به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رهبر اقلیت سنا روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در سنای آمریکا اضافه کرد نیروهای ما نیمه شب پایگاه هوایی استراتژیک بگرام را بدون اینکه برنامهای برای شرکای افغانستانی خود برای تأمین امنیت این پایگاه داشته باشیم، تخلیه کردند.
وی با بیان اینکه بایدن هشدارها درباره سقوط دولت مرکزی افغانستان توسط طالبان را رد میکند و واقعیت پیش چشمان ما را نادیده میگیرد، افزود: بایدن این واقعیت را نادیده گرفته که افغانستان در حال فروپاشی اسبت.
رهبر اقلیت سنا با بیان اینکه طالبان از ۱۳ آوریل با سرعت نگران کنندهای در حال تسلط بر بخشهای مختلف افغانستان است، تصریح کرد طالبان علاقهای به راه حل سیاسی در افغانستان ندارد و وقت برای تسلط بر سر زمینهای افغانستان را از دست نمیدهد.
مک کانل اظهار داشت: دولت بایدن تظاهر میکند تروریستها با ما خوب خواهند بود، در حالیکه هزینه آن را خواهیم داد. از دوستان دموکرات خود میخواهم که آمادگی کامل پذیرش فاجعه در افغانستان را داشته باشند.
وی ادامه داد: مردم آمریکا مستحق دانستن این هستند که بدانند رئیس جمهوری چگونه میخواهد آنها را در مقابل یک دشمن تروریستی ایمن نگه دارد.
رهبر اقلیت سنا اظهار داشت: با دستیابی به پیروزی نظامی، طالبان حتی به سختی وانمود میکند دنبال راه حل مذاکره است.
وی در ادامه انتقاداتش به دولت بایدن برای خروج از افغانستان گفت دولت بایدن هیچ برنامهای برای افغانهایی که به ما کمک کرده اند و عبور ایمن افراد به سفارت ما یا خارج از کشور ندارد.
وی به کشته شدن خلبانان آموزش دیده توسط آمریکا از سوی طالبان و خطرات پیش روی مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران اشاره کرد و گفت: بحران انسانی ممکن است تاریخی باشد. از نظر امنیت ملی نیز آشفتگی وحشتناک و پیچیدهای است.
مک کانل با بیان اینکه مشاوران ارشد رئیس جمهوری به خوبی درک میکنند که طالبان قادر است فقط در عرض چند ماه کنترل افغانستان را بدست آورد، اضافه کرد این به القاعده اجازه میدهد تا دوباره تشکیل شود.
رهبر اقلیت سنا سپس هشدار داد فقط صبر کنید تا ببینیم روسیه و چین با عجله از عقب نشینی ما قدرت و نفوذ خود در آسیای میانه را گسترش میدهند. فقط منتظر بمانید تا دولت بایدن با این فاجعه انسانی در افغانستان و اثرات بی ثبات کننده آن درگیر شود، به جای تمرکز کردن در ایجاد ائتلاف برای مقابله با تجاوزهای چین یا روسیه.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پنج شنبه گذشته پایان خروج نظامیان آمریکا از افغانستان را ۳۱ اوت اعلام و در توجیه دو دهه حضور نظامی آمریکا در افغانستان تصریح کرد: اهداف ما در افغانستان محقق شدند. ورود ما به افغانستان برای نابودی بن لادن و تضعیف القاعده بود که هر دو هدف محقق شدند.