به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید محمد حسینی معاون رئیس جمهور در امور مجلس در برنامه «پرونده ویژه» که با موضوع «مطالبات رهبر معظم انقلاب از دولت سیزدهم» روی آنتن شبکه سه سیما رفت، ضمن تبریک هفته دولت و با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر گفت: در ابتدا باید به عنوان عضوی از دولت از مقام معظم رهبری تشکر کنم که در اولین فرصت این وقت را گذاشتند و این نشان دهنده این است که باید کارها سرعت داشته باشد و این هم میطلبد که مسئولان با سرعت و دقت کارهایشان را انجام دهند.
وی با اشاره به وضعیت کشور در حوزههای مختلف تاکید کرد: اینکه کشور وضعیتی که امروز میبینیم را دارد به دلیل این است که یک کم کاری صورت گرفته و امروز هم با یک روال عادی و با روزمرگی نمیشود مشکلاتی که ایجاد شده را حل کرد و به یک عزم و اراده جدی و یک تحول اساسی برای حل مشکلات نیاز است.
حسینی تصریح کرد: آقای رئیسی در همه حوزهها به دنبال این بوده که باید تحول ایجاد کنیم و ایجاد تحول برای حل مشکلات یک روحیه انقلابی را میطلبد و اگر حالت انفعالی داشته باشیم روز به روز مشکلات بیشتر خواهد شد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به مطالبات رهبر انقلاب از دولت سیزدهم یادآور شد: متاسفانه در دولت برخی مسئولان یا توان انجام کار نداشتند و یا اینکه انگیزهای وجود نداشته است و تحرک، پویایی، نشاط، شادابی و سرزندگی در دولت وجود نداشت.
وی ادامه داد: وقتی رئیس جمهور حاضر نیست به مجلس برود و بودجه را تقدیم نمایندگان کند یا حتی برای دفاع از وزیر پیشنهادی خود به مجلس نمیرود، این رویه در دیگر کارگزاران نظام هم تسری پیدا میکند.
حسینی ادامه داد: به اعتقاد ما آقای رئیسی مرد میدان است، وزرا هم آماده هستند لذا باید کارهای اساسی انجام شود. شما وضعیت معیشت مردم را میبینید و مشکلاتی که وجود دارد، وضعیت ما در حوزههای مختلف بیانگر این است که باید یک کار اساسی انجام شود، البته منظور این نیست که قانون را زیر پا بگذاریم.
وی اظهار داشت: برخی فکر میکنند انقلابی بودن به معنای این است که چارچوب را کنار بزنیم، اما باید چارچوب و ضوابط وجود داشته باشد و کار حساب شده و کارشناسی شده باشد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: ما نیاز است از نظرات همه صاحب نظران استفاده کنیم. ما از هر کس که حرف حسابی داشته باشد کمک میگیریم و یک معنای مردمی شدن عدالت هم همین است.
حسینی با اشاره به انتظارات مردم از دولت جدید گفت: امروز مطالبات انباشته شده بسیاری وجود دارد که یا یک روند معمولی و عادی نمیشود آنها را جلو برد. خوشبختانه در حوزههای مختلف برنامههای تحولی نوشته شده و الان باید کسانی باشند که انگیزه داشته باشند و آنها را اجرا کنند.
وی عدم توجه به برنامهها و اسناد بالادستی را از دلایلی دانست که موجب شده کارها زمین بماند و گفت: برای نمونه اگر به سیاستهای اقتصاد مقاومتی عمل شده بود امروز شاهد بسیاری از مشکلات اقتصادی نبودیم.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس تاکید کرد: کارهای موقتی و مُسکن به تنهایی جواب نمیدهد، شاید یک زمان نیاز باشد به صورت لحظهای و آنی اقدامی صورت گیرد، اما ما میخواهیم در کنار این کار جدی و تحول اساسی و مبنایی انجام شود.
