به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ روزانه بیش از صدها هموطن جان خود را از دست میدهند و آمار قربانیان کرونا طی روزهای گذشته بار دیگر روندی صعودی پیدا کرده و عدهای همچنان بیخیال از ابتلا و شدت گرفتن موج پنجم و پر پر شدن روزانه صدها نفر از عزیزان خانوادهها، بدون رعایت پروتوکلها و دستورالعملهای بهداشتی در جامعه تردد میکنند.
بیش از یک سال و نیم است که داروهای موجود در منزل اغلب ما ایرانیها مثل سایر مردم در دیگر کشورهای جهان، تغییر کرده است و اگر تا همین چندی پیش بیشتر داروهایی که در خانه داشتیم در یک سری قرص مسکن و قرص سرماخوردگی ساده و شربت ضد سرفه خلاصه میشد، دیگر اینگونه نیست.
اگر چه تلخ و غم انگیز است اما متاسفانه داروهای ویژه بیماران کرونایی با قیمتهای گزاف و سرسام آور در سبد داروی خانوادهها جا خوش کرده است و این روزها علاوه بر آن داروهای معمولی قبلی، ته مانده داروهای بیماری کرونا هم در بین آنها به چشم میخورد.
البته ناگفته نماند که همان داروهای گرانقیمت نیز طی روزهای اخیر برای بیماران کرونایی کمیاب شده است و آنها را از تهیه تا مصرف دچار مشکلات متعددی ساخته است.
کمیاب شدن داروهای پر مصرف برای بیماران کرونایی به مفهوم عدم وجود در کشور نیست و صحت این ادعا را حضور دلالان و واسطههای بیشماری که در اطراف داروخانهها پرسه میزنند، به اثبات میرساند.
گذشته از مشکلات زیادی که بیماران مبتلا به کرونا و خانوادههای آنها با آن سر و کار دارند، بسیاری از بیماران کرونایی خودشان مجبور به تهیه داروهای تجویزی هستند و اینگونه ترددها سرعت انتقال ویروس کرونا را شدت میبخشد.
گفتگوی خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو با چند تن از بیماران مبتلا به کرونا که شخصا برای تهیه داروهای خود به داروخانهها مراجعه میکنند، حکایت غمانگیز و فاجعه بار بودن این اجبار تلخ است.
زنی میانسال که به تازگی تست ابتلایش مثبت شده و خودسرپرست است و چارهای جز آمدن به داروخانه برای تهیه داروهای تجویزی پزشک معالجش ندارد و درست در چند قدمی سایر مراجعه کنندگان ایستاده است.
این زن میگوید: بچههایم خودشان صاحب زندگی و بچه هستند و من دلم نمیخواهد بار زندگی ام به دوش آنها باشد و البته فرزندانم هم بیشتر از ماهی یکبار فرصت نمیکنند که به من سر بزنند و به همین دلیل مجبور شدم خودم برای گرفتن داروهایم به داروخانه بیایم.
مردی کارگر که به قول خودش با حقوقی بخور نمیر به سختی خودش را برای تست دادن و تهیه دارو جهت درمان راضی کرده تا به داروخانه بیاید، در میان جمعیت ایستاده و میگوید که از یکی از شهرهای کشور به تهران آمده است تا کار کند و ماهیانه بخش زیادی از درآمد خود را برای خانوادهاش میفرستد.
او میگوید چند روز است که علائم بیماری را داشته و روز گذشته علائم بیماریاش شدت گرفته و با مثبت شدن تستش راهی داروخانه شده تا داروهای مورد نیاز خود را تهیه کند.
این موارد تنها اندک مواردی از دهها بیمار مبتلا به بیماری کرونا هستند که کسی را ندارند و مجبور هستند تا برای داروهای خود در صفهای طولانی بایستند و چنانچه گفته شد، حضور این قبیل افراد سرعت انتقال ویروس کرونا را تا چندین برابر شدت میبخشد و خطر ابتلای افرادی که در سلامت کامل برای تهیه داروهای بیماران خود به داروخانه مراجعه کردهاند را افزایش میدهد.
در ابتدای شیوع بیماری کرونا، فعالیت خودجوش گروههای مختلف خیریه با فعالیت اعضای جوان و سرشار از انرژی بسیار پررنگ بود و عمدهتربن کار افراد حاضر در گروههای فوق به انجام خریدهای اشخاص بیمار از جمله خرید دارو، میوه و سایر اقلامی که فرد بیمار نیاز داشت، اختصاص پیدا کرده بود.
این افراد طی اقدامی جهادی و خدا پسندانه با حاضر شدن در درب منزل افرادی چون معلولان، سالمندان و کسانی که فاقد سرپرست یا همراه بوده و به تنهایی زندگی میکردند، مراجعه کرده و به این ترتیب از خروج آنها از خانه و گسترش ویروس کرونا در سطح جامعه جلوگیری میکردند.
در حال حاضر شیب تند ابتلا و شرایط سخت معیشتی بسیاری از خیریهها و افراد خیر را نیز تحت فشار قرار داده است و فعالیت آنها را تا حدود زیادی محدود کرده است.
طی روزهای اخیر و همزمان با شدت گرفتن موج پنجم بیماری کرونا ازدحام مراجعان به داروخانهها و به ویژه داروخانههایی چون داروخانه ۲۹ فروردین، داروخانه ۱۳ آبان و ... سرعت زیادی داشته است و علاوه بر کمبود دارو و سرم در داروخانهها خطر ابتلا به کرونا نیز افراد سالم را نیز مورد تهدید قرار داده است.
با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در داروخانه ۲۹ فروردین موضوع جداسازی محل ارائه داروهای بیماران کرونایی در این داروخانه نیز از طرف رئیس جمهور مطرح شد و نکات لازم به رئیس داروخانه و مسئولان مربوطه حاضر تذکر داده شد.
با جداسازی و اختصاص فضایی مناسب در داروخانههایی که میزان مراجعات مردمی به این مراکز در این روزها زیاد است، میتوان اقدام خوبی در جهت مهار و کنترل ویروس انجام داد.