به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ظهر امروز با حضور در سازمان بسیج دانشجویی، از مرکز واکسیناسیون شهید کسری اسمعیلی بازدید کرد.
وی در این بازدید گفت: جوانان و و دانشجویان جزو افراد پرتلاش ما در زمینه واکسیناسیون هستند و در مرکز شهید کسری اسمعیلی از مرز تزریق ۲۷۰۰ دوز نیز گذشتند و این یک رکوردشکنی در تزریق واکسن است و دوستان میتوانند در تیراژهای بالاتر نیز این فعالیت را انجام دهند و واقعاٌ جای تشکر بسیار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: یکی دیگر از نکاتی که در این مرکز جلب توجه میکرد، مدیریت بسیار خوبی بود که بسیج دانشجویی انجام داد و به بهترین نحو فعالیتها و واکسیناسیون جلو میرود. در اینجا با مدیریت خوب، هر بخشی را به عهده یک دانشگاه گذاشتهاند و به نظم و آرایش واکسیناسیون در کشور کمک شایان شده است.
مرکز واکسیناسیون شهید کسری اسمعیلی یکی از موفقترین مراکز کشور است
زالی ادامه داد: ما سالهای سال است که در دانشگاه به دنبال آموزش عرصههای فراگیر اجتماعی هستیم. در این مرکز واکسیناسیون در کنار فعالیتهای مفید دیگر، یک بستر مطلوب ممارستهای اجتماعی در حال شکلگیری است. دانشجویانی که آستین همت بالا زده اند و از صبح زود تا دیروقت، بدون هیچ چشمداشتی زحمت میکشند، آیندهسازان این کشور هستند. آنان بدون ادعا و با چراغ خاموش در حال فعالیت هستند و امید داریم که در آینده مدیران موفقی برای کشور خواهند بود. همه مسئولین پزشک و بهداشت کشور از این نوع فعالیت و مدیریت در مرکز واکسیناسیون شهید کسری اسمعیلی ابراز رضایت کردند و این مرکز در ارزیابیها به عنوان یک مرکز موفق تکنیکی قلمداد شده است.
در عرصه جهانی سبد دارویی برای مقابله با کرونا تهی است
وی تصریح کرد: یکی از اشکالات مهم از آغاز مسئله کرونا تا به امروز، عدم وجود یک بسته دارویی متقن با اثربخشی و کارآیی درازمدت است. در عرصه جهانی سبد دارویی برای مقابله با کرونا تهی است و بسیاری از داروهایی که وارد چرخه مقابله با کرونا شدند، بعد از مدتی اثربخشی و کارآیی آنان تحتالشعاع قرار گرفته است. به عنوان مثال در موجهای اول کرونا از داروی آنفلونزای خوراکی یا داروی ضدمالاریای کلروکین، به عنوان داروی اثربخش استفاده میشد، اما بعد از مدتی مشخص شد که اثری بر روی بیماری ندارد. این مسئله تا حدودی به ماهیت پیچیده بیماری برمیگردد که نسبت به اثربخشی داروها اثرهای متفاوتی را نشان میدهد. داروها در برابر نوع دلتای کرونا در مقایسه با نوع آلفا، فاقد اثربخشی بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که در حال حاضر در دنیا برای اثربخشی داروها بر کرونا بررسی میشود، بحث درمان این بیماری است که در جهشهای مختلفی اثربخشیها گوناگون و کمی دارد؛ بنابراین مسئله بیشتر به خود بیماری کرونا و جهشهای آن برمیگردد. دوستان ما در وزارت بهداشت، پروتکلها را به روزرسانی کردند و در حال مستندسازی هستند. خواستگاه کرونای دلتا در هند بوده است و ما منتظر مطالعات هندیها در این زمینه و اعلام نتیجه آن هستیم؛ بنابراین بیشتر مسئله به نوع بیماری برمیگردد تا نوع داروهای استفاده شده و باید از داروها و پرتکلهای تأیید شده وزرات بهداشت استفاده کرد.