کد خبر:۹۷۰۷۰۰
گزارش روز |

تصمیم چالش‌برانگیز و پیچیده بازگشایی دانشگاه‌ها / سیل نگرانی‌ها از دانشجویان خوابگاهی تا احیای تشکل‌های دانشجویی

این روز‌ها با مطرح شدن جدی‌تر بازگشایی دانشگاه‌ها و لزوم برنامه‌ریزی برای حضور دانشجویان، نگرانی‌های زیادی پیرامون این مسئله از سمت دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی وجود دارد که نظرات متفاوتی برای بازگشایی دانشگاه‌ها وجود دارد.

تصمیم چالش‌برانگیز و پیچیده بازگشایی دانشگاه‌ها؛ سیل نگرانی‌ها از دانشجویان خوابگاهی تا احیای تشکل‌های دانشجویی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالفضل لطفی؛ تقریباً حدود دو سال از آن اسفندماهی که همه دانشجویان و دانشگاه‌ها تعطیل شدند و قرار بود به مدت صرفاً یک هفته این تعطیلی ادامه داشته باشد، گذشت و حال زمزمه‌های پایان یافتن این تعطیلات طولانی به گوش می‌رسد.

 

بعد از مدت‌ زمان طولانی و بحث‌های مختلف دانشجویی و کارشناسی پیرامون بازگشایی دانشگاه‌ها در شرایطی که ویروس کرونا همچنان در حال جولان دادن است، بالاخره تصمیمی از سوی دولت سیزدهم پیرامون بازگشایی دانشگاه‌ها اعلام شد. از شهریور‌ماه امسال بود که روند واکسیناسیون دانشجویان شروع و تا به امروز تقریباً بیشتر دانشجویان در همه مقاطع واکسینه شدند و همین شرایط و همچنین کاهش مبتلایان و فوتی‌های روزانه، باعث شد که ستاد ملی کرونا با بازگشایی اولیه دانشگاه‌ها موافقت کند.

 

اما باید گفت که مسئله بازگشایی دانشگاه‌ها، آن هم بعد از این مدت طولانی و با تمام بارهای روانی و نگرانی‌های زیادی که پیرامون ویروس کرونا وجود دارد، مسئله ساده و زودگذری نیست. شاید بازگشایی مدارس نیز از همین جنس باشد و نگرانی‌های خاص خود را دارد؛ اما بازگشایی دانشگاه‌ها مستلزم حضور دانشجویان از شهرهای مختلف کشور است و اسکان دادن و مدیریت این جمعیت در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها مسئله قابل تأمل و مهمی است. مسئله‌ای که در طی مدت اخیر به کرات در فضای مجازی و توسط دانشجویان مطرح و نقطه نظرات متفاوتی پیرامون آن وجود دارد.

 

در این بین مسئله دیگری که وجود داشته و دارد، بحث فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی در طی این دو سال و لزوم حضوری شدن دانشگاه‌ها برای احیای دوباره آنان است. تشکل‌های دانشجویی البته که در این دو سال و تعطیلی دانشگاه‌ها، از پای ننشستند و فعالیت‌های خود را به شیوه دیگر ادامه دادند؛ اما لزوم حضور در دانشگاه و فعالیت‌ها و کارها و ارتباط مستقیم با دانشجویان دیگر، امری ضروری است.

 

پیرامون مسئله پیچیده دانشگاه‌ها در دوران کرونا و لزوم بازگشایی یا عدم بازگشایی دانشگاه‌ها و نگرانی‌هایی که پیرامون این موضوع و همچنین فعالیت تشکل‌های دانشجویی وجود دارد، به گفتگو با سه نفر از فعالین تشکل‌های دانشجویی پرداختیم. محمد حسین کاظمی، دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، الهه سادات قاسمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) و حمیدرضا قائم پناه، معاونت گفتمان سازی و مطالبه‌گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان به گفتگو در این مورد پرداختند.