حسینی اظهار داشت: ما نباید نگاهمان به خارج باشد و فقط منتظر رفع تحریمها باشیم، ما هشت سال این راه را امتحان کردیم و دوباره آزمودن آن خطاست. باید به دنبال آن باشیم که نیازهایی که داریم را خودمان تامین کنیم و تمرکزمان را روی توانمندیهای داخلی بگذاریم.
وی افزود: باید «ما میتوانیم» را باور داشته باشیم، باید از خود تحقیری دست برداریم و خودمان را تحقیر نکنیم. باید ارتباط دانشگاه و جامعه و صنعت برقرار شود و صنایع و وزارتخانهها باید نیازهای خود را به اندیشمندان، صاحب نظران و دانشگاهها بسپارند، قطعا آنها میتوانند گرهها را باز کنند.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش گفت: افتخار نظام ما این است که نظامی ظلم ستیز بوده و حکومت ظالم گذشته را کنار زده تا عدالت را برقرار کند، اما اگر ما بخواهیم عدالت را برقرار کنیم باید زمینههای فساد را از بین ببریم.
وی افزود: همانطور که رهبر انقلاب هم بیان کردند منشا مبارزه با فساد در دولت است. به طور مثال بحثی مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی میتواند یک فساد گسترده را ایجاد کند و پروندههای زیادی در قوه قضایی تشکیل دهد، ولی اگر جلوی آن گرفته شود خیلی از مشکلات کم خواهد شد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: یکی از معیارهای که برای انتخاب مدیران در این دولت وجود داشت بحث فسادستیزی بود و در ده بندی که ما به عنوان عهدنامه دولت مردمی امضا کردیم هم به این مسئله اشاره شده است.
وی درباره سوالی پیرامون حضور مسئولان در میان مردم گفت: این که مسئولان بخواهند بنشینند پشت میز خود و فقط گزارشها را بخوانند و تصمیمگیری کنند فایده ندارد باید از نزدیک مشکلات مردم را لمس کرد، همین حضور میان مردم مایه تسکین آلام و دردها و حل مشکلات مردم میشود. مردم هم همین که ببینند مسئولان پیگیر حل مشکلات هستند برایشان ارزش دارد.
حسینی با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری در رابطه با بحث اشرافیگری هم اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب همواره توصیههایی در رابطه با عدم اشرافیگری مسئولان داشته اند، اما متاسفانه برخی از مسئولان به آن عمل نمیکردند. وقتی یک مدیر ارشد دنبال اشرافیگری باشد معمولاً مدیرانی که در زیر مجموعه آن هم قرار دارند یاد میگیرند اگر کسی خودش پاک نباشد و سلامت اقتصادی نداشته باشد نمیتواند با فساد مبارزه کند.
معاون رئیس جمهور در امور مجلس درباره ضربهای که به اعتماد عمومی در طی سالهای اخیر خورده هم گفت: متاسفانه وعدهها و شعارهایی در دولت گذشته داده شد که عملیاتی و اجرایی نشد و حتی گاهی برخی مسئولان سوگند خوردند که اقداماتی را انجام میدهند، اما بیشتر استفاده ابزاری شد و مردم نه تنها دیدند گشایشی رخ نداده بلکه روز به روز هم وضعیت بدتر شد برای همین مهمترین سرمایه اجتماعی کشور آسیب دید که این باید احیا شود.
وی تاکید کرد: مردم باور کنند دولتی که روی کار آمده به دنبال حل مشکلات است مقام معظم رهبری هم از مسئولان دولت خواستند برای وعدههایی که میدهند روزشمار داشته باشند و فرمودند اگر جایی وعده شما عملیاتی نشد به مردم توضیح دهید و از آنها عذرخواهی کنید.
حسینی در پایان گفت: همین که شرایط کشور سخت است کار دولت هم سخت است، اما همه باید تلاش کنیم و اعتماد مردم را بازسازی کنیم.