کد خبر:۹۷۱۱۶۷
امیرخان متقی:

طالبان در حال گفتگو با آمریکاست تا در بازسازی افغانستان نقش داشته باشد

سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان گفت: ترکیه می‌تواند با سرمایه‌گذاری و تحقق برخی پروژه‌ها، در بازسازی افغانستان نقش فعالی داشته باشد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان در گفتگو با خبرگزاری آناتولی، گفت که ترکیه می‌تواند با سرمایه‌گذاری و تحقق برخی پروژه‌ها، در بازسازی افغانستان نقش فعالی داشته باشد.

امیرخان متقی گفت که به رسمیت شناختن دولت طالبان و کمک‌های بین المللی اهمیت زیادی در بهبود اقتصاد افغانستان دارد.

متقی روز پنجشنبه در سفر رسمی به ترکیه یک هیئت طالبان را مورد بحث و بررسی مسائل دوجانبه و همکاری در مورد آینده افغانستان قرار داد.

در دیدار مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه و امیر خان متقی، موضوعاتی، چون به رسمیت شناختن طالبان و دارایی‌های متعلق به افغانستان که توسط آمریکا مسدود شده، مورد بحث قرار گرفت.

متقی گفت که مسدود کردن دارایی‌های افغانستان پس از تسلط طالبان، قوانین بین المللی و حقوق بشر را نقض می‌کند.

سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان تاکید کرد که این غصب حقوق افغان‌هاست و این وضعیت بر اقتصاد افغانستان تأثیر منفی خواهد گذاشت.

به گفته او، طالبان در حال گفتگو با آمریکا است تا در آبادانی و بازسازی افغانستان نقش فعال داشته باشد. او همچنین وعده کمک یک میلیارد یورویی توسط اروپا در نشست گروه ۲۰ و کمک یک میلیارد دلاری در نشست ژنو را نشانه‌ی تعامل جهان با طالبان خوانده است.

متقی همچنین بار دیگر گفت که داعش قدرت نظامی در افغانستان ندارد و تبلیغات به نفع این گروه جریان دارد. به گفته وی، در این تبلیغات تلاش می‌شود تا طالبان ضعیف نشان داده شود.

وزیر خارجه طالبان همچنین تأکید کرد که خطرات امنیتی در افغانستان رفع شده است و هم‌اکنون هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد. او در مورد حمله داعش در قندهار و قندوز هم گفته که حملات در مناطقی انجام شده که تأمین امنیت آن جا‌ها دشوار بوده است.

امیرخان متقی در ادامه گفت که توجه ویژه به تأمین امنیت مراکز دینی و مذهبی می‌شود و به کمک مردم امنیت آن‌ها تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به ایجاد نظم در افغانستان گفت که حکومت طالبان با بهبود اقتصاد نظم را در افغانستان تأمین خواهد کرد. این عضو طالبان تأکید کرده است که این گروه از امکانات و تجارب ترکیه در زمینه‌های مختلف از جمله زیرساخت‌ها و بازسازی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها استفاده خواهد کرد.

متقی در حالی تهدید داعش در افغانستان را جدی نمی‌داند که در جریان یک هفته، این گروه مسئولیت دو حمله مرگبار در قندوز و قندهار را به عهده گرفتند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار