به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران در وضعیت کرونا در کشور اظهار کرد: کماکان وضعیت بیماری در داخل کشور بحرانی است و وضعیت خوبی نداریم.
او افزود: بیماران مبتلا به کرونا به سه دسته تقسیم میشوند بیمارانی که با تجویز دارو مرخص میشوند و برای ادامه درمان به منزل ارجاع داده میشوند و در صورت بروز مشکل به بیمارستان مجدداً مراجعه میکنند، دستهای دیگر بیمارانی که به دلیل درگیری ریوی نیاز به مراقبت و بستری دارند، اما به دلیل اینکه وضعیتشان زیاد بد نیست در کلینیکهای درمانی موقت، تحت درمان قرار میگیرن.
توکلی ادامه داد: با این روند روزانه ۶ هزار و ۵۰۷ هزار بیمار نیازمند به بستری ویزیت شوند و طی ۵ تا ۷ روز تحت مراقبت قرار میگیرند.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: در مرحله آخر بیمارانی هستند که عملاً وضعیتشان به گونهای است که باید بستری شوند که طبق آمارها در تهران، روزانه دو هزار بیمار جدید بستری در بیمارستانها داریم.
توکلی در خصوص مطالب گفته شده در مورد داروهای تزریقی تصریح کرد: داروهای ضد ویروسی به صورت خوراکی و تزریقی برای درمان این بیماری امتحان شد است. ۲ دارو از قبیل داروی سابیرا تراپی به صورت خوراکی و داروی رمدسیویر به عنوان داروی تزریقی به شدت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
او افزود: بعد از بررسیها و مطالعات بالینی در شرایطی که رخداد، عملاً به این نتیجه رسیدیم که داروی فاویپیراویر داروی موثری نبوده و دارای عوارضی از قبیل نارسایی کبد بوده است. در مقابل داروی رمدسیویر تاثیر نسبی دارد و در یک بازه زمانی طلایی یعنی زمانی که بیمار در فاز اول بیماری به سر میبرد باید تجویز شود.
توکلی بیان کرد: زمانی که بیمار وارد فاز ویروسی می شود، تکثیر ویروس در این مدت به شدت افزایش مییابد، دستگاه گوارش و ریه به شدت درگیر میشود و در نهایت با ورود به مرحله التهابی، منجر به مرگ بیمار میشود. در چنین مرحله و شرایطی این داروها تاثیر چندانی نخواهد داشت و تجویز فراگیر و غیر علمی آنها سبب می شود تا علاوه بر عوارض، بار مالی زیادی را برای بیمار به همراه داشته باشد.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران تصریح کرد: مهمترین نگرانی ما شروع جدید سویه لامبدا است که طبق گزارش ها در آستانه ورود به کشور است ست و این موضوع بسیار و به شدت نگران کننده است.
او افزود: ما در پیک موج پنجم هستیم و اگر ورودی مرزها کنترل نشود، کرونای لامبدا به راحتی وارد کشور میشود، در نتیجه شرایطی بحرانی تری را خواهیم داشت.
توکلی گفت: این سویه جدید مرگ و میر زیادی را در بین دوره سنی ۱۰ تا ۲۰ ساله و در واقع بین نوجوانان خواهد داشت.