دوره احداث شده است.
طلوعیان با عنوان اینکه طبق طرح تفصیلی مترو، تهران باید ۴۶۰ کیلومتر مترو داشته باشد در حالیکه ۲۳۰ کیلومتر مترو داریم عنوان کرد؛ یکی از علل عدم تحقق طرح تفصیلی مترو اختلال در روند پیشرفت مترو در دورههایی بود که اصلاحطلبان سکان داره شهر را به دست گرفتند.
طلوعیان با اشاره و تاکید بر کارنامه ضعیف اصلاحطلبان و علیالخصوص پیروز حناچی در مدیریت شهری عنوان کرد؛ کارنامه حناچی متاسفانه کارنامه ضعیفی و غیرفابل دفاعی است. حتی خود اصلاحطلبان و شورای شهر نیز از عملکرد حناچی رضایت نداشتند.
طلوعیان با اشاره به ترکیب اعضای منتخب شورای شهر ششم تهران عنوان کرد؛ اعضای منتخب انتخابات شورای شهر ششم، دارای سابقه و عملکرد خوبی در گذشته هستند و برخی از این افراد در شوراهای گذشته نیز حضور داشته و کارنامه موفقی رقم زدهاند. امیدواریم با تلاش مضاعف مدیریت شهری در دوره جدید، عقبماندگی ناشی از سیاسیکاری و کمکاری دو دوره قبل جبران شود.
طلوعیان با اشاره به برخی اولویتهای شهر تهران از منظر دغدغههای اندیشکده مطالعات شهر و انسان بیان کرد: در اندیشکده تلاش کردهایم مسائل تهران را از دیدگاه انسانی مورد مطالعه قرار دهیم و معضلات زندگی انسان در کلانشهر را بررسی کنیم، تلاش میکنیم تعریف و تشریح درستی درباره "وضعیت انسان در شهر" و بهبود زندگی شهری ارائه دهیم.