گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز و دوازده بسیج دانشجویی استان خوزستان طی یک نامه ای خطاب به رئیس جمهور، نسبت به انتخاب استاندار برای این استان واکنش نشان داده اند.
متن نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَیْنَا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِیتَاء الزَّکَاةِ وَکَانُوا لَنَا عَابِدِینَ»( انبیا/73).
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید ابراهیم رئیسی
سلام علیکم
انتخاب جنابعالی را به عنوان سیزدهمین رئیس جمهور ایران اسلامی تبریک میگوییم. امیدواریم طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب ، تلاش خود را برای پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت ، پیشرفت ، آزادی و عزّت ملی است به نحو احسن انجام دهید.
در ابتدا خاطر نشان میکنیم که استان پهناور و زرخیر خوزستان غنی ترین استان کشور از نظر منابع خدادادی است اما یک مدیریت ناکارآمد چندین ساله با عزمی راسخ توانسته پر ظرفیت ترین استان کشور را به کلکسیونی از مصائب تبدیل کند؛ به عنوان مثال با وجود اینکه یک سوم آب سطحی جاری کشور در خوزستان قرار دارد ، دچار بحران آبی شده است و یا با وجود اینکه خوزستان در زمینه های کشاورزی، نیروگاهی، بنادر ، فولاد ، صادرات غیر نفتی و ... همیشه دارای بالاترین رتبه ها در کشور بوده است اما همچنان به دلیل عدم توجه به بومی گزینی بالاترین رتبه ها را در آمار بیکاری کشور نیز داراست.
به استناد وضعیت وخیم استان با وجود ظرفیت های کلان میتوان به این نتیجه رسید مهم ترین حلقهی مفقوده آبادانی استان خوزستان مدیریت است.
در استان خوزستان مدیرانی وجود دارند که از کمترین میزان شایستگی نیز برخوردار نیستند، برای استناد این گفته میتوان به استانداری اشاره کرد که وقیحانه منکر وضعیت فاجعه آمیز استان میشود و یا استانداری که پایین ترین رتبه در بین استاندار های کشور را داشت و یا پول های کلانی که بدون هیگونه شفافیتی خرج سیستم فاضلاب مرکز استان شده از جمله ١٥٠ میلیون دلاری بانک جهانی و ٥٠ میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی و ...
نکته دیگر که تاثیر به سزایی در وضعیت کشور خواهد داشت بحث آمایش سرزمینی و الگوی کشت میباشد که به با توجه به عدم وجود ساز و کار مناسب در این زمینه دست اندر کاران وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در زمینه کمبود آب در استان خوزستان، ایراد را به کشاورزان وارد میکنند.
بحث الگوی کشت و آمایش سرزمینی به طور دقیق باید تعیین کند که هر استان دقیقا بر چه کالاهایی تمرکز کند، چه چیزی بکارد، چگونه بکارد و کجا بکارد، تمام مسائل هم در نظر گرفته شود که متاسفانه در کشور ما الگوی کشت یا وجود ندارد ویا اجرا نمیشود.
معمولا کشور های پیشرفته دنیا با استفاده از بحث آمایش سرزمین و الگوی کشت مناسب باعث صرفه جویی در مصرف آب میشوند تا مصرف آب را به عرصه صنعت متمرکز کنند به طوری که مصرف آب این کشورها در حوزه کشاورزی ٤٠ درصد و در حوزه صنعت تا ٥٠ درصد میباشد این در حالی است که در کشور ما برای مصارف کشاورزی ٩٠ درصد و در مصارف صنعتی ٣ درصد میباشد.
از جنابعالی خواهشمندیم که به صورت ضرب العجلی در رابطه با مدیریت استان خوزستان که در اصل به معنی مدیریت بر بخش قابل توجهی از ظرفیت های کشور است تصمیم بگیرید و در این زمینه با توجه به ویژه شدن استانداری استان خوزستان تسلیم سهم خواهی عده ای که همچون گذشته برای برتن کردن قبای ریاست دست به هرکاری میزنند نشوید و استانداری جوان، متخصص، توانمند، جهادی و آشنا با ظرفیت های استان انتصاب کنید.
شاید با اینکار بتوانیم حق مردمی که دین خود را نه تنها به ایران بلکه به اسلام ادا کرده اند به جا آوریم.
و من الله التوفیق