 

محمد حسین کاظمی، دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان:

تصمیم چالش‌برانگیز و پیچیده بازگشایی دانشگاه‌ها؛ سیل نگرانی‌ها از دانشجویان خوابگاهی تا احیای تشکل‌های دانشجویی

دولت دوازدهم در حالی به پایان رسید که کرونا در پیک پنجم خود به سر می‌برد و آمار ابتلاها و فوتی‌ها هر روز در حال افزایش بود و قول‌هایی که برای واکسیناسیون داده شده بود، چه از سوی وزارت بهداشت و چه نهادهای دیگیر همه نقض شده بود و ناهماهنگی‌های زیادی وجود دارد. اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و حتی با وجود عدم بالا آمدم کابینه، اخبار واکسیناسیون اخبار مثبتی بود و با روی کار آمدن وزرات بهداشت جدید بحث واکسیناسیون با شدت بیشتری سرعت گرفت و تا به امروز نزدیک به ۷۰ میلیون دوز واکسن تزریق شد. این‌ها نشان می‌دهد که دولت آقای رئیسی چه در بحث مدیریت کرونا و چه واکسیناسیون عملکرد مثبتی را داشته است. در دولت دوازدهم در مدیریت کرونا تناقض‌های زیادی وجود داشت و اعتماد عمومی نیز از بین رفته بود اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم امید تازه‌ای شکل گرفت. برای مدیریت کرونا و واکسیناسیون نیاز به همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌ها هستیم و این چیزی بود که در دولت دوازدهم وجود نداشت.

 

لزوم بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها

مسئله بازگشایی دانشگاه‌ها را بهتر است از دو جنبه مدارس و دانشگاه‌ها بررسی کنیم. حضور دانش آموزان در مدارس به خودی خود باعث می‌شد که رشدهای زیادی برای آنان اتفاق بیفتد گه خب این فرصت در دوران کرونا از بین رفت. در این دوران دانش‌آموزان خیلی سریع به فضای مجازی ورود پیدا کردند و دیگر آن روحیه تیمی در موقع حضوری در مدارس، دیگر وجود نداشت. در حال حاضر باید با اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی مدارس کم کم باز شود و این امری ضروری است. در مسئله حضور دانشجویان در دانشگاه نیز به جهت دروس عملی و بازدهی آموزش حضوری، امر بازگشایی ضروری است. اما در این میان و مسئله مهم دانشجویان بومی و خوابگاهی هستند که باید برای حضور آنان برنامه‌ریزی جدی شود. می‌توان برای دانشجویان کارشناسی به صورت نیمه حضوری و دانشجویان ارشد و دکتری به صورت حضوری دانشگاه‌ها باز شود.

 

برای تشکل‌های دانشجویی، بازگشایی دانشگاه‌ها امری ضروری است

اگر با زاویه نگاه دیگری به بازگشایی دانشگاه‌ها نگاه شود، برای تشکل‌های دانشجویی، بازگشایی دانشگاه‌ها امری ضروری است. تشکل‌های دانشگاهی با سه ورودی سال‌های اخیر زیاد آشنا نشدند و ارتباط با دانشجویان جدید را از دست دادند و بیشتر با دانشجویان سال بالاتر فعالیت‌ها جلو می‌رفت. برنامه‌ها و فعالیت‌های حضوری در طی دو سال اخیر تعطیل شد و خب همه به سمت فعالیت‌های مجازی روی آوردند و خب برخی کارها در فضای مجازی قابل انجام نیست. با توجه به این فضا و آشنایی دانشجویان جدید با تشکل‌های دانشجویی و لزوم فعالیت‌های حضوری در دانشگاه‌ها، باید دانشگاه‌ها هرچه زودتر باز شوند.

 

بازگشایی دانشگاه‌ها باعث می‌شود که یک نفس و خون تازه‌ای در تشکل‌های دانشگاهی دمیده شود. اما اگر روند فعلی ادامه داشته باشد، این فعالیت غیرحضوری باعث آسیب‌های فراوانی برای تشکل‌های دانشگاهی در آینده خواهد بود و ممکن است انقطاع نسل برای تشکل‌های دانشجویی صورت گیرد. بنابراین باید هرچه زودتر برنامه‌ریزی برای بازگشایی دانشگاه‌ها صورت گیرد.

