به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در سالهای اخیر انیمیشنهای غربی زیادی به صورت سریالی یا سینمایی منتشر شدهاند که مروج خشونت و یا مسائل غیراخلاقی دیگری بودهاند. انیمیشنهایی که در قالبی کودکانه سعی در آسیب به قشر کودک داشتهاند. البته آثاری هم هستند که به صورت انیمیشنی ساخته شدهاند، اما موضوعات و محتوای آنها کاملا مخصوص بزرگسالان است. مدتی است که سرویسهای نمایش آنلاین در ایران هم شروع به انتشار محصولات آمریکایی در پلتفرمهای خود کردهاند. اما شیوه نمایش این آثار در آمریکا چگونه است؟
در ایالات متحده، انجمن تصاویر متحرک آمریکا از سیستم درجهبندی برای آثار سینمایی استفاده میکند. در این درجهبندی، آثار به پنج دسته تقسیم شدهاند که از درجه عمومی تا ممنوعیت کامل برای سنین زیر ۱۷ سال متفاوت است، اما این درجهبندی تنها مخصوص آثار سینمایی نیست و محصولات شبکههای تلویزیونی نیز در شش درجه مختلف طبقهبندی میشوند. این رتبهبندی خانوادهها را راهنمایی میکند تا بهراحتی برنامههای مناسب افراد خانواده خود را انتخاب کنند. سرگرمیهای دیگری مثل بازیهای رایانهای و حتی موسیقی نیز چنین درجهبندیهایی دارند.
حتی کشورهای تولیدکننده این آثار به مخاطبان خود قبل از تماشا کردنشان هشدارهای لازم را میدهند و محدودیتهایی را در این زمینه ایجاد کردهاند و راه پیدا کردن این سریالها و آثار سینمایی به پلتفرمهای ایرانی بدون هیچ نظارتی جای تعجب دارد.