به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تودیع حسین سلیمی، رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی و معارفه عبدالله معتمدی، سرپرست جدید این دانشگاه که در سالن همایشهای دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: خداوند را شاکریم که شاهد بروز دانشگاههایی هستیم که هم از حیث منابع انسانی و هم از حیث منابع فکری پیشرفتهای قابل توجهی داشته اند.
وی با بیان اینکه باید روسای جدید با روسای قبلی تا حد امکان ارتباط داشته باشند، اظهار کرد: باید سعی کنیم همدیگر را دوست داشته باشیم متاسفانه یکی از بلاهایی که جان جامعه دانشگاهی با آن درگیر است بحث حسد است که ما باید از آن دوری کنیم.
وی ادامه داد: دانشگاه علامه این پتانسیل را دارد که دست باقی دانشکدهها در دانشگاههای دیگر را بگیرد بنده تمام تلاشم را میکنم تا طرحهای بین دانشگاهی رونق پیدا کنند به طوری که دانشگاهها با تعامل یکدیگر موجب رشد شوند.
زلفی گل با اشاره به اینکه دانشگاه علامه در علوم انسانی مرجعیت دارد و میتواند در همین حوزه ارتقا یابد، اظهار کرد: انتظار ما این است که دانشگاه علامه تمامی ساختمانهایی که در سطح شهر دارد را تهاتر کند. هویت شهر تهران باید بر مبنای علم و فناوری باشد و ما از این شرایط به نفع دانشگاهها استفاده میکنیم.
وزیر علوم گفت: از تمام سلایق در شوراها استفاده کنید اگر این شرایط ایجاد شود توفیق حاصل خواهد شد. مدیریتها جابه جا میشوند، اما اهداف نباید جابه جا شود باید برای علوم انسانی برنامه داشت.
وی گفت: یکی از کارهایی که هر استاد باید سرلوحه قرار دهد این است که به جامعه نیروی کارآمد تحویل دهد به همین منظور بحث نخبه پروری باید جزو برنامههای ما باشد.
زلفی گل اظهار کرد: از دانشگاه علامه انتظار داریم تا پروژههای کلان را در کشور ایجاد کند یکی از این پروژهها بحث اشتغال است که دانشگاه علامه باید تلاش کند آن را به یک مطالبه عمومی تبدیل کند.
وی افزود: دانشگاه دو وظیفه اصلی دارد یکی اینکه به مرجعیت علمی برسد و دیگر آنکه در جهت رفع نیازهای جامعه حرکت کند ما باید تلاش کنیم بحث اشتغال را به پروژه ملی تبدیل کنیم تا جوانان به خارج از کشور مهاجرت نکنند خروج نخبگان برای ما بسیار سنگین است.
وی با بیان اینکه دانشگاهیان باید کمک کنند تا مدیران در جهت تحقیقات کاربردی حرکت کنند، اظهار کرد: دانشگاه مغز جامعه است انجمنهای علمی باید هر یک از یک تا ۱۰ پروژه علمی را مشخص کنند و برای ما ارسال کنند تا ما با رایزنی به آنها بودجه اختصاص دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بحث پویش، پایش و پالایش فرهنگی باید سرلوحه ما باشد و فرهنگ جدید ایجاد شود تا نسل پاسخگو در جامعه رشد یابد. ما از دانشگاه علامه انتظار داریم تا بحث فرهنگ دانشگاه و فرهنگ عمومی اصلاح شود.