گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرانک آرامی- کانون ها، انجمنها و فعالین صنفی دانشگاه فرهنگیان طی روزهای اخیر با انتشار بیانیهای مخالفت خود را نسبت به تصمیم معاونت توسعه منابع انسانی دانشگاه مبنی بر ادغام دو معاونت دانشجویی و فرهنگی بیان کرده و خواستار توجه بیشتر مسئولین به رشد و تعالی این دانشگاه شدند.
بیانیه اول توسط فعالین صنفی و فرهنگی این دانشگاه، خطاب به منصور غلامی، وزیر علوم نوشته شد، که به امضای بیش از ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه رسید. در بخشی از این بیانیه آمده است:
دانشگاه فرهنگیان در سالهای گذشته قربانی تصمیمات نادرست متعددی شده است. تصویب کسورات ۲۰ درصد در تمامی ایام سال، آن هم در دوران کرونا و علیرغم تلاشهای چندباره و بیوقفه فعالان صنفی، دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان، نشاندهنده بیتوجهی به خواسته به حق دانشجویان است.
حال در آخرین روزهای دولت، هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان به جای توجه به خواستههای به حق دانشجومعلمان و تلاش در جهت رفع مشکلات آنان، به دنبال ادغام معاونتهای دانشجویی و فرهنگی و اجتماعی هستند. طرحی که تصویب آن، فعالیتهای فعالین صنفی و تشکلهای دانشجویی را به نابودی خواهد کشاند. حال باید از هیئت رئیسه محترم این دانشگاه پرسید این طرح که تاکنون در برخی از دانشگاههای کشور اجرا و با شکست مواجه شده، چگونه و با چه هدفی قرار است اجرایی شود؟
بنا به فرموده مقام معظم رهبری (دامت برکاته): «دانشگاه فرهنگیان خیلی مهم است. اینجا شخصیت معلم ساخته میشود.» چگونه قرار است با این طرح، معلمی مبتنی بر ارزشهای اصیل اسلامی- ایرانی تربیت شود؟ مگر نه آن که راه اصلاح جامعه از طریق فرهنگ است؟ چگونه میتوان تا این حد نسبت به ضرورت کنشهای صنفی و فرهنگی دانشجویان بیتوجهی کرد؟ چگونه میتوان به جای تلاش برای حل مشکلات فعالان دانشجویی، تصمیم به ادغام دو معاونت مهم و راهبردی دانشگاه فرهنگیان را گرفت؟ چگونه ممکن است با ادغام این دو معاونت زمینه رشد و بالندگی دانشجویان فراهم شود؟
دانشگاه فرهنگیان تاکنون در حوزه دانشجویی و فرهنگی، از کمبود کارشناسان و کمبود بودجه آسیبهای فراوانی دیده است. بدون شک ادغام این دو معاونت با یک دیگر نه تنها موجب بهبود شرایط نخواهد شد، بلکه خاموشی مطالبهگری دانشجومعلمان را در سراسر کشور رقم خواهد زد.
کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی، معترضان بعدی به این طرح نیز در بیانیهای جداگانه خطاب به هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان، مخالفت صریح خود را بیان کردند.
در بخشی از این بیانیه که به امضای بیش از شست کانون و انجمن رسید، آمده است:
سوال اصلی اینجاست: چگونه ممکن است علیرغم پذیرش روزافزون دانشجومعلم در این دانشگاه و همچنین کمبود منابع مالی و انسانی و به تبع آن وجود مسائل و خواستههای بی شمار و به حق فعالان صنفی و فرهنگی و اجتماعی مبنی بر لزوم توجه بیشتر به مشکلات آنها، این طرح در هیأت رییسه مطرح شود؟ مگر نه آنکه این دانشگاه مورد تأکید خاص مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) است؟! هیأت رییسه دانشگاه فرهنگیان چگونه میتواند با اجرای این طرح، داعیه اجرای منویات مقام معظم رهبری را داشته باشد؟ چگونه میتوان نسبت به اهمیت این موضوعات غافل بود و مصرانه بر ادغام این دو معاونت تأکید کرد؟!
تجربه دیگر دانشگاهها نشان میدهد که ادغام این دو معاونت، موجبات نابودی فعالیتهای هر دو بخش را فراهم میآورد. آیا این خواسته عامدانه مسئولین دانشگاه است؟
بدین وسیله ما فعالان دانشجویی آتش به اختیار دانشگاه فرهنگیان، ضمن اعلام مخالفت خود با اجرای این طرح، از هیأت رییسه محترم تقاضا داریم تا به جای طرح پیشنهاداتی این چنین محیرالعقول، به رشد و تعالی دانشگاه فرهنگیان بر مبنای منویات مقام معظم رهبری بیاندیشند و تلاش کنند در این روزهای پایانی دوران مدیریتیشان در این دانشگاه، شاید ثمرهای نیک و نامی نیک از خود بر جای بگذارند.
دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در چند سال اخیر حرکتی رو به جلو در جهت احقاق حقوق خود داشته اند، مطالبات آنان بیشتر در حوزههای رفاهی، صنفی و افزایش بودجه بخشهای فرهنگی و دانشجویی بوده است که مدام بیان شده و مسئولین دانشگاه نیز همواره قول مساعدتهایی داده اند، اما خبرهای منتشر شده در روزهای اخیر مبنی بر تصمیم مسئولان در اجرای طرح ادغام سازی معاونتهای دانشجویی و فرهنگی این دانشگاه آن هم در شرایطی که هر دو بخش فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با مشکلات متعددی رو به رو است، نه تنها مشکلات دانشجویان را بیش از پیش افزایش میدهد بلکه باعث کم رنگ شدن فعالیتهای فرهنگی و مطالبه گری دانشجویان نیز خواهد شد.