عرفان شاکری عضو اتاق بازرگانی ایران، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: حوزه دارو یکی از حوزههای استراتژیکی است که همواره مثل سایر موارد با مافیای خاص خود درگیر است.
وی اضافه کرد: دارو مبحثی است که به طور مستقیم با جان مردم سر و کار داشته و حساسیتهای خاص خود را دارد و متاسفانه شاهد اتفاقات ناخوشایندی در این خصوص به ویژه در حوزه واردات مواد اولیه داروهای مختلف رخ میدهد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: سیستم تخصیص ارز به واردات دارو و مواد اولیه آن نظم خاصی را در حال حاضر دنبال نمیکند و برخی از وارد کنندگان طی سالهای گذشته با بانک مرکزی مشکلات زیادی داشتند.
شاکری یادآور شد: نحوه تخصیص ارز به واردات برخی از داروها و مواد اولیه آنها صحیح نیست و بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت برای اختصاص ارز دولتی به آن موارد اختلاف نظر فاحشی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث تامین ارز مورد نیاز دارو و مواد اولیه وارداتی داروها در یک سری از موارد اولویت بندی انجام میشود و در برخی موارد به دلیل عدم برگزاری جلسات کمیته تخصیص ارز وزارت بهداشت به طور منظم، اولویتهای تعیین شده به درستی اجرا نمیشود.
عضو اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: رفتار وزارت بهداشت در حوزه تخصیص ارز دولتی مورد نیاز با وارد کنندگان دارو و مواد اولیه داروهای مختلف سلیقهای، بدون برنامه ریزی و بدون هماهنگی های لازم است.
شاکری یادآور شد: در برخی از مواقع سازمان غذا و دارو، بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور هیچ گونه هماهنگی و برنامه ریزی مشترکی برای نحوه درست واردات دارو و مواد اولیه مورد نیاز با یکدیگر ندارند.
وی تصریح کرد: بسیاری از شرکتها ارز دولتی را برای واردات دارو دریافت میکنند اما گزارش دقیقی از نحوه خرجکرد ارز دریافتی ارائه نمیدهند و در این مواقع برخورد یکسانی با تخلفات صورت نمیگیرد.
این عضو اتاق بازرگانی افزود: در حال حاضر بیشترین بخش ارز دولتی در حوزه دارو به بخش خصوصی واگذار میشود و بخش دولتی سهام بیشتری در عرضه تولیدات داخلی داروهای مختلف دارد و سهم بیشتری از بازار دارد.
شاکری یادآور شد: کارشناسان مختلفی در سازمان غذا و دارو حضور دارند که باید بیشتر و دقیق تر موضوع نحوه تخصیص ارز دولتی به دارو را ارائه بدهند.