 

الهه سادات قاسمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)

روند واکسیناسیون در دولت سیزدهم تسریع یافته و درصد بیشتری از مردم واکسینه شدند که علت‌های گوناگون ورود مستقیم رییس جمهور و یا قرارداد ۲۵ ساله با چین و... را برای این افزایش سرعت مطرح می‌کنند؛ اما از جهت مدیریت کرونا هنوز به جایگاه مطلوبی نرسیده‌ایم و این مشکل از دو جا نشأت می‌گیرد و آن مردم و مسئولین است. خود ما مردم باید به درک درستی از شرایط برسیم و موقعیت سنجی مناسبی داشته و به پروتکل‌ها مقید باشیم؛ درجایگاهی که کادر درمان ما انواع فشارهای روحی ‌و جسمی را تحمل می‌کنند، سفرها و برنامه‌های تفریحی پرریسک که به شدت به گسترش و پراکندگی کرونا کمک می‌کنند، جایگاهی ندارند. ما مردم باید دانش و آگاهی‌مان را نسبت به جنبه‌های مختلف زندگی کرونایی افزایش بدهیم تا عدم اگاهی ما که در رفتار ما نمود پیدا می‌کند به خودمان و جامعه اطراف‌مان آسیب نزند. ما باید این سبک جدید از زندگی، یعنی زندگی همراه با کرونا را بپذیریم و با آن همراه شویم.

 

لزوم پایبندی به پروتکل‌ها از سمت مردم و مسئولین

از طرفی مسئولین هم باید سنجیده‌تر و متقن‌تر رفتار کنند. متاسفانه در بحث‌های نظارتی و تدابیری که باید برای قرنطینه شهرها و هم چنین افراد کرونایی اتخاذ شود، عملکرد مناسبی دیده نشده است. یک فرد مبتلا به کرونا باید تحت نظارت باشد تا با تردد از شهری به شهر دیگر، حضور در مکان‌های شلوغ مثل مراکز خرید و ... عاملی برای انتقال کرونا نباشد و همه این‌ها نیازمند یک سازوکار هوشمند و دقیق جهت رصد افراد هست که لازم هست مسئولین با جدیت بیشتری موضوع قرنطینه هوشمند را که اتفاقا وزیر بهداشت در دولت آقای رئیسی، وعده هایی درهمین باب داده‌اند، پیگیری کنند و کشورهایی هستند که در این زمینه عملکردهای خوبی داشتند و می‌توان از تجارب آن‌ها استفاده کرد.

 

مورد بعدی که مسئولین باید نسبت به آن حساس باشند، مطرح نکردن مسائل بی‌پایه و اساس و نسنجیده هست. اینکه وعده‌هایی در موضوعات مختلف مثل میزان تولید واکسن و واکسیناسیون، بازگشایی ها و... داده می‌شود و بعد به مرحله عمل نمی‌رسند، بشدت اعتماد مردم نسبت به عملکرد را کاهش می‌دهد و اثرات مخربی دارد.

 

بازگشایی دانشگاه‌ها و مدارس امری لازم ولی پیچیده است و به علت همین پیچیدگی به جای پیگیری و حل مسئله، مسئولین رویکرد حذف و فرار از مسئله را پیش گرفته‌اند. بر هیچ کسی پوشیده نیست که آموزش مجازی چه ضرابت سنگین علمی، فرهنگی و اجتماعی به قشر آینده‌ساز و موثر کشور، دانشجویان و دانش‌آموزان، زده است.

