حجت الاسلام حسینی امام جمعه شهرستان طالقان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو در مورد حکم تخریب ساخت و سازهای خانه هایی که گفته می شود فاقد مجوز هستند گفت: نکاتی در این زمینه وجود دارد. نکته اول اینکه در نوع بافتی که برای این شهرستان در نظر گرفتند آذر ماه را مبنا قرار دادند در حالی که رفت و آمد در طالقان فصلی است و ییلاقی و قشلاقی است. نکته دوم، اینکه گفته می شود ساخت و سازها تخلف بوده است، آمار نشان می دهد که اولا کم جرم ترین مردم به نسبت شهرستان های دیگر در کشور، در طالقان هستند، اما اینها چه کار کردند که مردم را به سوی تخلف و ساخت 70 درصدی غیرمجاز سوق داده اند؟ نکته سوم اینکه حالا که دادگاه می گوید ساخت و سازها تخلف است و می بایست خراب شود. باید گفت این احداث خانه ها با چراغ سبز مسئولان بوده است. دهیاری ها و شوراها خودشان پیمان کار هستند. اصلا به کسی اجازه نمی دهند پیمانکاری ساختمان ها را به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه خیلی از مردم اعلام می کنند موقع ساخت فیش واریزی و پرداخت مبلغ برای ساخت دارند گفت: بله. آن وقتی که از مردم بابت مجوز ساخت پول گرفته اند بلد بودند چه کار کنند. پول را گرفته اند اما روی فیش ننوشتند برای «جواز ساخت». هیچ عنوانی ذکر نکرده اند. برای همین امروز هم در مقابل آن فیش مسئولیتی به عهده نمی گیرند.
دادگاه می گوید به من چه؟ شهرداری غلط کرده مجوز داده
حسینی با اشاره به اینکه همه این تخلفات زیر نظر شورا و دهیاری و بخشدار صورت گرفته است گفت: این در حالی است که الان که وقت محاکمه است فشار را بر مردم گذاشتند. مگر آن زمان قاضی و دادگاه نبود؟ چرا همیشه مردم باید تاوان پس بدهند؟ جالب اینجاست که بعضی مردم جواز ساخت دارند و به آنها پایان کار داده اند. به دادگاه می گویی چرا مردم باید فشار تحمل کنند؟ می گوید به من چه؟ شهرداری غلط کرده که مجوز داده. بروند خِر شهرداری را بگیرند. اما مردم از کجا باید بدانند؟ چرا باید بی مسئولیتی و نفهمی مسئولان را مردم به دوش بکشند؟ اگر قانون غلط است باید قانون درست شود.
نماینده طالقان هم مخالف تخریب هاست
وی در مورد موضع نماینده طالقان در مجلس هم گفت: بله او هم مخالف تخریب هاست و در حال دفاع از مردم است. اگر قانون اشتباه است قانون را درست کنید. ما هم موافق اجرای قانونیم اما باید تمام شئون و حلقه های قانونی اجرا شود نه اینکه یک دستگاه اجرا کند آن یکی نه.
امام جمعه طالقان افزود: آقای رئیسی در زمان تصدی قوه قضائیه گفت اولویت تخریب خانه ها با متمکنین و اشراف هاست اما الان می بینیم که خانه 40 متری را خراب کردند، حکم تخرب خانه ای آمده که پیرمرد 85 ساله زندگی می کند. نارضایتی وسیعی در طالقان به وجود آمده است و مردم نسبت به نظام و قانون و مسئولان بسیار بدبین شده اند. مردم به مسئولان و قاضی می گویند من مجوز ساخت دارم اما قاضی می گوید برو از آن کسی که مجوز گرفتی شکایت کن. اما آن مسئول کجاست؟ مثلا پست بالاتر گرفته است. آیا اگر شکایت هم کند به نتیجه می رسد؟
حسینی اوضاع فعلی را خیلی بد توصیف کرد و توضیح داد: یک تعدادی از خانه ها را تخریب کردند. هر روز احکام جدیدی صادر می کنند. مردم به دفتر ما مراجعه می کنند و گریه می کنند و ناسزا می گویند. یک عده ای به جهاد کشاورزی فشار می آورند که ساخت و سازهای غیرمجاز را به قوه قضائیه گزارش کن و به دادگاه هم می گویند حکم بده.
