به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید طلوعیان عضو اسبق شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به این موضوع که تهران به واسطه جمعیت بالا و دارا بودن مختصات و ویژگیهای یک کلانشهر با چالشهای متفاوتی دست و پنجه نرم میکند تاکید کرد؛ متاثر از عملکرد دست اندرکاران مدیریت شهری، اعم از شورایو شهرداری، این چالشها میتوانند مدیریت شوند یا تاثیرات منفی بر روی زندگی شهروندان داشته باشند؛ بنابراین انتخاب شهردار برای سرنوشت تهران بسیار حائز اهمیت است.
طلوعیان رییس اندیشکده مطالعات شهر و انسان با اشاره به ضرورت دارا بودن شهردار منتخب از برخی ویژگیها عنوان کرد؛ مهمترین ویژگیای که از نظر من شهردار تهران باید داشته باشد داشتن نگاه کلان نسبت به مسائل مبتلابه شهر تهران است. این نگاه کلان جز در پرتو برخورداری از "ایده حکمرانی" در حوزه مدیریت شهری به دست نمیآید. ایده حکمرانی ابزارِ ایجاد یک نظام شناختی از مسایل مدیریت شهری است. سیاستگذاری و اجرا در مدیریت شهری باید مبتنی بر نگاه توامان، سیستماتیک و شبکهای به مسایل شهر باشد. در حقیقت باید یک هارمونی بر کل برنامهها و دیدگاههای مدیریت شهری حاکم باشد. بسیاری از نقاط ضعف ما در حوزه مدیریت شهری حاصل نگاه جزیرهای و غیرسیستمی به مسایل شهر است. ما مبتنی بر این الزامات در اندیشکده مطالعات شهر و انسان، بر روی ایده "حکمرانی شهری انسان محور" کار کردیم.
طلوعیان دبیرکل جمعیت ایران فردا با تاکید بر لزوم پیگیری سیاستهای جوانسازی در گام دوم انقلاب عنوان کرد؛ دومین ویژگی لازم برای شهردار تهران متعهد بودن به الزامات جوانسازی ساز و کارهای حکمرانی و کادر مدیریتی شهرداری است. بدون تحول در مکانیسمهای مدیریت شهری نمیتوان آینده موفقی را ترسیم کرد. همچنین استفاده از نیروهای جوان و متخصص باید در کادر مدیریت شهری تقویت شود.
طلوعیان ادامه داد؛ فسادستیزی، انقلابی بودن، جهادی بودن، دارابودن حسن سابقه و برخورداری از سابقه مدیریتی در سطح کلان از ویژگیهای لازم برای شهردار کشورشهری، چون تهران است؛ بنابراین انتظار از شورای شهر این است که شهرداری انقلابی، جهادی و متعهد به الزامات جوانسازی و حکمرانی را به عنوان شهردار برگزینند.
طلوعیان با اشاره به روند طی شده برای انتخاب شهردار تهران عنوان کرد؛ تاکنون روند خوبی با مشارکت دسته جمعی اعضای شورای شهر و مکانیسم رای گیری جمعی پیش رفته است. انتخاب شهردار حق و وظیفه اعضای شورای شهر است و انان در برابر این انتخاب مسئول خواهند بود بنابراین در انتخاب خود باید از ازادی عمل برخوردار باشند. متاسفانه برخی رسانهها و جریانات در روزهای اخیر نسبت به این موضوع بی توجه بودهاند و مسیر درستی طی نکرده اند.
طلوعیان با انتقاد از سیاسی کاری برخی از رسانهها در مسیر انتخاب شهردار تهران گفت؛ به نظر من سیاسی کردن مسیر انتخاب شهردار تهران و کشاندن موضوع به رسانهها امر درستی نیست و به صلاح جریان انقلاب نیست. عملکرد گذشته نشان داده جریان انقلاب تجربه موفقی در انتخاب شهردار تهران دارد و با توجه به این تجربه، در این مقطع هم شورای شهر راه درستی طی خواهند کرد. رسانه پردازان جریان انقلاب هوشیار باشند که تحت تاثیر شیطنت جریان رسانهای رقیب، به تخریب گزینههای مطرح برای شهرداری قرار نپردازند. هیچ کدام از چهرههای مدیریتی جریان انقلاب نباید توسط خود ما تخریب شود. این موضوع عین خسران است.
طلوعیان با اشاره به موضوع انتخاب شهردار غیرسیاسی عنوان کرد؛ موضوع غیرسیاسی بودن شهردار هم ناظر به نوع عملکرد شهردار برگزیده است و مراد از واژه سیاسی در اینجا وجه منفی این عبارت است. چرا گه همه ۱۲ گزینه نهایی که توسط شورا انتخاب شده لاجرم دارای سوابق سیاسی هم هستند و اگر مراد از شهردار غیرسیاسی نفی سابقه سیاسی باشد باید همه گزینهها را کنار گذاشت؛ بنابراین منظور اعضای شورا شهر و فعالان این حوزه از از لزوم انتخاب شهردار غیرسیاسی مشخص و در این ۱۲ گزینه نهایی متجلی است. یعنی این ۱۲ گزینه توسط همین شورای شهر انتخاب شده و به طریق اولی این ملاحظه در انتخاب انان رعایت شده است. شهرداری تهران مسئولیتی سنگین و در ارتباط با نهادهای ملی است و سابقه سیاسی شهردار اتفاقا میتواند او را در ارتباط با نهادهای دیگر یاری کرده و استفاده از ظرفیتهای ملی برای اداره تهران را تسهیل کند.
طلوعیان با اشاره به تفاوت سلیقه در انتخاب شهردار عنوان کرد؛ این موضوع طبیعی است که در میان طیفهای مختلف سیاسی تفاوت سلیقه نسبت به هر کدام از ۱۲ نفر مطرح برای شهرداری وجود دارد و هرکدام از طیفها به شهردار شدن فرد خاصی تمایل دارند، اما تفاوت سلیقه نباید منجر به اختلاف و کشمکش رسانهای شود و اصل مسئله را به حاشیه تبدیل کند.