 

دانشگاه‌ها در قبال کلاس‌های عملی رویکرد فرار از مسئله را در پیش گرفتند

بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها به دلیل مسائلی مثل حضور دانشجویان درخوابگاه‌ها ، افزایش استفاده از وسایل نقلیه عمومی جهت رفت و آمد دانشجویان، تفاوت شرایط دانشگاه‌های استان‌های مختلف و....در اکثر کشورها به یک مسئله پرحاشیه تبدیل شده و نیازمند یک برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری سنجیده است تا نه دانشجویان بلاتکلیف بمانند و نه به شیوع بیشتر ویروس کرونا دامن زده شود. کشورها سیاست‌های مختلفی در این زمینه داشتند. عده‌ای همچنان مجازی، عده‌ای حضوری و عده‌ای هم ترکیبی هستند، برای بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها بعد از تقریبا دو سال رویکرد ترکیبی از همه منطقی‌تر و کم‌ریسک‌تر هست و درابتدای مسیر باید دانشگاه‌ها با حضور دانشجویان بومی و محدود به کلاس‌های عملی و آزمایشگاهی شروع به کار کنند.

 

البته موضوع حضوری شدن واحدهای عملی تا به حال خیلی مطرح شده است؛ اما اکثر دانشگاه‌ها مجددا رویکرد فرار از مسئله را پیش گرفته‌اند و سختی این کار رو به عهده نگرفته‌اند و چشمشان را بر روی ناکارآمدی کلاس‌های مجازی واحد‌های عملی بسته اند. الان لازم است یک شرایط الزام آوری وجود داشته باشد تا هر دانشگاه متعهد بشود که بستر و شرایط را برای بازگشایی دانشگاه‌ها و گروه‌بندی دانشجویان جهت حضور در دانشگاه برای واحدهای عملی آماده‌ نماید. امیدواریم « =ستاد اجرایی از سرگیری بازگشایی دانشگاه‌ها» که در سازمان امور دانشجویان تشکیل شده است، عملکرد خوبی داشته باشند و شرایط بهتری را برای دانشجویان رقم بزنند.

 

چالش‌های تشکل‌های دانشجویی

تشکل‌های دانشجویی هم در دوران کرونایی، تجربه‌های متفاوت و بعضا مفیدی را کسب کردند، شرایطی که آن‌ها را مجبور کرد متفاوت‌تر از گذشته فکر و برنامه‌ریزی کنند ولی سختی‌ها و مشکلاتی هم وجود دارد که در این شرایط تنها می‌توان آن‌ها را پذیرفت و مسلما حضوری شدن دانشگاه‌ها خیلی مطلوب‌تر هست. چرا که فعالین دانشجویی به بوم اصلی خود، دانشگاه برمیگردند و با فراغ بال و دسترسی بیشتری می‌توانند فعالیت‌هایشان را پیش ببرند. دانشگاه‌ها باید از ظرفیت و نظرات تشکل‌ها و فعالین دانشجویی برای آماده‌سازی بسترهای لازم جهت حضوری شدن دانشگاه‌ها استفاده کنند و از آن‌ها جهت گذر از این شرایط کمک بگیرند.

 

در صورت بازگشایی دانشگاه‌ها، تشکل‌ها هم با چالش‌هایی روبه‌رو خواهند شد و باید برای شرایط مختلف آماده بود اما به طور کلی نباید تجارب این بازه حدودا دوساله نادیده و تنها محدود به همین شرایط درنظر گرفته شوند. بلکه باید این تجارب ثبت بشوند و در ادامه مسیر و فعالیت تشکل‌ها استفاده بشوند. شرایط مجازی و بیماری کرونا نه تنها به تشکل‌ها بلکه به قشر عظیمی از جامعه و فعالین اهمیت رسانه را گوشزد کرد و همگی مجبور شدیم برای بودن و ماندن با فضای رسانه همراه‌تر بشویم و توانایی‌ها و مهارت‌های لازم را برای این همراهی کسب کنیم. در صورت حضوری شدن دانشگاه‌ها تشکل‌ها باید ترکیبی از شرایط حضوری و مجازی را پیش ببرند و تمام تلاش‌شان را برای احیای پویایی و حضور فعال دانشجویان در فضای دانشگاه به کار گیرند.