امام جمعه طالقان این نارضایتی مردم را نوعی مسئله امنیتی عنوان و تاکید کرد: اینها اصلا مسائل امنیتی را در نظر نمی گیرند. فکر می کنند امنیتی شدن فقط با اسلحه و درگیری است. این مسئله الان در طالقان امنیتی شده در حالی که بیشترین شرکت کننده مردم در انتخابات و مراسمات ملی و مذهبی به نسبت شهرستان ها در طالقان هستند. اکثر کسانی که خانه ساخته اند غالبا قشر فقیر و متوسط هستند. ما دلمان برای اینها می سوزد نه اشراف و آنهایی که خانه لاکچری و ویلاهای آنچنانی ساخته اند. بله راه حل هایی وجود دارد، اما نمی خواهند مسئله حل شود. می خواهند فشار بر مردم باشد.
چند سازمان چماق به دست به جان مردم افتاده اند
حسینی با اشاره به موضوع سد و رودخانه طالقان، این قضیه را هم شبیه ساخت و سازهای غیر مجاز دانست و گفت: سازمان آب در این زمینه به وظایف خود درست عمل نمی کند آن وقت فشار را بر مردم می آورد. مثلا در قضیه رودخانه می گویند وقتی سیل می آید می گویند بگذارید آب هر کجا رفت، رفت! مگر می شود؟ باید مسئله را حل کرد. اگر به مسائل رودخانه و مشکلات سد بیشتر توجه می کردند و وظایف خود را انجام می دادند مشکلات امروز به وجود نمی آمد. ما در زمان کودکی یادم می آید راه مسیر رودخانه را خودمان با بیل و کلنگ درست می کردیم. الان هم اگر کار دست مردم بیفتد خودشان تا جایی که بتوانند مشکل را حل می کنند اما از زمانی که کار رودخانه دست مسئولان افتاده هیچ کاری نمی کند. جهاد کشاورزی و بچه های جهاد تا سال های پیش در نزد مردم خوب بود و محبوب بودند اما الان مردم از آنها می ترسند. چند سازمان چماق به دست مانند سازمان آب و ماابع طبیعی و جهاد کشاورزی به جان مردم افتاده اند.
مشکل از قوانین و ذهن های بیمار است
وی با بیان اینکه صدها هکتار از زمین های طالقان رها شده چرا چون اجازه ساخت نمی دهند گفت: مسئولان باید بدانند مردم تا خانه نداشته باشند زمین آباد نمی شود. بیایند جایزه بگذارند بگویند اگر این قدر زمین را آباد کردید می توانید این قدر بسازید. البته همه تقصیرها به دادگاه برنمی گردد. مشکل از قوانین مسخره و ذهن های بیمار است؛ به جای اینکه جلوی رانت خوار و رشوه گیر را بگیرند زورشان به مردم می رسد.
وی در مورد آخرین وضعیت خانه هایی که حکم تخریب آنها آمده هم گفت: الان وضعیت تخریب خانه های ساخته شده هنوز به حالت تعلیق رسمی در نیامده، دیوارهایی را خراب کردند. قبلا را هم خراب کرده بودند. احکام به سرعت در حال صادر شدن است. مردم مراجعه بسیاری به من می کنند. پیرمرد فرتوتی پیش من آمده بود و گریه می کرد و می گفت خانه کوچک ما که با همسرم در آن زندگی می کنیم را می خواهند خراب کنند. خود من به قاضی گفتم مردم چنین مشکلاتی دارند. قاضی می گوید مردم را پیش من بفرست. اما مگر آنجا کاری می شود کرد. وضع دادگاه های ما معلوم است.
