به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پیام باقری با اشاره به اینکه هم اکنون فقط ۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور نصب شده است افزود: این شرایط با وجود این است که ایران ظرفیت و فضای بسیار مناسبی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارد.
نایب رئیس سندیکای برق ایران با اشاره به اینکه اقتصاد ناتراز صنعت برق مانع از توسعه در این بخش شده است گفت: کمبود منابع مالی و مشکلاتی که در مسیر سرمایهگذاران قرار میدهیم دو عامل مهم جلوگیری از توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین کاهش استقبال برای سرمایهگذاری برای این بخش است.
وی با اشاره به اینکه آزاد شدن منابع و درآمد پایدار در صنعت برق کمک شایانی به توسعه ظرفیتهای نیروگاهی میکند ادامه داد: طبق برنامههای تعیین شده ما امسال باید تا صد هزار مگاوات نیروگاه منصوبه در کشور داشته باشیم، ولی محدودیتها در منابع مالی منجر به کاهش سرمایهگذاری و کمبود ۱۵ هزار مگاواتی برق نسبت به نیاز در کشور شده است.
باقری گفت: آزاد شدن منابع علاوه بر توسعه نیروگاهی، بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش راندمان نیروگاهها را نیز در پی خواهد داشت، زیرا هم اکنون هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی و گازی قابل تبدیل به نیروگاه سیکل ترکیبی است که اگر این سرمایهگذاریها انجام شود این رقم بدون احداث نیروگاههای جدید به ظرفیت تولید برق اضافه میشود.
وی در پایان گفت: تأمین منابع همچنین میتواند تلفات را در شبکه کاهش داده و امکان هوشمندسازی شبکه با نصب کنتورهای هوشمند را فراهم کند که این رویه در جهت بهسازی صنعت برق مؤثر خواهد بود.