 

حمیدرضا قائم پناه، معاون گفتمان سازی و مطالبه گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان

تصمیم چالش‌برانگیز و پیچیده بازگشایی دانشگاه‌ها؛ سیل نگرانی‌ها از دانشجویان خوابگاهی تا احیای تشکل‌های دانشجویی

بنظرم در دولت تدبیر و امید هیچ اراده و انگیزه‌ای برای انجام واکسیناسیون مردم در مقابل ویروس کرونا وجود نداشت و الحمدالله روند مدیریت واکسن از ابتدای دولت سیزدهم با جدیت بیشتری دنبال شد. در باب مدیریت مسئله کرونا، آنچه که در دولت تدبیر امید برای این مهم در حال انجام بود، صرفا ضریب رسانه‌ای بیش از حد به این جریان بود که خب آسیب‌هایی را به دنبال داشت از جمله اینکه مسئله آموزش به شدت مورد ضربه قرار گرفت. اگرچه زحمات همه عزیزان و مسئولین دغدغه مند، معلمین و کادر درمان را نباید فراموش کرد.

 

بر اساس تجربه بنده در دوران دانشجویی و همچنین تجربه یک سال تدریس و تحصیل در شرایط کرونایی، با بازگشایی دانشگاه‌ها موافق هستم منتها شاید این بازگشایی عیناً همچون سال‌های قبل از کرونا نباشد که لذا باید با تدابیر و مدل‌های جدید و متناسب با شرایط موجود باشد.

 

انفعال تقریبی تشکل‌های دانشجویی در دوران کرونا

عملا با شیوع ویروس کرونا، شاهد انفعال تشکل‌های دانشجویی جز تعدادی از آ‌ن‌ها بودیم در حالی که تشکل‌ها‌ی دانشجویی باید به تناسب شرایطی که پیش آمد، تصمیمات و برنامه‌های خود را دنبال می‌کردند اما متاسفانه شاهد یک انفعال بودیم که خب برخی دلایل نیز بی تاثیر نبود، ما یک فرصت خوب انتخابات ریاست جمهوری را داشتیم اما هیچ خبری از تشکل‌های دانشجویی جز تعدادی نبودیم. لذا بنظر بنده شاید با بازگشایی و حضوری شدن روند دانشگاه‌ها، فعالیت‌های تشکل‌ها نیز به حالت قبلی خود از منظر فعالیت و پویایی برگردد.

 