حجت الاسلام حسینی با تاکید بر اینکه ما هم با اعمال قانون مخالف نیستیم گفت: ما هم با تخریب های غیرمجاز مخالفیم اما اول باید ویلاهایی که کنار رودخانه و در بالای تپه ها با پول و رشوه ساخته شده اینها را خراب کرد. ضمن اینکه این خانه هایی که حکمشان آمده همه در جلوی چشم مسئولان ساخته شده. چرا از اول جلویش را نگرفتند؟ باید با مسئولان برخورد شود. من به خاطر این مواضعم چندین بار به دادگاه ویژه روحانیت هم احضار شدم.
وی با اشاره به طرح هادی و مشکلات آن اظهار داشت: بنیاد مسکن بعضا با رشوه، طرح هادی را نوشته و پیاده کرده است. این طور نیست که این طرح با مهندسی دقیق نوشته شده و اجرا شده باشد. اعلام کردند زمین ها، اراضی ملی است. اگر اراضی ملی است چرا خودتان آباد نمی کنید؟ اینها علم نمی خواهد عقل می خواهد. بدهید این همه جوان بیکار این زمین ها را آباد کنند. وقتی این طور نمی شود نتیجه آن می شود که یک آدم گردن کلفت و دلال و رشوه بده می آید و با رشوه به او اجازه می دهند در طالقان شهرک پزشکان بسازند. به این افراد به راحتی مجوز می دهند اما بر بومی ها سخت می گیرند آیا این طور می خواهید زمین ها حفظ شود؟
وی در پایان ضمن درخواست از قوه قضائیه برای تشکیل یک گروه ویژه با هدف بررسی موضوع و رعایت حال مردم تاکید کرد: شهرستان طالقان همه چیز از جمله آب و هوا و همه جور امکانات دارد اما بیشتر مشکلات از بی کفایتی مسئولان است.
اینگونه احکام واقعا خسارات جبران ناپذیری را بیشتر روانی ومالی در بر دارد.
بنده خودم درگیر این موضوع هستم یک دهه هست که ازسکونت درملک را داریم وخبری از هیچ نهاد دولتی نبود حال پس ازگذشت 10 سال حکم تخریب صادر کرده اند.
ملک مورد نظر دارای کنتور برق و آب و تلفن میباشد.
بنده نیز همین مشکلو دارم در روستای اوانک طالقان
سال93شروع ب ساخت کردم سال94ملک آماده شد
برق و تلفن گرفتم و از دهیاری و شورای ده انشعاب آب گرفتم .
در طول مدت ساخت هیچ تذکر و اخطاری ب بنده داده نشد.
حالا که 6ساله گذشته حکم تخریب دادن بعلاوه 350ملیون تومن جریمه.
برای بنده و خانوادم مشکل روانی درست شده شبا خوابمون نمیبره
واقعاً این قانون عدالته
واقعاً اگه کسی این بلا سرش بیاد میتونه تحمل کنه
هیچکسی هم بدادمون نمیرسه
میگن برید از دست بخشداری اون زمان شکایت کنید
واقعاً منه فرد عادی میتونم از بخشداری 6سال پیش شکایت کنم یا دارن منو سر میدونن
امیدمون فقط خداست و بس
خدا ازشون نگذره که روزگارمونو ب معنای واقعی سیاه کردن .
درود بر امام جمعه بزرگوار طالقان واقعا همسو با درد مردم هستند تمام حرف های ایشون مورد تایید مردم طالقان هست و کاملا درست گفتند مردم برای ساخت و ساز و کوچکترین دیوار کشی باید صد جا پول بدن و مراجعه کنن و نقشه های بدون اساس و علمی طرح هادی که هیچ گونه ادله منطقی و قانونی پشتش نیست و دهیاری ها که شدن منبع مشکلات و بدبختی که هر کاری بخوان می کنن و اکثر پیمانکاری ها رو هم در دست می گیرند با اینکه در قانون حق چنین کاری ندارند و کسی هیچ نظارتی بر اعمال دهیاری ها ندارد متاسفانه یک فرد به نام دهیار برای بقیه طبق نظرشخصی تصمیم می گیرد و در پایان همه چیز به ضرر مردم تمام می شود واقعا یک پست بی خود در کنار شورا اا بوجود آوردند.