به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، آمار ابتلا به کرونا در انگلیس از تیر ماه گذشته که دولت تصمیم گرفت تا محدودیتها را کاهش دهد روند صعودی به خود گرفته است. ۲۸ تیرماه که دولت بخش عمده مقررات قرنطینه را رفع کرد، روزانه بالغ بر ۴۰ هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا میشدند. همان روز که به روز رهایی انگلیس از کرونا مشهور است نخست وزیر و دو تن از وزرای دولت به دلیل ابتلا کرونا و تماس با یکدیگر در قرنطینه بودند.
اما طبق تصمیم دولت الزام به استفاده از ماسک صورت، فاصلهگذاری اجتماعی و سایر محدودیتها برداشته و به مسئولیت شخصی افراد واگذار شد. از آن تاریخ به این سو آمار ابتلا به کرونا در محدوده ۳۰ تا ۵۰ هزار سیر میکند و آغاز مدارس هم اخیرا به این روند شدت داده است.
اما نگاهی به مدیریت دولت انگلیس در مهار کرونا، تصویر روشنتری را نسبت به ریشه وضعیت کنونی کشور ارائه میدهد. انگلیس نخستین کشور اروپایی بود که تیرماه گذشته محدودیتهای کرونایی کاهش داد و سایر کشورهای اروپایی تا حدود یک ماه بعد دست چنین اقدامی نزدند.
دانمارک اوت گذشته محدودیتها را کاهش داد و نروژ هم اخیرا دست به اقدام مشابه زده است. بسیاری از کشورها همچنان محدودیتها درباره گردهمایی افراد، ضرورت ارائه گواهی واکسن کرونا برای ورود به مکانهای عمومی، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک صورت را اعمال میکنند.
مثلا در آلمان و ایتالیا هنوز حضور تماشاچیان در ورزشگاه فوتبال با محدودیتهایی روبروست. در اسپانیا فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت ماسک صورت برای دانشآموزان بالای ۶ سال در مدارس ضروری است؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که چرا آمار بالای ابتلا به ویروسی که از طریق تماس انسانها با یکدیگر شایع میشود در انگلیس بالاست.
واکسیناسون را هم نباید از قلم انداخت. اواخر زمستان گذشته که طرح واکسیناسیون عمومی در انگلیس آغاز شد، این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی پیشرو بود. اما آمارها نشان میدهد که اکنون سرانه واکسیناسیون در کشورهایی نظیر اسپانیا، پرتغال و فرانسه بیشتر از انگلیس است.
یکی از دلایل این مساله را میتوان به واکسیناسیون نوجوانان نسبت داد. بسیاری از کشورهای اروپایی واکسیناسیون نوجوانان زیر ۱۶ سال را آغاز کرده، اما انگلیس به تازگی دست به این اقدام زده است| چراکه سازمان تنظیم مقررات داروها و محصولات بهداشتی انگلیس معتقد است که هرچند منافع بهداشتی تزریق واکسن نوجوانان نسبت به خطرات آن بیشتر است، اما مزایای آن در مقیاس اجرای یک طرح سراسری چشمگیر نیست.
در خصوص تلفات ناشی از ابتلا به کرونا، انگلیس پس از رومانی و اوکراین در مقام سوم قرار دارد. روزانه حدود یک صد نفر در انگلیس به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند. این میزان با آمار تلفات ناشی از ابتلا به آنفلوانزا چندان توفیری ندارد.
روزانه حدود ۷۰۰ بیمار کرونایی هم در انگلیس به بیمارستان مراجعه میکنند. برای بسیاری که دچار عوارض کووید طولانی میشوند، مسیر بهبودی از کرونا طولانی و طاقتفرساست. نتایج تحقیقات صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که بالغ بر ۱.۱ میلیون نفر در این کشور تا سه ماه پس از ابتلا به ویروس کرونا از مشکلات به اصطلاح «کووید طولانی» رنج میبرند. از این افراد ۶۷۴ نفر از عوارضی رنج میبرند که زندگی روزمره آنها را مختل کرده و توان فعالیتهای روزانه ۱۹۶ هزار نفر نیز محدود شده است.
بسیاری از بیماران مبتلا به کووید طولانی از عوارضی مانند سرگیجه، خستگی، تپش قلب، بی حسی و یا ضعف حافظه شکایت میکنند. برخی هم از یادآوری یا ادای کلمات شکایت میکنند. هنوز توصیف یکسانی از این عوارض وجود ندارد و مسائل زیادی مربوط به آن هست که ناشناخته مانده است.
تجربه نشان داده که اوضاع کرونا با شیوع سویههای جدید این ویروس متغیر است. سویه الفا در انگلیس با سرعت بیشتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی شایع شد، اما در خصوص سویه دلتا درست عکس این اتفاق رخ داد.
پروفسور نیل فرگوسن یکی از مشاوران ارشد پزشکی دولت میگوید که نسبت به آینده اوضاع کرونا در کشور نگران است. او در نشست کمیته پارلمانی امور بهداشت انگلیس هشدار داد که شیوع موج جدید کرونا در فصل زمستان بعید نیست.
این در حالیست که ویروسهای تنفسی شایع و کشنده مانند آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی (آراسوی) در نبود پروتکلهای بهداشتی یک تهدید جدی در زمستان انگلیس بشمار میروند. گزارشها حاکیست که ویروس آراسوی با سرعت زیادی در حال شیوع است و این درحالیست که زمستان در ابتدای راه است. کارشناسان میگویند که شاید تا بحرانی شدن اوضاع فرصت زیادی نباشد.