یک تشکل دانشجویی باید خود را در میدان ببیند و با توجه به شرایطی که پیش می‌آید، عملیات متناسب با آن را طراحی و اجرایی کند. از نمونه موفق این اتفاق میتوان به جهاد تربیتی دانشجویان بسیجی دانشگاه‌ فرهنگیان اشاره کرد که در ایام کرونا هم با جدیت دنبال شد و هم به کمک روند آموزش دانش آموزانی که دسترس به آموزش مجازی نداشتند، آمد و این ایده از دل خود این دانشجویان بسیجی جوشید و اجرا شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
محیط و اتاق های دربسته خوابگاه ها و کلاس ها در فصل سرد و جابجایی دانشجویان با اتوبوس بین شهرها، یعنی انتقال کرونا به تمامی دانشجویان. در محیط سلف سرویس هم همه مجبور به درآوردن ماسک برای غذا خوردن هستند. سوال این است که در یک شهر غزیب چه کس میتواند از یک دانشجوی بیمار پرستاری کند، اورا به بیمارستان ببرد و برایش غذای مناسب و دمنوش گیاهی برای بیماری درست کند. از طرفی آیا محیط برای قرنطینه در خوابگاه وجود دارد؟ آیا میتوان یک دانشجوی بیمار را مجبور به بازگشت به خانه با وسایل حمل و نقل عمومی کرد؟
از طرفی با توجه به افزایش شدید هزینه اجاره منزل و مواد غذایی، امکان اجاره خانه و تهیه غذا به صورت شخصی نیز برای اکثریت دانشجویان وجود ندارد.
از کادر درمان میتوانید در مورد افرادی که با وجود زدن دو دوز واکسن به کرونای شدید مبتلا شده اند و البته با مراقبت بهبود یافته اند، تحقیق کنید.
از مسئولین محترم تقاضا داریم این مسائل را در بازگشایی دانشگاه ها مد نظر داشته باشند.
39
12
ناشناس
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۰
سلام من هیچ نظری نمیدم ولی آیا میتونین جواب فرد مسن یا حتی جوونی که براثر ابتلا دانشجو به کرونا و انتقال اون به خونوادش جونش از دست داده بدین دانشگاه رو باز کنید . لطفا سریع تصمیم نگیرید با آموزش مجازی هم میشه پیشرفت کرد مطمئنم اگه آموزش حضوری هم بشه همش استرسه ممنون میشم اگه به حرفای ما دانشجویان هم توجه کنید . ممنون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۳
متاسفانه وزارت علوم اصرار به بازگشایی حضوری کلاسها دارد، در حالی که واکسیناسیون دانشجویان از اواسط شهریور شروع شده و بسیاری از افراد از واکسن آسترازنکا استفاده کرده اند و دوز دوم این واکسن سه ماه بعد، یعنی اواسط آذر است و از طرفی ایمنی هم دو هفته بعد، یعنی اواخر آذر ایجاد میشود. از طرفی طبق گزارش های رسمی وزارت بهداشت، برخی از افراد با وجود تزریق دو دوز از واکسن از خانواده سینوفارم هم فوت کرده اند. بنده شخصا افراد مختلفی را میشناسم، منجمله یکی از خبرنگاران استان خراسان. با توجه به عدم ایجاد ایمنی کافی توسط واکسن های خانواده سینوفارم و از طرفی در راه بودن کرونای لامبدا این کار جان بسیاری از افراد را به خطر می اندازد. طبق گزارش پرو، سینوفارم 90 درصد خطر مرگ در برابر کرونای لامبدا را کاهش میدهد در حالی که بدون واکسن هم انسان 80 درصد امینی در برابر کرونای لامبدا دارد. همچنین به دلیل سرد شدن هوا، امکان سرماخوردگی و در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی وجود دارد که خود باعث کاهش اثر واکسن میشود. چه خوب است اگر این نیمسال فقط امتحانات حضوری شود.
54
17
ناشناس
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۹
ازاونجا که امتحانات تو سردترین روزهای سال برگزارمیشه وبرگزاریش حداقل دوهفته زمان میبره بازم بازشدن خوابگاها امری ضروریه و کل خطراتی که شما گفتین توهمین چندروز گریبان دانشجویان رومیگیره .
پس بازم اصلا خوب نیست که فقط امتحانات حضوری شوندو وزارت علوم بهتره که تاقبل ازسال جدید وگرم شدن هوا کلا بیخیال بازشدن دانشگاها شوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۳
باتوجه به اینکه آمار اکثر کلاس هامون زیر 30 نفر بود و تقریبا 1سوم بومی بودن. مشکلی نیست آموزش حضوری چرا چون خروجی مجازی خوب نیست.
مشکلات سلف با بیرون بر شدن حل میشه!
مشکلات کلاس ها هم که خداروشکر فضا بزرگه و تهویه داریم.
حمل و نقل که الان خيلي هامون سرکاریم و رفت آمد داریم اگر پروتکل اجرا بشه مشکلی نیست فقط باید ترم هایی که افتادن رو خوابگاه ندن و مجازی کنن که فضا محدود نشه!
