گروه استانها خبرگزاری دانشجو؛ هفته گذشته شاید پرماجرا ترین هفته گروه استانها نبود اما از تعیین و تکلیف شدن شرکتهایی که در بلاتکلیفی بعد از خلع ید مالکان خود هستند تا رسیدگی به وضعیت بیشناسنامههای سیستان و بحران آبی در کهکیلوی و بویر احمد را در خود جای داده بود.
مدتی پیش و درست بعد از ابلاغ حکم پر ماجرای خلع ید مالک شرکت هفت تپه، بنا شد تا که شرکت هفت تپه که همانند باقی شرکتهای خلع ید شده باید به یک شرکت مادر واگذار شود، به جای شرکت ایدرو که سابقه خوبی هم دراداره شرکت هپکو ندارد، به شرکت شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي( هفت طرح) که در اصل متعلق به بانک صادرات و ملی است واگذار شود. حالا وضعیت این شرکت متوقف بر همکاری وزرای صمت و اقتصاد است.
قصه هپکو این روزها وارد فضای پس از اعتراضات کارگری شده است. کارگران این شرکت از دغدغه حقوق و بیمه خود عبور کرده اند و اعتراضشان به این است که چرا پس از گذشت یک سال و چند ماه از واگذاری هپکو به تأمین اجتماعی و حل شدن مشکلات مالکیتی این شرکت، هنوز تولید در سالنهای کارخانه رونق نگرفته است. هپکو برای تولید نیاز به نقدینگی دارد. بدهیهای این شرکت در یک سال گذشته با بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی تهاتر شد، اما مساله نقدینگی همچنان باقی ماند.
مشكل بسياري از اين مردم براي دريافت شناسنامه اين است كه برخي از زوجين از يك سمت خارجي هستند و اين افراد جهت تامين شدن امنيت ملي و منطقه بايد از طريق آزمايش DNA ايراني بودنشان مورد اثبات قرار بگيرد. يكي ديگر از مسائلي كه باعث كند شدن فرايند شناسنامه دار كردن افراد در اين استان است، مسئله كمبود كيت آزمايش DNA است. قابل توجه است كه اين استان در سال تنها توان گرفتن ۱۰۰۰ تست را دارد که مابقی یا باید به تهران سفر کنند که عملا با توجه به شرایط اقتصادی و بعد مسافت غیر ممکن به نظر میرسد و یا باید قید شناسنامه را بزنند.
ماجرای یک ساخت و ساز در دل طبیعت بکر و دست نخورده پارک ملی دریایی نایبند که تنها مامنی است که حیوانات می توانند به آنجا پناه ببرند و تنها امید مردم برای بقای گونههای مختلف گیاهی و جانوری است که باید سازمان محیط زیست با تمام وجود از آنجا محافظت کند. باعث شده تا موج اعتراضات فعالان محیط زیستی و برخی از مردم بومی به راه افتد؛ طبیعتی که سازمان محیط زیست باید با تمام وجود از آن محافظت کند.
طبق اصل ۵۷ قانون اساسی هرگونه حرکتی که به محیط زیست صدمه بزند و آن را تخریب کند، خلاف قانون است و سوال اساسی اینجاست که چرا باید در چنین پارکی که هم منطقه ای برای استفاده عموم مردم است و هم یک زیستگاه مهم برای حیوانات و گیاهان منطقه، باید تحت تاثیر ساخت و ساز تجاری یک شرکت خصوصی قرار بگیرد؟
کهگیلویه و بویراحمد استانی است که در جنوب شرق کشور قرار دارد و سه چهارم مساحت این استان را کوه و تنها یک چهارم آن را دشتهای شش گانه تشکیل میدهد که نقش فوق العاده مهمی در کشاورزی و دامپروری و صنعت این استان محروم ایفا میکنند.
خطر بحران منابع آب ناشی کاهش شدید بارش و روشهای غلط آبیاری و برداشت بیرویه از منبع آب زیرزمینی آینده نگران کنندهای را پیش روی ما ترسیم میکند. تا آن جا که افت سطح آب زیرزمینی مشکلاتی همچون خشک شدن بعضی از چاههای آب و تمام قنوات، کاهش دبی رودخانههای بزرگ و خشک شدن رودخانههای کوچک، تنزل کیفیت آب، افزایش هزینه پمپاژ و نشست زمین را در پی داشته است.
کمبود بارش در کهگیلویه و بویراحمد باعث شده تا حجم آب ذخیره شده در پشت سدهای این استان کاهش چشمگیری پیدا کند. تنش آبی در ۶ شهر استان کهگیلویه و بویراحمد هشداری است که همواره به گوش میرسد. با کاهش سفرههای زیرزمینی و کمبود بارندگی ها، استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان نهمین استان دارای تنش آبی کشور شناخته شد که این هشداری جدی برای مسئولان استان است.