به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «پیمان حصادی» افزود: امسال با تولید ۱.۴ میلیون تن چغندر پاییزه و حدود ۵.۵ میلیون تن چغندرقند بهاره در مجموع برداشت هفت میلیون تن چغندرقند برآورد میشود که انتظار میرود از این میزان تولید، نزدیک ۹۵۰ هزار تن شکر استحصال و تولید شود.
مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: همچنین امسال از تولید نیشکر، حداقل یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن شکر در کشور تولید خواهد شد.
مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه خودکفایی کشور در بحث شکر منوط به تامین نیاز زارعین است، تصریح کرد: امسال شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی برای اینکه نرخ محصولات پاییزه را سریعتر اعلام کند، قیمت چغندرقند را بر مبنای هزینههای تولید و در رقابت با محصولات دیگر اعلام نکرده است.
وی اظهارداشت: براساس مصوبه این شورا قیمت هر کیلوگرم چغندرقند یک هزار و ۴۷۵ تومان تعیین شده درحالی که قیمت واقعی این محصول با توجه به هزینههای تمام شده تولید، یک هزا رو ۸۷۵ تومان باید باشد تا کفاف هزینههای تولید را بدهد.
حصادی گفت: اگر بخواهیم قیمت سایر محصولات را در مقایسه با گندم در نظر بگیریم در طول ۲۰ سال گذشته قمیت چغندرقند ۲۳ تا ۲۵ درصد قیمت گندم بوده است.
به گفته وی، امسال شورای قیمت گذاری نرخ هرکیلوگرم گندم معمولی را ۷۵۰۰ تومان تعیین کرده است.
وی اضافه کرد: البته محدودیت قیمت چغندرقند، قیمت نهایی شکر است که به طور معمول محدودیتهایی را برای قیمت چغندرقند ایجاد میکند، اما اگر بخواهیم تولید خوب و مستمر داشته باشیم حداقلها را باید برای زارعین در نظر بگیریم تا متضرر نشوند.
مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولید برای سال زراعی جدید و افق ۱۴۰۴ بیش از ۹۵ درصد خودکفایی شکر است.
حصادی گفت: اکنون سرانه مصرف شکر در ایران بیش از ۲۷ کیلوگرم است درحالی که سرانه مصرف آن در دنیا ۲۵ کیلوگرم است که باید این موضوع توسط وزارت بهداشت مورد بررسی قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: کاهش سرانه مصرف در کشور میتواند با افزایش تولید ما را به خود اتکایی در تولید شکر برساند.
گفتنی است، طبق آمارها نیاز سالانه شکر کشور حدود ۲.۲ تا ۲.۳ میلیون تن است.
به استناد آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۴۰۰ حدود ۷۱۴ هزار تن شکر خام وارد کشور شده که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش حدود ۱۵۴ درصدی داشته است.
در سال ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۱۲۳ هزار تن شکر چغندری و حدود ۸۷۲ هزار تن شکر نیشکری، در مجموع به میزان دو میلیون و ۱۵ هزار تن در کشور تولید شد و ایران به رکورد تاریخی در تولید این محصول راهبردی دست یافت.
در سال ۱۳۹۷ حدود ۹۴۷ هزار تن شکر چغندری و حدود ۴۵۳ هزار تن شکر نیشکری، در مجموع به میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر تولید شد که این میزان تولید شکر در مقایسه با سال ۹۶ حدود ۴۳ درصد کاهش داشته است.