20
40
ناشناس
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۰
واقعا قبل از حرف زدن فکر کنید......چقدر راحت همه ی مسائل رو حل کردید......تکلیف دانشجویان غیربومی چطور میشود! فقط بفکر خودتان نباشید دوست عزیز.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۲
من کارشناسی ارشد هستم و غیر بومی لطفا قبل از حرف زدن بیشتر تحقیق کنید مهم سلامت افراد هست که در خطر هست کلاسها نباید فعلا اصلا حضوری بشه
33
13
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۸
با حضوری شدن کلاسهای دانشجویان وزارت علوم و وزارت بهداشت، در ترم پاییز، بخاطر مشکلاتی که اکثر دوستان میدونن، شدیدا مخالفیم...انشاء االه ترم بهمن رو حضوری کنید.... الان زمان مناسبی نیست چون پیک ششم در راه است. لطفا بفکر دانشجویان شهرستانی و خوابگاهی و رفت و آمد هم باشید. سرعت انتشار این ویروس بسیار بالاس. تعجب میکنم بعضی ها مشتاق کلاس های حضوری هستند. لطفا احمق نباشیم!مجازی هم میتوان درس خواند.
16
5
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰
ایناییک من میبینم فقط یچیزی برا‌شون مهمه اونم تصمیمی که میخوان حتما عملی بشه..موندم تو این اصرار!!!! این ترم بیخیال شو کلا برادر،خودت بزار جا ما
16
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۵
بنده با بازگشایی دانشگاه ها تا پایان نابودی ویروس کرونا موافق نیستم... چون باعث شدت گرفتن ویروس و چرخه آن در جامعه میگردد..‌.
15
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۴
سلام .لطفا به نظرات ما هم احترام بذارید .
اگه دانشگاه ها حضوری بشه تکلیف ما خوابگاهی ها چی میشه ؟؟؟؟؟ما باید کجا بمونیم؟؟؟؟همینجوری هم تو اون اتاق های بو‌گندو مریض می‌شدیم الان با این وضع چیکار کنیم ؟؟؟؟
8
3
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶
لطفا بفکر دانشجویان شهرستانی خوابگاهی هم باشید جون بچه‌های ما رو بخطر نیندازید این ترم هم غیر حضوری باشه ببینیم ترم بعد چه میشه واکسن تاثیر میزاره یا نه بومی‌ها تنها به خودشون فکر نکنن
7
3
م.ه
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۸
هر دانشجویی در دانشگاه شهر خود در رشته تحصیلی مهمان بشه که مشکل خوابگاه وتردد رانداشته باشه وزارت علوم این امکان برای دانشجویان فراهم کنه
4
4
هانی
۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۳
این کار شدنی نیست چون بعضی شهرها تمامی رشته هارو نداره که..
حدیث
United States of America
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۲
بنده با بازگشایی موافق هستم چرا چون همه الان دارن فعالیت هاتون رو انجام میدم اما دانشجو ها دارن بی سواد بار میان و اکثرا فقط با تقلب دارن پاس میکنن و از این شرایط چرا ناراضی باشن؟!
دوستان یه جوری میگن کرونا پخش میشه انگار تو آپارتمان زندگی نمی‌کنند انگار خودشون و همه ی خونوادشونو این دو سال رو همش توی خونه نشستن و جایی نرفتن
سفرها برقراره مراسمات برقراره کافه ها و رستوران ها برقراره فقط دانشگاهه که مشکل سازه!!!
5
9
ا.س
۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۹
من باشما کاملا موافقم چطور برا بازرا رفتنو سفر رفتن و مهمونی و سرکار رفتن که همش فضای عمومیه میشکلی ایجاد نمیشه تو هتل موندن و اینا مشکلی نیس ولی دانشگاه مشکله باز شدنش؟دانشگاه باز شه موج ششم کرونا میاد باز نشه نمیاد؟تو رو خدا یکم فکر کنید با این شرایط هممون روانی میشیم ۲۴ساعت تو گوشی درس بخون بااین شرایط سختی ک استادا بااین روال مجازی گذاشتن واقعا درس خوندن بی نهایت سخت شده باید دانشگاها هر چه زودتر باز بشه تا کشور برگرده به روال قبلش اونایی ک منتظرن کرونا تموم بشه تموم شدنی نیست
مگ بیماریهایی مثل وبا و آنفولانزا تموم شد؟نشد فقط میشه کنترل کرد راجب کرونا هم همینه فقط ی سری پروتکل هارو باید رعایت کنیم که اونم مشکلی نیست پی در نتیجه دانشگاها باید باز بشه
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۴
باید این ترم کامل مجاری باشه
از ترم بهمن ماه شرایط رو مهیا کنن که دانشگاه ها حضوری بشه
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار